Rondreis Mexico Per Auto

Hallo,

Wij zijn van plan om in septermber drie weken te gaan reizen in mexico. Dit willen wij gaan doen per auto. Graag zouden wij contact willen hebben met mensen die reeds zo’n reis hebben gemaakt en ons zouden kunnen informeren. Wij hebben vragen als: ‘Is het moeilijk om onderweg hotels te vinden? Welke inentingen heb je nodig en Welke plaatsen moeten wij echt zien?’. Graag horen wij van jullie…

Ik maak samen met een vriendin van 6 t/m 23 sep een rondreis met auto in Yucatan en een gedeelte van Zuid Mexico. Ticket reeds geboekt (ca. 600 EUR p.p.). Auto en een aantal hotel overnachtingen boeken we vanaf hier bij OAD (voordelige auto en hotel tarieven). Het is niet zo moeilijk een hotel aldaar te boeken, maar het is altijd effe zoeken en je moet nog afwachten of hotel naar je gading is. Lonely Planet kan je hierbij helpen een indruk van prijs en hotel te krijgen. Als je naar Yucatan en het Zuiden gaat dan kun je het beste de editie ’ Belize, Guatemala en Yucatan’ van LP kopen.

Zoek via Google op ‘reisverslag Mexico’ en je krijgt enorm veel info. Kijk bv op http://home2.planetinternet.be/ackaert/Mex…o%20Verslag.htm waar ook veel praktische tips staan waaronder gezondheid.

Succes

he, ik wil ook in sept naar mexico. kunnnen jullie nog een reisgenoot gebruiken? ben er al eens geweest en heb wel wat tips. cancun is niks, trek liever verder naar beneden, naar tulum met hutjes aan het strand (bescherm jezelf wel tegen muggen!). campeche heeft een mooi koloniaal centrum, uxmal, palenque en chitchen itza zijn sites die je niet mag missen. in san cristobal heb je nog echte indianen, maar ze willen niet op de foto, dus daar moet je voorzichtig mee zijn. sowieso geldt dat vaak voor mensen in armere landen, ze willen niet dat de armoede gefotografeerd wordt of geloven dat je hun ziel vangt. tuxtla gutierrez is als stad niet echt indrukwekkend, maar in de buurt ervan kun je wel een mooie canyontocht maken en krokodillen zien. en er is een grote dierentuin. oaxaca is wel een mooie stad. goedkope accomodatie is in die periode niet moeilijk te vinden, inderdaad is de lonely planet wel handig. het schijnt wel dat je moet oppassen in de provincie oaxaca voor beroving, vooral als je per auto reist. de overheid controleert daar veel, omdat er ‘rebellen’ actief zijn. maar hierover kun je wel het een en ander lezen in een goede reisgids. veel plezier! juliavdm@o2.nl.