Reisschema westkust trip USA

hallo,

vermits wij van plan zijn om voor 3 weken de westkust te bezoeken zou ik hierover graag enkele tips ontvangen. Zelf heb ik hier al verschillende tips bekeken en ben ongeveer tot volgend schema gekomen:

1: aankomst LA : (Sandpiper motel)
2: LA
3: LA
4: Kingman: (Quality Inn)
5: GC NP S rim: (Best western premium grand canyon squire)
6: South rim
7: Monument valley: (gouldings lodge)
8: Page: (americas Best Value Inn)
9: Page
10: Bryce: (Bryce Vieuw lodge)
11: Zion: (Rodeway Inn Zion national park area)
12: Zion
13: LV: Stratosphere hotel
14: LV
15: Lone Pine: (Trials motel)
16: Yosemite: Mountain Trail Lodge Oakhurst
17: Yosemite
18: SF: Mission Inn
19: SF
20: SF
21: Morro Bay: Holland Inn
22: Brussel

Dit was het zo ongeveer, heb enkel mijn twijfels over de terugrit van SF naar LA is dit de moeite of kan ik die dag uitsparen en beter terugkeren vanuit SF, dan schuift alles een beetje op en is het misschien iets minder druk?
Voor de hotels ben ik wel een beetje geschrokken van de prijzen, meestal proberen we zo prijs/kwaliteit gunstig te zitten we slapen er toch alleen maar en ook van het feit dat er al veel volgeboekt zijn, we zijn natuurlijk ook al vrij laat voor vertrek 16 juni.

Dus alle tips zijn meer dan welkom.
mvg
Wim

Hi
Ja het wordt er allemaal niet goedkoper op. En je hebt een aantal basic motels gekozen. Niets mis mee hoor, is enkel toch maar om te overnachten. Die Best Western is niet in het National park maar in Tusayan. Heeft wel een zwembad en die heb je in het NP niet maar met 2 nachten zou logeren in het NP toch mijn vooorkeur hebben. Is er niets meer vrij in bv Bright Angel (aan de rim) of Yavapai (kort stukje lopen)? www.grandcanyonlodges.com
Ik vind je route goed gepland alhoewel Oakhurst nog zo’'n 1.5 uur rijden van de Valley is.
Ik zou ook zeker hw1 niet willen missen tussen Monterey en Cambria. Is je vlucht uit LA ''s avonds? Je moet natuurlijk nog wel van Morro Bay naar LA rijden. Auto afleveren etc.
Als je op 16 juni vertrekt zit op de 4th of july (Independence Day) in SF. Zal heel wat gevierd worden daar.
Yeehaw

Ik had al gehoopt om van jouw info te krijgen. Er is inderdaad nog iets vrij in Bright Angel dus komt in orde. Is er iets anders dichterbij dan Oakhurst wat je kunt aanraden? Ik zou Hw 1 inderdaad willen doen maar is er onderweg ook iets te zien of is het enkel de impressie want dan zouden we zonder overnachten kunnen doorrijden tot LA lijkt mij. Ik ben voor mijn werk continue op de baan en dus wel gewend aan lange ritten. We moeten trouwens al Zaterdag 6 juli terugkomen naar Belgie daar we beiden maandag moeten werken. Misschien is het dan toch beter om vanuit SF te vertrekken?
Wim

Je zou in de Valley kunnen proberen of in El Portal. Mariposa is weer wat verder rijden maar Yosemite altijd is vrij duur en lodging is beperkt. Tussen Monterey en Cambria langs hw1 is erg veel te zien en je wil heel wat keren stoppen om foto’s te nemen. San Francisco naar LA langs de kust neemt al snel 10 uur zonder te stoppen. Via de interstate kan dat in ca 6 uur.
Je kan wel een stuk van de kust meenemen door van Yosemite naar Cambria te rijden en dan van Cambria naar SF de volgende dag. Dan vertrek je uit SF.

Hallo,

ik had gekeken en in June lake villager is nog plaats ligt dit niet beter? Ik had alleen nog gedacht dat het misschien beter is om 1 nacht hier te verblijven en 1 nacht een stuk verder langs het park. Ik heb mijn vlucht gereserveerd aankomst LA en vertrek SF en dan neem ik inderdaad een stuk kuststrook mee vanuit yosemite zoals je voorsteld. Verlof is beperkt en ergens moeten we keuzen maken. Ik ben van plan om nu de routes een beetje uit te zetten maar kom hier waarschijnlijk nog wel op terug met een aantal vragen. Moeten er op voorhand reservaties gemaakt worden voor bepaalde parken etc. Alcatraz dacht ik dat we moesten reserveren maar de rest weet ik niet zo?
Wim

June Lake ligt aan de oostzijde van de sierras en is nog 2.5 uur rijden naar de valley. Ligt ook slechts op 2 uur rijden van Lone Pine. De eastern sierras zijn schitterend maar als je Yosemite wil bezoeken zou ik daar toch 2 nachten blijven. Ik zou zeker reserveringen maken voor Yosemite, GC en Monument Valley. Ook Bryce en Zion lopen nu al vol.

Hi Yeehaw,

ik ben ontzettend blij met jouw advies, volgens mij ben jij DE specialist. Ik heb ondertussen de vlucht en zo goed als alle hotels geboekt enkel Monument valley ontbreekt nog: the vieuw is volzet, gouldings lodge enkel nog een kamer met gehandicapte toegang, ik heb een aanvraag verstuurd naar: http://www.firetreeinn.com/ maar heb nog gn antwoord ontvangen. Ik twijfel nog aan de auto maar waarschijnlijk wordt het een SUV (ford escape) moeten we deze nog behouden in SF vermits we daar dan ook vertrekken?

Aankomst Plaats Hotel aantal nachten
16/jun Aankomst LA Hotel Solaire 2
18/jun Kingman Quality Inn 1
19/jun GC Np Srim Bright angel lodge 2
21/jun Monument V Gouldings lodge 1
22/jun Page Americas Best value Inn 2
24/jun Bryce Best Western PLUS Ruby’s Inn 1
25/jun Zion Rodeway Inn Zion National Park Area 2
27/jun LV Stratosphere 2
29/jun Lone Pine Trails motel 1
30/jun yosemite Cedar Lodge 2
2/jun cambria San Simeon Lodge 1
3/jun SF Red Coach Motor Lodge 3

Je hebt eigenlijk geen auto nodig in SF omdat het openbaar vervoer er goed is en parkeren duur. Toch is het een aparte ervaring om die erg steile heuvels te rijden. In films zie je vaak achtervolgingen maar in werkelijkheid zijn ze nog steiler dan je denkt. Lombard street is een voorbeeld. Maar echt nodig…nee, dat niet.
Ik heb wel overnacht in Gouding’s en The View maar nog nooit in FireTree. Je slaapt daar in een Hogan. Lijkt me een aparte ervaring maar wel in de middle of nowhere.

1 like

Bedankt allemaal, de hotels en vluchten zijn geboekt, nu verder met het invullen van de verschillende routes. Als er iemand tips heeft over plaatsen waar ik langskom of beter even voor om rijdt omdat ze zeker niet te missen zijn hoor ik deze graag. Verder weet ik niet of er voor bepaalde parken of bezienswaardigheden (vb Alcatraz) op voorhand gereserveerd moet worden indien dit zo is graag hier ook enig advies over.

Ik zou zker Alcatraz gaan reserveren om teleurstellingen te voorkomen. Waar heb je in MV nu gereserveerd. Heb je antwoord van de Fire Tree Inn gekregen?

Nee, na 3x mailen nog steeds geen antwoord gekregen van de Fire Tree Inn, nog eens op de kaart gekeken en dit lag inderdaad wel een heel eind weg van de rest. Dan maar in Mexican Hat de San Juan Inn gereserveerd, het prijsverschil met de goulding lodge was veel te groot, misschien krijgen we hier naderhand wel spijt van maar ja.

Alcatraz kun je maar 60 dagen op voorhand reserveren blijkt maar dat zal ik zeker doen.
Verder kun je blijkbaar ook op voorhand de America the Beautiful Pass reserveren maar heeft dit nut die kun je ook aan de ingang van het eerste NP aanschaffen als ik goed gekeken heb?

AtB pass zou ik gewoon kopen bij de ingang van je eerste NP. Als je hem besteld moet je ook shipping costs betalen en de kaart wordt al “geknipt” op het moment van verzending. We hebben de kaart wel eens 2 jaar achter elkaar gebruikt. Niets mis met San Juan Inn aan de rivier (jawel, San Juan River…) Brug over en meteen aan je linker hand langs us163.

Mijn tip is Monolake in de buurt van Yosemite, google maar eens op images. Het is werkelijk prachtig en het lijkt wel een sprookje. Ik kwam er bij toeval langs en had het niet willen missen.

Hoe zit het met de geldigheid van het Europees rijbewjis (uitgereikt in Belgie)? Volgens de site die de ambasade doorgeeft is dit voldoende en heb je geen Internationaal rijbewijs nodig maar in het stadhuis vertellen ze een heel ander verhaal. Zelf zou ik absoluut de ambasade geloven maar heeft iemand ervaring hieromtrend?

Een International Drivers license is niet nodig behalve in de staat Georgia. Niemand heeft ons ooit gevraagd naar een IDL en we komen toch al 25 jaar in de USA. Zijn ook wel eens staande gehouden door de politie. Die vroeg er ook niet naar maar ik ben natuurlijk een Hollander en geen Belg…:wink:

Wat ik toch nog wou checken, ik weet niet in Nederland maar in Belgie hebben we sinds kort elektronische rijbewijzen i.p.v. de hopeloos verouderde papieren 3 luikjes. Dit vormt toch ook geen probleem?

Nee hoor. Geen probleem. Ook in NL hebben we nu die rijbewijzen in de vorm van een credit card.

1 like

Hallo Yeehaw,

Aangezien ge precies veel van de West-kust weet, sta mij vrij u wat info te vragen :slight_smile:

Gezien ik mijn reis in augustus door persoonlijke reden moet inkorten, ga ik bepaalde zaken moeten skippen, hoe jammer dat ook is. Wat raadt gij aan om te doen. Vanuit SF via LA naar LV en dan GC & Bryce OF vanuit SF via Yosemite Park/Death Valley naar Bryce/GC?

En indien optie 1, offer ik dan bijvoorbeeld een dag LA of LV op om toch de Highway 1 te kunnen doen tussen SF en LA. Want ik neem aan dat dit niet gaat op 1 dag en ik dus bijvoorbeeld in Montery ofzo blijf overnachten. Of pak ik de interstate (HW5) om op 1 dag door te rijden naar LA en daar een dag extra te blijven.

Indien optie 2, kan ik vanuit Yosemite Park in 1 dag naar LV en onderweg iets meepikken van Death Valley? Zoniet, laat ik dan DV vallen en overnacht ik in LV of blijf ik in DV en skip ik LV (enkel doorreis).

Mocht het niet duidelijk zijn wat ik allemaal probeer te zeggen, hoor ik het wel. Maar ik moet sowieso een keuze maken tussen deze twee opties…

Hi Didier.
Het beste is een nieuw topic te openen. Deze behoort aan Jordew. Hoe lang heb je voor je reis? Dat is me niet duidelijk. En het is moeilijk oordelen voor iemand anders om of de kust te rijden of de binnenlandse route. Ik neem aan dat je op SF vliegt maar van waar vertrek te weer?

Ik zal inderdaad best eentje openen. Want ik heb nog een pak vragen.