Reisgenoot voor wereld(bus)reis?

Hallo wereldreizigers!

Ik zal mezelf eerst even voorstellen. Ben een 23-jarige student (m) en woon momenteel in de omgeving Nijmegen. Mijn studie ruimtelijke ordening en planologie aan de NHTV Breda (HBO) heb ik afgelopen week met succes afgerond waardoor ik nu tijd heb om me op het reizen te gaan storten.
Wil graag eerst nog een aantal maanden werken en dan ergens tussen december 2009 en maart 2010 op reis voor 4-5 maanden.

Busreis…
Op internet ben ik een geweldige busreis over land van Londen naar Australië tegengekomen en ben op zoek naar een reisgenoot om deze (groeps)reis samen mee te maken (http://uktooz.com/). Het gaat om de reis van 4000 pond (pond is momenteel €1,16) gedurende 16 weken in de maanden maart tot en met juni 2010. In totaal zal de bus 20 landen doorkruisen zoals Iran, Pakistan, India, Nepal, China, Thailand, Maleisië, Indonesië en Australië.

Uit de website begrijp ik dat het echt een expeditie is. In totaal gaan er rond de 30 mensen mee in de bus (omgebouwde vrachtwagen) en het is de bedoeling dat je ook meehelpt met koken, opruimen e.d. Om te slapen neemt ieder zijn eigen tent mee waarbij je bijvoorbeeld ook in de woestijn zult overnachten. Ontbijt en avondeten zit bij de reissom in. ’s Middags zal de bus bij plaatselijke horeca stoppen zodat je de lokale specialiteiten kunt proeven. Ook zal gestopt worden bij bekende plaatsen en worden rijdagen afgewisseld met dagen waarin je bijvoorbeeld zelf een stad bezoekt.
Voor de lunch en voor excursies geeft de organisatie een richtbedrag van 100 pond per week op. In totaal zal de reis denk ik ongeveer 6500-7000 pond kosten (7000-7500 Euro). Dit bedrag bestaat uit 4000 pond voor de reis, 1600 pond voor 16 weken onderweg, 500 pond wordt als richtlijn gegeven voor visa, dan nog je vaccinaties en een terugvlucht vanuit Sydney.
Je zou bijvoorbeeld na deze busreis door kunnen reizen naar Nieuw-Zeeland of een aantal maanden gaan werken in Australië om je budget voor de rest van de reis aan te vullen.

…tweede idee
Indien deze busreis niets wordt is het misschien een idee om zelf over land richting Australië te gaan te beginnen met een startpakket peking-express (voorbeeld http://www.tiaratours.nl/) en dan met de trein afzakken naar Hong Kong, Vietnam, Singapore, Indonesië.

…derde idee
Een derde optie welke mij erg aanspreekt is het kopen van een rond de wereldticket, maar nadeel vind ik dan dat je dan overal maar een klein stukje van een land ziet. De route Hong Kong – Sydney – Nieuw-Zeeland – Pacific – LA spreekt me dan erg aan http://www.travel-nation.co.uk/.

ik hoop dat er mensen zijn die ook in deze periode op reis willen en misschien wel naar dezelfde landen. Heb je interesse in een van deze ideeën of heb je zelf een geweldige reis uitgestippeld laat het dan weten en misschien kunnen we samen reizen!

groeten,
Sander:wereld:

[EMAIL=“sander_onstein@hotmail.com”]sander_onstein@hotmail.com