Reisadvies voor 3 weken Midden-Argentinie

Hallo allemaal,

Heeft iemand enig idee wat de eerstvolgende realistische/leuke bestemming zou moeten zijn als je vertrekt vanuit Buenos Aires? Onze reis duurt 3 weken en willen vanuit Buenos Aires richting het zuiden, richting Patagonie. Het liefst ook nog een stukje Vuurland maar ben bang dat dat niet echt realistisch is…Hoor 't graag van jullie. Alvast bedankt!

Hola,

Ik weet niet wanneer je wilt reizen, maar het meest gebruikelijk is een vertrek richting Puerto Madryn. Vanaf juni t/m begin december kun je hier walvissen spotten op de Peninsula Valdés. Bovendien is een weeldig zeeleven te aanschouwen rond deze kustplaats. Je kunt de bus pakken (20 uur met een nachtbus) of vliegen op Trelew/Puerto Madryn.

Een andere optie voor het zuiden is eerst naar Mendoza te gaan, ook erg de moeite waard qua gastronomie/landschap en dan af te zakken naar Bariloche en eventueel Puerto Madryn.

In Vuurland kun je best terecht komen (erg fraai vind ik zelf), als je maar alles vliegend doet. Nu is dat sowieso het punt met Patagonië: de afstanden zijn énorm, dus je bent bijna verplicht te vliegen als je twee/drie weken op vakantie komt. Tussen Mendoza en Bariloche, Bariloche en El Cafalate, El Calafate en Ushuaia én El Calafate en Puerto Madryn zijn allemaal rechstreekse (niet goedkope!) vluchten te boeken. Check voor prijzen de sites van Aerolineas en LAN. Puerto Madryn - Bariloche is te doen met de bus of met de Tren Patagónico (éénmaal in de week). Zie deze post op Wereldwijzer voor een handig overzicht met afstanden en reistijden per bus.

Succes en geniet van Argentinië!

groet,

Jan

1 like