Planning trip voor 3 weken

Wij zijn voor maart 2012 een reis aan het plannen door Argentinie. Wij hebben nu iets globaal opgesteld:
Aankomst BA
Peninsula Valdes per vliegtuig. 2 dagen in deze omgeving verblijven.
Bariloche per vliegtuig
Daar willen we een auto huren en dan naar het noorden rijden tot aan Iguazu.
Om vervolgens weer vanaf BA terug naar Nederland te gaan.

Is dit in 3 weken te doen? Heeft iemand een tip om goedkoop te vliegen binnen Argentinie en betaalbaar een auto te huren?

Alle tips zijn welkom.

Dank voor het meedenken

Vliegen tussen Puerto Madryn/Trelew en Bariloche kan niet rechtstreeks, dus dan zou je via Buenos Aires moeten. Veel leuker is het om de Tren Patagonico te nemen.

Vanaf Bariloche naar Iguazu rijden is slechts 2800km lol2 Misschien toch maar niet doen? Je kan, als je graag wil autorijden, beter een auto huren in bijvoorbeeld Corrientes en dan de provincie Misiones met de auto bezoeken tot aan de watervallen. Voor inspiratie kan je eens kijken op Groepsreizen en individuele rondreizen Argentinie, Chili en Peru.

Hola,

Als je drie weken hebt en je plant voor maart 2012 (najaar), dan zou ik me beperken tot het midden & noorden van Argentinië. Zodoende beleef je Argentinië veel intensiever, denk aan Buenos Aires, Iguazú, Salta, Jujuy, Mendoza, evt. La Rioja /San Juan of Córdoba, Buenos Aires. Prachtige rondrit, ook met een huurauto prima te doen als je wilt. Denk wel aan kilometervreten.

Puerto Madryn heeft in maart, behalve het zeeleven (maar geen walvissen), niet zo veel te bieden en zou ik laten voor wat het is. Bariloche is erg fraai, mocht je daar per sé heen willen dan zou ik in 3 weken i.p.v. het midden & noorden, het midden & zuiden doen. Dus Bariloche, El Calafate/El Chaltén, Ushuaia, evt. Torres del Paine en Puerto Madryn.

Succes,

Jan

2800 km is ongeveer 250 km per dag. Dat is toch niet veel? Wij hebben al wat ervaring met auto reizen en deze aantallen is voor ons een ontspannen rit per dag. Met een gemiddelde van 70 km per uur is dit 3,5 uur per dag. Lijkt mij niets mis mee.

Wat is de beste tijd voor de walvissen bij de Peninsula?

De walvissen zijn vooral vanaf juni t/m november te vinden rond de Peninsula Valdés. In december is de kans al veel kleiner deze giganten te ontmoeten.

groet,

Jan

maar… van je 3 weken reis ben je dan 10 dagen alleen aan het rijden…?

Wij willen in september 3 weken naar Argentinie. Zijn nog aan het orienteren over de route en waar we heen willen. BA, Iguazu, Puerto Madryn + Peninsula Valdes zijn we al enthousiast over maar misschien is het in september al koud in Puerto Madryn? Mn vriendin is een koukleum :frowning:

Alternatief zou zijn om juist BA en Uguazu te doen en dan richting Santiago, Chili te gaan.

Ik wil liever zo min mogelijk binnenlandse vluchten maken, liever veel genieten in een kleiner gebied dan in korte tijd zoveel mogelijk kilometers proberen te maken (in ZO Azie gedaan).

@Rudhra:

In september is het nog behoorlijk fris in Puerto Madryn, alhoewel het wel een goed seizoen is voor dit gebied (qua spotten van walvissen etc).
Het Argentijnse voorjaar (sept/okt) is schitterend en in jullie geval lijkt mij een rondreis door het midden en noorden van het land het meest geschikt. De temperaturen zijn al erg aangenaam en in 3 weken kun je een mooie rondrit maken, daarbij gebruikmakend van comfortabele nachtbussen of eventueel een korte vlucht. Denk aan het rondje Bs Aires - Iguazú - Salta/Jujuy - Mendoza en/of Córdoba en Buenos Aires.

Suerte & goede reis,

Jan

Bedankt voor de tips!
We zijn al de hele avond tickets aan het zoeken maar het is zoo duur… 970 euro pp :frowning: via skyscanner. Ook al geprobeerd via de Argentijnse site van Iberia en Chileense site van LAN maar dat wordt alleen maar duurder :frowning:
Dus we gaan er nog maar eens een nachtje over slapen!

Als je graag een klein(er) deel wat uitgebreider wilt zien is een flydrive ook een goede optie. Wij bieden er 2 aan, eentje in Salta en omgeving en eentje in het noordoosten (estancias en lodges) met oa Iguazu. Maar je kan in september ook prima op de bonnefooi gaan, het is dan laagseizoen.

Wij hebben ons ingeschreven op de nieuwsbrief van Lufthansa. Er kwam ineens een aanbieding van 600 euro pp voorbij. Deze hebben wij direct gegrepen. Inschrijven op een nieuwsbrief van een luchtvaartmaatschappij die op Argentinie vliegt en aanbiedingen afwachten.

Inmiddels weten we al precies wat we willen zien, we zullen echter keuzes moeten maken ivm de grote afstanden:

[ul]
[li] Buenos Aires[/li][li] Esteros del Ibera (nationaal park richting Iguazu)[/li][li] Iguazu[/li][li]Laguna Mar Chiquita (meer richting Cordoba)[/li][li]Cordoba[/li][li]Mendoza[/li][li]Chos Malal (onder Mendoza, vulkanengebied)[/li][li]Peninsula Valdes (Puerto Madryn)[/li][/ul]
We willen vooral ook lekker veel kunnen chillen. Als we echt flink gaan schrappen en meer tijd doorbrengen op bepaalde plekken, lijkt Punta del Este in Uruguay een lekker plekje om de laatste dagen door te brengen… En hebben we ook een stukje Uruguay gezien.

We willen het liefst zo min mogelijk vliegen. Dat is duur. Lang in de bus zitten ontkomen we niet aan (BA naar Iguazu is al 17 uur/80 euro pp) maar om nou in totaal 4 of 5 dagen te bussen vinden we ook weer zonde van de tijd.
De bustijdentabel is trouwens erg handig… was wel ff een eyeopener wat betreft afstanden en reistijden!

Ik heb moeite met schrappen (zij niet). Tips?

@Rudhra: ik vind dat jullie opvallende keuzes maken en dat bedoel ik positief. Mar Chiquita, Chos Malal, zelfs de Esteros, dat zijn plekken waar weinig toeristen heengaan. Het zijn enorme afstanden waar je het over hebt en sommige plekken zijn erg moeilijk te bereiken (Esteros, Mar Chiquita). Jullie reisplannen vragen om een uitgekiend logistiek plan.

De Esteros zijn vanuit Mercedes te doen (rechtstreekse verbinding met Buenos Aires) en dan een lokale bus naar Colonia Carlos Pellegrini. Of met één dan de lodges in CCP regelen dat ze jullie komen ophalen; is wel kostbaar, sowieso een prijzige bestemming de Esteros…

Mar Chiquita zou ik met een huurauto doen vanuit Córdoba stad. Let op: Iguazú - Córdoba is ook 20 uur bussen!

Voor de rest is alles redelijk te doen met het busnetwerk. Mendoza - Puerto Madryn zou ik wel met een vlucht doen via Buenos Aires, dat is écht een mijl op zeven. In Mendoza zou ik een auto huren om Chos Malal te doen, via San Rafael en (nadeel) dezelfde route weer terug rijden. Óf doorrijden naar Bariloche en daar een bus pakken naar Puerto Madryn (met “Mar y Valle”). Maar pas op, de drop-off kosten (je laat de huurauto immers achter in Bariloche) zijn hoog. Eigenlijk zou ik Chos Malal als enige laten vallen, té complexe bestemming (of je moet op doorreis zijn).

Kortom, jullie staan voor nogal wat keuzes. Ben benieuwd wat de andere specialist Flipsen er van vindt…

groet,

Jan

1 like

Vooral het stukje “Punta del Este voor de laatste dagen” viel me op. Punta in September?!? Have fun lol2 Veel te koud joh!

Wat je ook kan doen als je de Esteros wil zien en het mag wat kosten: neem de bus naar Posadas en ga naar http://www.hotelpuertovalle.com. Slechts 50km van Posadas en aan de rand van de Esteros. Je zit dus niet midden in het gebied zoals in Colonia Carlos Pellegrini. Maar, een duur hotel (wel weer incl. excursies naar de Esteros en op basis van volpension). Van Posadas naar Iguazú is het maar een klein stukje in de bus, dus dan kan je beide opties meenemen en véél tijd besparen.

Als het meer low-budget moet zijn is een andere mogelijkheid contact opnemen met de dames Virginia en Graciela van http://www.deliciasdelibera.com. Zij runnen een hostel in Mercedes, maar kunnen ook zorgen voor transfers en (goedkoper) onderdak in Carlos Pellegrini. Erg aardige en servicegerichte dames, een aanrader!

Verder denk ik dat, als je langer op bepaalde plekken wil blijven, je wellicht heel Mendoza/Chos Malal kan laten schieten (heel ver voor de oogstijd van de druiven), of juist de Península Valdéz (in september zijn er al wel walvissen, maar de pinguins ontbreken nog).

Laguna Mar Chiquita ken ik nog niet persoonlijk en we hebben ook geen klanten daar gehad dus daar kan ik je weinig over vertellen.

1 like

Ok bedankt voor de adviezen!
We zitten flink op Plataforma10 website te zoeken naar een bus die begin van de week vertrekt, we komen donderdag aan, willen graag maandag (of zondag) richting Mercedes (Corrientes) Of richting Cordoba, maar het lijkt alsof de bussen in BA alleen op dinsdag t/m vrijdag vertrekken (en ook aankomen?).

He wat vreemd, maar ik heb zelf even gekeken en het is echt niet waar hoor!

http://www.plataforma10.com/pasajeros/comprar/pasajes/servicios/index.asp

Zoeken jullie wel vanaf Retiro? Daar is het grote busstation van Buenos Aires nl.
Had hier een complete link neergezet maar die werkt dus niet
Dus zelf even zoeken vanaf Retiro

@ Rudhra:

Op 14 augustus vertrekken er 6 bussen naar Mercedes - Corrientes vanaf Retiro, allemaal vanaf Retiro en tussen 18 en 19.15 uur.

Naar Córdoba stad vertrekken er 61 verschillen busmaatschappijen de 14e, dus keuze zat. Neem altijd een cama ticket, of beter nog “cama suite” of “cama ejecutivo”, daar zul je geen spijt van krijgen. Overigens kun je vanuit Buenos Aires ook rechtstreeks naar diverse andere plekken in de provincie Córdoba (zoals Villa Carlos Paz of Capilla del Monte), dat je het weet…

Bustickets kun je gewoon bij aankomst in Buenos Aires kopen op Retiro. Overigens is de 15e augustus een “feriado” (feestdag), dus koop de tickets voor de zekerheid direct bij aankomst.

groet en veel plezier in schitterend Argentina,

Jan

Ik zou nog even wachten met het nemen van een vrije dag Jan, het is namelijk een week uitgesteld hoorde ik, ivm de stemronde de 14e :slight_smile:

OK, dat wist in niet, hoe dan ook het is hier altijd “feriado” :slight_smile:

Zo het is aftellen! 8 september vertrekken we (en komen we aan:zon02:)

Dit is ook een handige site voor de bussen:
http://www.tebasa.com.ar/

En het is geworden:
BA –> (evt Mercedes+Esteros) Iguazu –> (evt Santa Fe) Cordoba –> en misschien nog Mendoza. Anders terug naar BA en daar genieten.

Maar we leggen ons niet vast. Alleen hostel in BA nu geboekt.

Of we naar de Esteros/nationaal park gaan (verblijf in Villa de Mercedes) zien we nog wel… aangezien je daar alleen via een unpaved road kan komen en het dus sowieso een pakketdeal wordt… we willen daar niet gaan kamperen ofzo en het lijkt me dan een beetje duur en too much voor een dagtrip vanaf Villa de Mercedes.
Dan zouden we Mercedes overslaan en in 1x door naar Iguazu.
De zaterdag na aankomst in BA zullen we eens even ter plekke informeren.

Na Iguazu is Cordoba de volgende bestemming. Rechtstreeks vanaf Iguazu, evt met een stop in Santa Fe. Of eerst weer chillen in BA en dan naar Cordoba.

Na Cordoba is het afh van de tijd (we willen ook relaxen) of we door gaan naar Mendoza.
Mijn vriendin overhalen om een ticket BA–>Puerto Madryn te kopen en toch daar genieten van de dieren en natuur gaat niet lukken. Het is prijzig en er zijn meer dingen te zien.

Zuidelijker/verder dan Mendoza (bijvoorbeeld Bariloche) zal het niet worden. Lijkt ons koud en enorm ver… je moet ook weer terug naar BA en we willen zeker aan het einde van de 3 weken een aantal dagen relaxen en genieten in BA.

We hebben zinnnnnn!! Eindelijk weer weg uit regenland :slight_smile:

Veel plezier!!!

Maar als je een paar dagen overhebt en niet naar Puerto Madryn gaat, is Salta misschien een optie? Het is daar zooo mooi.
Maar BsAs is ook top, ik verveel me daar echt nooit (ook niet na 3 weken;-) )