Reis 4 weken in februari

We willen graag een reis van 4 weken in februari door Chili zelf organiseren. De eerste paar dagen (3 of 4) willen we een beetje bijkomen op een warme en relaxte plek. In elk geval willen we San Pedro en omgeving bezoeken maar ook een boottocht doen van Puerto Montt naar Puerto Natales. Hoe kunnen we dit het beste aanpakken? Wie heeft tips?

wij regelen ook altijd zelf onze reizen door zuid amerika door middel van een huurauto en dit jaar voor de 4e keer chili, alleen bezoeken wij in 4 weken een gedeelte van chili.
1e keer midden chili (santiago tot puerto montt en weer terug)
2e keer patagonie, zowel argentinie als chileens
3e keer noord chili
4e keer carretera austral op en neer.
als ik jullie reisschema zie ga je van het uiterste noorden naar het uiterste zuiden wat het nodige reizen met zich mee brengt en vliegen dus de beste en minst tijdrovende optie is en je zeker 3 binnenlandse vluchten moet gaan maken nl. santiago - calama, calama - puerto montt, en punta arenas - santiago, en dan niet te vergeten de 4 daagse navimag boottrip naar puerto natales.
deze boottocht hebben wij ook gemaakt en was mooi mits je mooi weer hebt wat niet altijd zeker is en 3 nachten vonden wij ook wel genoeg maar al bij al toch wel een aanrader.
als tip wil ik toch wel een huurauto aanraden omdat je vrij bent om te gaan (ook argentinie kan met huurauto) waar en wanneer je wilt en je eigen tempo kunt bepalen,nadeel zijn de kosten maar ja, hoe vaak ga je naar zo`n land of gebied.

1 like

Hola,

Als je in februari gaat, dan betekent dat je midden in het hoogseizoen zit (Chileense schoolvakanties) en dus alles vooraf zult moeten reserveren wat overigens geen probleem is.

Vluchten kun je reserveren via http://www.lan.com of http://www.skyairline.cl

De boot van Puerto Montt naar Puerto Natales kun je van te voren boeken op

En voor elke plaats waar je verblijft is het ook raadzaam om van te voren te reserveren. De volgende site kan je daarbij van dienst zijn: http://www.backpackerschile.com

Sideburner heeft al aangegeven dat de auto een goede, hoewel ook een wat duurdere, optie is om Chili te verkennen. Als je naar heel afgelegen plekken gaat dan is een vierwielaandrijving onmisbaar.

De bus is een goede en goedkopere en toch een comfortabele optie. En die zou je ter plaatse ook kunnen boeken. De grootste busmaatschappijen zijn:
TurBus (http://www.turbus.cl)
Pullmann (http://www.pullman.cl)
BusesJAC (http://www.jac.cl)
Cruz del Sur (http://www.busescruzdelsur.cl/)
Maar bovenstaande maatschappijen zijn maar een kleine selectie, er zijn veel meer.

Succes met de planning! Als je nog meer vragen hebt, dan hoor ik het wel…

:vak02:
Groeten

1 like

Bij nader inzien denk ik dat het beter is om Chili in meerdere keren te bezoeken en denk ik nu, voor komende reis, aan een rondreis door Noord-Chili, misschien gecombineerd met een gebied iets zuidelijker.Als we in het noorden beginnen, is er dan een goede, relaxte plek voor de eerste 4 dagen om een beetje bij te komen van de werkstress? We vinden het altijd prettig om met een eigen huurauto te reizen.

goed idee denk ik.
in het noorden zou san pedro de atacama een goede basis zijn en kun je jezelf wel een week vermaken, zeker als je een huurauto tot je beschikking hebt.
je kunt alle tours in san pedro zelf doen met eigen vervoer met hulp van de lonely planet reisgids.
je vliegt van santiago naar calama en overnacht daar, de volgende dag auto ophalen (thuis regelen) en je rijdt een kleine 100 km naar san pedro.
je zou ook kunnen overwegen om de huurauto later te huren en eerst de 4daagse jeeptour naar de zoutvlakte van uyuni in bolivia te boeken vanuit san pedro.
mijn advies, lees eerst het lonely planet reisboek en aan de hand van wat je wilt zien of interesseerd plan je je reisroute.
let hierbij ook op dat je niet meteen van zeeniveau naar 4500m. + rijdt ivm. hoogteziekte zoals van arica -putre (n.p. lauca) maar eerst wat wend aan de hoogte.
nog een tip is, dat je een jerrycan van 25 l. moet kopen in calama (huren is veel te duur) want onderweg zijn weinig tot geen benzinestations en je ook ooit verkeerd zou kunnen rijden en je hoog in de andes weinig mensen tegenkomt.
succes met je planning

1 like