Recept: Pot Roast

Toen ik in 1986 in Florida was ben ik eens uitgenodigd voor een home cooked meal bij een Amerikaans gezin. Zij had pot roast gemaakt en haar recept wordt nog steeds bij ons (in Frankrijk :zon02:) gebruikt in de winter. Té simpel voor woorden, maar smakelijk!

  • bieflappen
  • winterpeen
  • aardappelen
  • eventueel een bouillonblokje.
    Hoeveelheden kun je zelf bepalen.

De bieflappen snijd je in blokjes, de peen eerst raspen en dan in dikke plakken snijden (mindern dan 1 cm), de aardappelen schillen en in even dikke plakken snijden.
Boter in de pan, vlees braden met zout en peper. Als alles lekker bruin is de wortelen en aardappelen erbij doen. Vervolgens heet water voor de jus, evt. een bouillonblokje om meer smaak te krijgen. Proeven of de saus hartig genoeg is. Alles laten garen in de jus.
Bon appétit!