Vorig jaar toen we op Moraine park in Rocky mountain national park stonden, kregen we van de buurman een kom Elk stew aangeboden. Heerlijk was dat.
Thuis het recept opgezocht en de Elk (tja waar vind je dat hier in Nederland) door beeflappen.
500 gr beeflappen in blokjes gesneden
halve liter runderbouillon
1 blik gehakte tomaten
1,5 eetlepel bloem
kwart blikje doperwten
ong. 3 ons in blokjes gesneden aardappel
1 grote winterwortel in plakjes
1 grote ui in gesnipperd
1 theelepel Worcestershire sauce
1 kopje witte wijn
1 theelepel basilicum
een klein beetje kruidnagel
een beetje suiker
Zout naar smaak
Braad het vlees bruin, voeg de bouillon en bloem toe. Goed roeren totdat alle klonten eruit zijn. Voeg de groenten en kruiden toe. Op heet vuur blijven roeren totdat het wat dikker wordt. Hierna op laag vuur laten stoven totdat de groenten zacht zijn. Hoe langer je het laat stoven des te lekkerder het smaakt.
Ik heb dit zelf nu een paar keer zo gemaakt en het smaakte heerlijk!