Ingredienten voor 4 personen
4 el zonnebloemolie
2 grote uien, gesnipperd
5 teentjes knoflook, gesnipperd
800 gram stoofvlees, in blokjes
3 laurierblaadjes
2 el paprikapoeder
geraspte schil van 1 citroen
2 tl bonenkruid
1 tl cayennepeper
zout en peper
500 ml runderbouillon
75 ml rode wijn
1 el boter (op kamertemperatuur)
1 el bloem
sap van halve citroen
2 el fijngehakte peterselie
Bereiding
Verhit de olie in een braadpan en fruit daarin de uien tot ze wat bruin beginnen te zien. Voeg de knoflook toe en fruit even mee. Doe dan het vlees erbij, bestrooi het met zout en peper en bak het aan alle kanten bruin. Voeg de kruiden, citroenschil, bouillon en wijn toe en laat het geheel afgedekt anderhalf uur stoven.
Haal het vlees met een schuimspaan uit de pan en zet weg. Meng de bloem goed door de boter en roer dit door het stoofvocht. Voeg, als er te weinig vocht over is, wat water toe. Laat 3-4 minuten inkoken en doe het vlees terug in de pan. Roer het citroensap erdoor en serveer met rijst, aardappelpuree of noedels en gegarneerd met de peterselie.