Recept: Meatloaf

Het basis recept is van Betty Crocker, maar ik heb 'm aangepast naar mijn eigen smaak. Verder is het zo makkelijk:

Benodigdheden:
een cake vorm
wat paneermeel

500 gram gehakt
240 ml melk
1 theelepel gedroogde salieblaadjes
1 theelepel mosterd
1 teentje knoflook, fijn gehakt
1 ei
1 kleine ui, fijn gesnipperd
120 ml Amerikaanse BBQ saus ( ik heb altijd de Jack Daniels BBQ saus)
peper en zout naar eigen smaak
3,5 witte boterhammen verkruimeld (kan vervangen worden door paneermeel)
100 gram champignons, in plakjes gesneden

Verwarm de oven voor op 175 graden

Doe alle ingrediënten in een grote schaal en kneed deze tot een geheel.
Vet je cake blik in en bestuif deze met paneermeel.
Stop het gehakt in het cake blik en plaats deze in de oven voor een uur tot een uur en een kwartier.

Dan uit de oven halen, het vet weg laten lopen en de meatloaf vijf tot tien minuten laten rusten.

En dan eet smakelijk. Heerlijk met zelf gemaakte aardappelpuree en maïskolven.