Recept: Pecan Pie

PECAN PIE

Kant en klare deeg
250 gr bruine basterdsuiker
62 ml slagroom
190 ml lichte schenkstroop
4 el maple syrup
75 gr boter
4 eieren
4 el rum
230 gr pecannoten
half bakje monchou
250 ml slagroom
3 el maple syrup

Oven verwarmen 180°. Deeg in vlaaivorm. Zet dit terug in de koelkast. Snij de noten grof, leg ze op een bakplaat en zet ze 5 minuten in de hete oven. Kook in een pan al roerend de bruine suiker, stroop, maple syrup, boter en rum. Laat dit afkoelen, als het lauw is eieren met de room klutsen en alles door elkaar mengen. Doe de noten in de deegvorm, giet het mengsel er over heen en bak de taart in 50 minuten gaar. Kan een dag van te voren zo is hij mooi stevig als je hem aansnijdt.
Klop de monchou met de slagroom en de maple syrup, maak toefjes op de taart of gewoon een lekkere klodder. Ook lekker om bij deze taart te serveren is vanilleroomijs.