3 eieren (op kamertemperatuur!) erbij, één voor één
smelt de chocolade
voeg deze toe
bloem toevoegen
Andere kom:
monchou in, 2 eieren, 1 theelepel vanille-extract en 200 gram suiker
mixen maar
Eerst laagje browniedeeg in ovenschaal, dan monchou en dan nog wat losse kloddertjes browniedeeg her en der. Dan de frambozen er in drukken bovenop en in de oven! 175 graden, 40 a 45 minuten.
We vonden deze taart zo lekker dat ik hem vandaag nog eens heb gemaakt.
Ik heb het recept echter een beetje aangepast…
Voor de brownie laag:
300 gr suiker
170 gr boter
2 zakjes vanillesuiker
3 eieren
130 gr bloem
50 gr cacao poeder
1/2 zakje bakpoeder
snufje zout
200 gr frambozen
500 gr roomkaas
4 eieren
200 gr suiker
1 tl vanille extract
oven voorverwarmen en invetten (of inspuiten) op 180 graden.
Suiker met de boter mengen. Één voor één de eieren erdoor. Dan de rest er door mengen.
Het gehele mengsel in de vorm.
De frambozen erover verdelen.
De roomkaas mengen met de eieren, suiker en vanille extract.
Over de frambozen schenken en in 75 minuten bakken op 180 graden.
De browniemix komt vanzelf wat naar boven en zo ook de frambozen. Dus het is eigenlijk simpeler om het gewoon in 3 lagen te doen.
Ik heb een springvorm van 30 cm gebruikt.
Nogmaals Mirjamusa: bedankt voor dit overheerlijke recept.