Recept: Frambozen cheesecake brownies

Om je vingers bij op te eten:

Ingrediënten
1 theelepel vanille-extract
120 gram bloem
200 gram boter
400 gram suiker
200 gram pure chocolade
140 gram frambozen
400 gram monchou
5 eieren
Bereiden

  • 200 gram Suiker en boter mengen
  • 3 eieren (op kamertemperatuur!) erbij, één voor één
  • smelt de chocolade
  • voeg deze toe
  • bloem toevoegen
    Andere kom:
  • monchou in, 2 eieren, 1 theelepel vanille-extract en 200 gram suiker
  • mixen maar
    Eerst laagje browniedeeg in ovenschaal, dan monchou en dan nog wat losse kloddertjes browniedeeg her en der. Dan de frambozen er in drukken bovenop en in de oven! 175 graden, 40 a 45 minuten.
1 like

Nou, deze moest dus wel gelijk geprobeerd worden!!!
Het was HEERLIJK!!!
Bedankt voor het recept.

1 like

We vonden deze taart zo lekker dat ik hem vandaag nog eens heb gemaakt.
Ik heb het recept echter een beetje aangepast…

Voor de brownie laag:
300 gr suiker
170 gr boter
2 zakjes vanillesuiker
3 eieren
130 gr bloem
50 gr cacao poeder
1/2 zakje bakpoeder
snufje zout

200 gr frambozen

500 gr roomkaas
4 eieren
200 gr suiker
1 tl vanille extract

oven voorverwarmen en invetten (of inspuiten) op 180 graden.
Suiker met de boter mengen. Één voor één de eieren erdoor. Dan de rest er door mengen.
Het gehele mengsel in de vorm.

De frambozen erover verdelen.

De roomkaas mengen met de eieren, suiker en vanille extract.
Over de frambozen schenken en in 75 minuten bakken op 180 graden.

De browniemix komt vanzelf wat naar boven en zo ook de frambozen. Dus het is eigenlijk simpeler om het gewoon in 3 lagen te doen.

Ik heb een springvorm van 30 cm gebruikt.

Nogmaals Mirjamusa: bedankt voor dit overheerlijke recept.