Héérlijke Orio Koekjes Cheesecake:
Voor 6 personen
Ingrediënten:
[ul]
[li]200 gram Orio koekjes (+/- 2 pakken koekjes)
[/li][li]50 gram boter (gesmolten)
[/li][li]200 gram witte roomkaas (bijvoorbeeld monchou of philadelphia)
[/li][li]175 gram poedersuiker
[/li][li]1.75 dl slagroom
[/li][li]125 gram melkchocolade
[/li][li]1/2 ei
[/li][li]1 eetlepel suiker
[/li][li]1.5 dl slagroom stijfgeklopt
[/li][/ul]
Benodigdheden
[ul]
[li]Springvorm
[/li][li]Keukenmachine
[/li][/ul]
Bereiden
De Bodem:
Breek een kwart van de Orio koekjes in stukken. De andere driekwart maal je fijn m.b.v. de keukenmachine.
Roer door de fijngemale koekjes de gesmolten boter, en doe dit in de springvorm. Druk dit goed aan (dit vormt de bodem)
Klop nu de poedersuiker met de roomkaas (luchtig). De 1,75 dl. slagroom moet je vervolgens stijfkloppen met 1 theelepeltje poedersuiker, vervolgens dit door het kaasmengsel roeren.
Verdeel de helft van het kaasmengsel over de bodem. Kruimel dan de helft van de gebroken koekjes over het creme mengsel op de bodem. Laat dit +/- 30 min. in de koelkast opstijven.
Nu moet je de chocolademousse maken:
Klop het ei met de eetlepel suiker bijna wit. Klopt dit vervolgens weer door de geklopte slagroom. Smelt de chocolade, en meng dit langzaam (rustig!) door het slagroommengsel.
Roer de andere helft van de gebroken koekjes door de mouse. Giet de mouse op de creme. Nu kan je de taart mooi maken door de rest van de creme over de taart te strijken. Laat het opnieuw opstijven in de koelkast.
En bon appetit!