Recept: Hash Browns

Weet er iemand hoe je die heerlijke hashbrowns kan maken die je in Amerika bij je ontbijt kan krijgen? Gewoon aardappeltjes bakken proeft toch niet echt hetzelfde!

Alvast bedankt :slight_smile:

Hier kan je het recept bekijken en zelf proberen te maken thuis.

Thanks voor het recept! Zou je alleen het recept misschien hier kunnen plaatsen? Fijn als alles in deze rubriek te vinden is :slight_smile:

Ik heb zelf al een ander recept ervoor gevonden. Zo te lezen is het 't belangrijkst om echt al het vocht uit de aardappelen te krijgen om ze zo lekker knapperig te maken. Dit kan je doen met een kaasrasp. Hier het recept om Hashbrowns te maken:

Voor 4 personen
Ingrediënten:
1 pond aardappelen (vastkokende)
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel boter
zout en paper naar smaak toe te voegen
Zelf vind ik het lekker er ook geraspte uitjes aan toe te voegen, maar dat is dus optioneel

Benodigdheden
Grote kookpan
Grote koekenpan
Aardappelschiller
Aardappel rasp/ Kaas rasp

Bereiden
Schil de aardappelen en kook ze tot ze nog vrij stevig zijn.

Laat de aardappelen vervolgens buiten de pan afkoelen.

Rasp de aardappelen. De geraspte aardappelen moet je nu kruiden. Je kan vervolgens de geraspte graad al bakken (dan heb je een soort flinterdun pannenkoekje, erg knapperig) maar je kan ook het in blokjes vorm maken. Dat gaat alsvolgt.

Bestrooi de geraspte aardappelen met peper en zout, hoe je het zelf lekker vindt. Draai vervolgens van het raspsel kleine bolletjes, alsof je gehaktballen maakt. Plet de bolletjes met je handpalm. Laat even de platte bolletjes droger worden door ze tussen twee keukenpapiervellen te drukken.

Laat ondertussen een halve eetlepel olie en halve eetlepel boter heet worden in de pan. Schep de bolletjes er in. Laat op middelhoog vuur goudbruin worden. Keer halverwege de aardappeltjes om, om ook de andere kant te laten bakken.

Als je de uitjes erbij bakt kan je deze in de zelfde pan doen, dat is een heerlijke mix.

En bon appetit!