Aardappelsalade

AARDAPPELSALDE met toijn (4 pers.)

aardappels voor 4 pers.
200 gr sperziebonen
200 gr worteltjes
2 sjalotjes
2 blikjes tonijn in olie à 200 gr
1 dl sinaasappelsap
1½ el. rode pesto
1 el kappertjes
peper, zout

bereiden:
De geschilde aardappels in plakjes snijden en in ca. 10 min. beetgaar koken.
De sperziebonen schoonmaken, in 2 helften breken en in ca. 10 min. beetgaar koken. De worteltjes schoonmaken en in blokjes snijden en ca.5 min koken. (mogen niet helemaal gaar zijn). Aardappels , sperziebonen en worteltjes in een vergiet onder stromend water afkoelen en uit laten lekken. Sjalotjes pellen en snipperen en de tonijn boven een kom afgieten. De pesto, sinaasappelsap, sjalot en kappertjes door tonijnolie roeren. De dressing op smaak brengen met zout en peper. De tonijn in stukjes verdelen. De aardappels, sperziebonen, worteltjes en tonijn door de dressing roeren.

Kamperen Reisforum
KvK 17205614