pita's

In Nederland kan je alleen mini-pita’s kopen en die breken meestal al bij het opensnijden. Probeer daarom eens zelf pita’s te maken. Die zijn een stuk groter en makkelijker te vullen!

Ingrediënten (voor 10 pita’s)

  • 500 gram bloem
  • 25 gram gist
  • 360 ml. water
  • 1 eetlepel suiker
  • ½ eetlepel zout
  • 30 ml olijfolie

Bereiding

Meng de gist en de bloem met een mixer (gebruik de deeghaken). Voeg water, suiker, zout toe en kneed gedurende 10 minuten tot er een soepel deeg ontstaat.
Doe het deeg in een grote ingevette kom. Besprenkel het met olijfolie, en dek de kom af met een theedoek. Laat het deeg rijzen tot 2 x de originele hoeveelheid.
Verwarm de oven voor tot 250 graden. Leg intussen het deeg op een oppervlak met bloem bestrooid. Verdeel het deeg in 10 gelijke porties en rol er ballen van. Dek het geheel af met een vochtige theedoek en laat het 10 minuten rusten.
Rol het deeg uit tot 10-12 cm doorsnee en ½ cm dikte. Doe de pita’s in de oven, op een dicht blad met bakpapier, en bak ze 5 minuten tot ze goudbruine plekjes krijgen (let op: als ze te lang bakken, worden ze droog!).
Haal de pita’s uit de oven en laat ze even afkoelen. Leg er een paar minuten een theedoek overheen om ze zacht te houden.