Pinautomaten in Syrie

We willen op deze plek inventariseren waar in Syrie het makkelijk is en waar in Syrie het moeilijk is om geld te pinnen.

Lang niet bij alle banken in Syrie kun je terecht met een buitenlandse pinpas. Een bank waar dit wel altijd kan is:

Banque Bemo Saudi Fransi (BBSF) - niet meer dan 10.000 pond per keer.

Aleppo: alleen BBSF aan pleintje noordzijde Sharia-al-Baron

Damascus: moeilijk te vinden. vestigingen van BBSF, o.a. in diplomatenwijk, en Byblos bank iets ten noorden van Four Seasons Hotel

Palmyra: pinnen onmogelijk; alleen cash geld wisselen bij bank

Hama: pinnen makkelijk bij diverse banken in straat hotel Raid en hotel Cairo (Sharia Shoukri al-Quwatli)

Deir az-Zoor: pinnen makkelijk, o.a. langs weg die naar museum leidt (Sharia Ali ibn Abi Taleb)

In restaurants worden Mastercard en American Express meestal niet geaccepteerd, Visa wel.
Bij reisbureau’s (vliegtickets) accepteren ze ook Mastercard, evenals bij veel winkels.

In z’n algemeenheid geldt dat buitenlandse pinpassen alleen te gebruiken zijn bij private bankinstellingen. De Syrische nationale bank accepteert ze dus niet.
In Damascus zijn er een aantal in Qassa, de wijk die net ten Noordoosten van Bab Touma ligt.Bij Bab Touma de brug over en dan meteen de eerste straat links nemen en dan 100 meter lopen.
Ook in het westelijke deel van de oude stad op en nabij het Hariqa plein zijn er meerdere ATM’s die je kunt gebruiken.

In Aleppo zijn er meerdere atm’s te vinden langs de straat die vanaf het museum, langs het park, naar het station loopt. Vanaf het museum de rechterkant aanhouden en dan ongveer een kilometer lopen.

Bij de SRV bank in Latakia (weet ff niet meer waar de afkorting voor staat) kun je pinnen. soms echter alleen mbv arabisch scherm, maar het personeel is zeer vriendelijk en bereid te helpen.:zon02:

Er zit ook een filiaal van de Byblos bank aan het eind van Straight Street, vlakbij de Bab as-Sharqi.

dec 2009: geen werkende pinautomaat in Deir :frown:

Verder kun je ook pinnen bij de Bank for Syrie and Overseas (of zoiets), welke te vinden is in Hama, maar ook in Aleppo aan de Sh al-Mutani. Deze ligt ten noorden van de moskee, vlakbij de rotonde.

OP HET VLIEGVED VAN DAMASCUS KAN NIET GEPIND WORDEN. (dec 2009)

Heb in Damascus bij de Audibank in de diplomatenwijk kunnen pinnen (ligt aan een plein waarvan me de naam ontschoten is). Verder in Aleppo in de wijk bij het station zijn verschillende pinautomaten waar we hebben kunnen pinnen.

Tot op heden (16/09/2010) het volgende:

In Damascus is pinnen redelijk gemakkelijk.

Op een plein naast souk al-Hamidyya aan de sharia Mu’awiyya is een werkende automaat (vanaf de souk voor de fontein aan de linkerzijde van het plein).

Aan de Saahat Youssef al-asmeh is er ook en te vinden (Audibank).

In Palmyra is het nog altijd niet mogelijk om te pinnen (hoewel er volgens de lp wel plannen daartoe zijn). Neem dus vooraf geld in contanten mee…

Ik kom nog in Hama, mogelijk Homs en in ieder geval Aleppo dus meer over die plaatsen volgt.

Groeten uit Palmyra,

Remco

Iemand die nog aanvullingen heeft, m.b.t pinnen in Syrie maar ook in Libanon?

Weer thuis in Nederland maar over Syrië en pinnen het volgende:

Hama: pinautomaat van Audibank in de steeg achter het overheidsgebouw en schuin tegenover de Cairo en Riyadh hotels (als je vanaf de hotels naar het overheidsgebouw kijkt, is ligt de steeg aan de linkerkant ervan).

Aleppo: nadat pogingen bij het hotel (Syria) in de buurt mislukten vonden we er een paar bij de rotonde nabij de kruising van al-Mutanabbi street en A. Mun’em Riad streeet (on the south-west side of the roundabout).

Lattakia: Bemo bank is zo ongeveer de enige waar ik geld kon pinnen… Deze is te vinden in Al-Quds street, tussen Avenue March 8 en al-Mutanabbi street.

Op vrijdagnamiddag en zaterdag konden wij in Alleppo niet meer pinnen, de pinautomaten leken leeg. Zondagochtend lukte dat wel weer.

Het weekend in Syrie is op vrijdag en zaterdag…

Dat wisten we wel, maar in Nederland kun je je niet voorstellen dat op zondag de pinautomaat leeg is…daar op vrijda dus wel.