Phu Quoc of Nha Trang?

Hallo,

Wij willen tijdens onze reis door Vietnam (HCM-Hanoi) wellicht een paar dagen strand inplannen. Wat is aan te raden? Mooier? Beter te bereizen?

We hebben maar een paar dagen de tijd want er zijn natuurlijk nog veel andere dingen te doen/zien! Vliegen, trein of bus maakt niet uit.

Of is het strand niet zozeer de moeite waard en kunnen we ons beter op iets anders richten?

Wie voorziet mij van tips?
groetjes Jonneke

Hallo,

Ik ben in beide plaatsen geweest en ik zou je Phu Quoc aanraden de stranden zijn daar veel mooier echt het bounty gevoel witte stranden en prachtig blauw water.
Je kunt met Vietnam Airlines van Ho Chi Minh naar Phu Quoc vliegen.
Hier de website http://www.vietnamairlines.com
Ik had een vlucht ingetypt op 2 augustus als vb one way kost ongeveer 40 euro per persoon dus retour is zo’n 80 euro per persoon dus dat is best goed te doen.

Ohja als je nog accomodatie zoekt en je wilt 4 of 5 sterren ik ken 2 plekken die erg de moeite waard zijn. Low Budget kan ik je niet in adviseren.

gr van Moira

wij waren van plan naar pho quoc te gaan. het nam toen echter wel de nodige tijd in beslag om daar naar toe te gaan (ook omdat we daarna naar Cambodja gingen) dus hebben het toen op nha thtang gehouden.

wel aardig, weer ff wat civilisation (kroegjes enzo) maar ook gelijk wat duurder dan de rest. Phu quoc weet ik dus niet, heb wel gehoord dat het al een behoorlijk toeristisch toestand is geworden!

succes

Dat toerisme is het nog niet ik ben er in 2008 geweest maar in 10 jaar zal het zeker veranderd zijn. Nha trang is meer toeristisch dan Phu Quoc.
Nha trang vonden wij persoonlijk niet echt de moeite waard vonden de zee ook wel erg wild.
Maar nogmaals het is natuurlijk heel persoonlijk.

gr van Moira

nee het is ook zeker niet bijzonder, gewoon een strand/toeristen dorpie. Ach als je een paar dagen wil ontspannen (zoals wij graag wilden) is het prima te doen.

Onze voorkeur lag bij phu quoc maar dat lukte dus niet. maar denk wel dat je daar wat meer te zien hebt.

maar als de route hcmc naar hanoi is lijkt me nha thrang wat logischer klinken.

dat klopt inderdaad het ligt meer op je route.
Hoe ik het zou doen is bv 2 dagen in Ho Chi Minh blijven dan vliegen naar Phu Quoc en dan nog wat dagen in Ho Chi Minh en dan verder reizen.

gr van Moira

Thanks voor het meedenken en de tips.
Moet dus even de afweging maken logische route te volgen of mooiste strand. Gaat goed komen.

Groetjes

je kan (als je niet te toeristisch wil) bij nha trang ook nog naar een eilandje voor de kust gaan. lekker rustig bijkomen, er is dan alleen als keerzijde ook echt geen f*ck te doen. dus je moet wel jezelf kunnen vermaken.
Moet je trouwens ff kijken wel eiland je doet. zit namelijk ook een eiland waar alleen resorts op staan (vet suf natuurlijk). staan van die grote witte letters op dat eiland a la hollywood.

Ach en verder is een strand natuurlijk ook maar een strand. Ik ben ook wel eens heel erg mn best wezen doen om een bounty strand te vinden. in het begin is dat natuurlijk wel mooi maar uiteindelijk boeit het eigenlijk geen donder. en vond ik het achteraf eigenlijk zonde van mn tijd.

zelf zou ik de voorkeur geven voor de logische route (al had in phu quoc wel graag willen zien haha).

Hallo,

Wat jij bedoelt met die hollywood letters dat is niet een resort dat is een pretpark.

gr van Moira

nee joh das een resort en ze gaan er nog zo’n grote bij bouwen op dat eiland (ben de naam ff kwijt maar die waar de kabelbaan heen gaat)

Hallo,

Er staat ook een resort op maar het is bedoeld als pretpark ik ben er zelf geweest. Die kabelbaan is erg leuk. Er is ook een heel stuk met winkeltjes te vinden.
Het pretpark zelf is niet zo heel veel aan maar je hebt vanaf daar wel een onwijs mooi uitzicht.

gr van Moira

oiooh ok die letters zijn van het pretpark (dacht van het resort zelf). dacht ff dat je bedoelde dat er geen resort staat :slight_smile:

maar ze gaan er een nog groter resort bij bouwen op dat eiland. lekker rustig vakantie vieren dus haha

http://www.vinpearlresort.com/en-US/NhaTrang/VinpearlAmusementPark/2008/12/116.aspx

er is ook een underwaterworld.
Het is er eigenlijk heel rustig. Ik heb zelf in Sunrise resort gezeten.

gr van Moira

ooh sorry dan was ik misschien een beetje bot haha. Zelf ben ik niet zo van de resorts!!!

Maakt niet uit hoor. Ik ben van de 4 en 5 sterren hotels maakt me niet uit of het een resort is of niet. Sommig resorts zien er uit als een hotel ik zie dat verschil niet zo.

gr van Moira

Als je heel beperkt zit in tijd is Nha Trang wel handig.

hoi
ik ben naar beide geweest ik zou ook ter harte phu quoc aanraden. Ik heb me daar echt een aantal dagen kunnen vermaken met overdag een scooter (naar alle kanten van het eiland rijden is zeer goed te doen) en 's avonds op het strand met boekje ed. Ik weet zo niet meer waar ik geslapen heb maar het was een soort leuk bungalowparkje (ongeveer 8 bungalowtjes, is een apart gebouwtje met een slaapkamer en badkamer, stel je dus geen centerparcs voor).
nha trang vond ik erg tegen vallen. de zee is wel helder maar er drijft zoveel troep in. allerlei fruitschillen, plastic ed. verder vond ik aan het standje niet veel aan.
als je op phu quoc een beetje rond crosst kom je inderdaad de bounty eilanden tegen en je kan er goed snorkelen als je met een tour meegaat, dus een stuk van de kust af.
succes met de keuze maken.
groetjes lotte

Asianair the best lowbuget compangie van zuid oost Azie zie google,en natuurlijk de parel van de eilanden van vietnam zijn Con Son en Con Dao Island, zie google, you tube en op panoramio.nl zie je gelijk de plaatsen waar je bent de foto’s en de hotels of huisjes op het strand,als je wil stuur ik je de recente foto’s van de huisjes van Con Dao Islands net door gemaild gekregen vliegen van ho ching minh. 50 dollar per nacht +ophaal van het vlieg veld Con Dao Islands. Veel plezier met de informatie,oja zuidoostazie.nl daar staat werkelijk alles watje maar wil weten over elk land in zuioostazie en natuurlijk ook veel over VIetnam.