Oproep: ga naar Jordanië

Dag iedereen,

wij zijn net terug van een fantastische 12-daagse reis door Jordanië. Naast de bekende toppers zoals Petra en Wadi Rum heeft dit land nog vele minder bekende pareltjes. Zo wandelden wij in de buurt van Madaba door een groen glooiend landschap vol bloemen en door een imposante kloof in het natuurgebied Dana. Door zijn ligging op de rand van een riftvallei waar o.a. de Rode en Dode Zee onderdeel van uitmaken is het landschap zeer gevarieerd met plateaus, canyons en rotsformaties. De vele historische Byzantijnse, Griekse, Romeinse, Nabatese,… sites getuigen ook van een rijke culturele geschiedenis.

Het land is heel erg veilig en perfect individueel te bereizen met een huurauto. De bevolking is heel erg vriendelijk, hulpvaardig en niet opdringerig.

Door de huidige situatie in zijn buurlanden wordt Jordanië jammer genoeg gemeden door toeristen. In veel hotels waren wij bijna de enige toeristen en zelfs in Petra was het heel kalm hoewel het voorjaar normaal gezien hoogseizoen moet zijn. Van veel hoteleigenaren, taxichauffeurs, restaurantuitbaters,… hoorden wij dat het aantal toeristen tot 80% gedaald is.

Omdat toerisme een belangrijke bron van inkomsten vormt voor Jordanië is dit een groot probleem. De overheid probeert inspanningen te doen. Zo overweegt men om de kosten voor het visum te verlagen en ook zou het entreegeld voor Petra verlaagd worden.

Iedereen naar Jordanië dus!

2 likes

Hallo!

Hartstikke bedankt voor je bericht en natuurlijk ben ik het hier 100% mee eens! Heel jammer dat toeristen wegblijven en ik denk dat de grootste boosdoener de media is. Er wordt vaak (alleen maar) aandacht gegeven aan de onrust in het gebied, terwijl er, bijv in Jordanië dus, voor toeristen niets van te merken is. En als alle toeristen wegblijven, dan heeft het land straks alleen nog maar grotere problemen ivm te weinig inkomsten.

Thanks!

Jordanië vorig jaar gedaan met een huurauto. Van Amman naar Aqaba, een prachtig land met prachtige mensen en zoveel moois te zien.
Doen mensen, je komt met een hele verhalenbundel naar huis terug :wink:

een vriend van me heeft enkele jaren geleden ook Jordanië gedaan, met huurauto…hij probeert mij nu om te praten om het te doen met huurauto…slechte wegen, chaotisch…
hoe is jullie ervaring eigenlijk?

Was een super ervaring, de wegen zijn echt goed te doen hoor. We zijn na de luchthaven eerst met een taxi naar Amman gegaan omdat het daar echt wel hecktisch is. 2 nachtjes blijven slapen en dan terug naar de luchthaven met de taxi om onze huurauto die we reserveerden te gaan oppikken. Bleek achteraf dat de route van de luchthaven naar Aqaba ook beter is omdat je Amman zo niet moet doorkruisen. Altijd goed je auto controleren voor vertrek. We hadden onderweg een platte band (gelukkig opgemerkt in ons hotel in Aqaba) en toen we de reserverband wilden opzetten bleek die niet goed te zijn. Mensen van ons hotel verwezen ons toen naar een garagist in de straten van Aqaba, voor iets van 5€ hebben ze de band toen hersteld. Net zoals ze ons vooraf hadden gezegd. Geen cent meer. Dus niet zo snel je verzekering aanspreken! Wel opletten bij het tanken, daar vermoeden we dat we toch dat ze ons meer aangerekend hebben dan het hadden moeten zijn.

Anders was alles super gegaan. Mensen zijn er echt vriendelijk en behulpzaam. Zelfs onderweg toen onze GPS het even niet meer wist en we de borden niet zo goed meer begrepen :chin: helpen ze ons behulpzaam op weg.

  • we gebruikten een GPS-programma op onze gsm en dat werkte prima, alles klopte bijna.
  • Bij het afgeven van de auto aan de luchthaven was er ook geen enkel probleem.
  • Opgelet, als je boekt online ( voor de huurauto ) met visa of zo dan moet diegene van wie de kredietkaart was wel de documenten op zijn naam zetten.
    Niet dat ze het echt uitgebreid zitten te controleren.

Of zoals wij deden Amman vermijden en vanuit Madaba vertrekken. Leuk stadje met heel wat te zien en makkelijk uit te geraken met de auto.

Hallo!

Inderdaad, Madaba is een prima uitvalsbasis; zeker een goede tip! En met de bus vanuit Madaba kan je makkelijk in Amman komen.

Amman zou ik zeker niet overslaan, toch de moeite hoor :wink: