Nog eens tips gevraagd voor onze rondreis in mei

Hallo allemaal, dit is onze route, heb al veel veranderd dankzij allerlei tips hier op het forum, ik denk dat het nu wel al redelijk goed zit (hoop ik :slywink:). Onze vliegtuigtickets hadden we geboekt met het idee van yellowstone mee te pikken, ondertussen hebben we beseft dat dit teveel was, maar we konden onze tickets niet meer veranderen.

1/5 ’s avonds laat aankomst in Salt Lake City
2/5 vertrek ri Yosemite, stoppen in Fernley (783 km)
3/5 verder naar Yosemite, Housekeeping Camp Area (446 km)
4/5 en 5/5 verkennen Yosemite
6/5 naar Sequoia (waar slapen?)
7/5 wandelen in Sequoia en door naar Lone Pine
8/5 Death Valley verkennen en slapen in Death Valley Junction (?) (298 km)
9/5 via Valley of Fire naar Zion, slapen in Springdale (?) (469 km)
10/5 en 11/5 verkennen Zion
12/5 naar Bryce via Cedar Breaks NM (177 km)
13/5 zonsopgang bekijken en dan verder via Boulder naar Torrey (210 km)
Na inchecken hotel bezoek aan Reef NP
14/5 via Natural bridges NM (bezoek van een uur of 4?) en uitzichtspunt Gooseneck State Reserve naar Monument Valley, slapen in Kayenta (?) (429 km)
15/5 via Navajo NM naar Page (onderweg stoppen aan Antelope Canyon Horseshoe bend en Lake Powell) (187 km)
16/5 naar Grand Canyon, stoppen in Cameron en de view points (slapen in park zelf of Williams of Seligman?) (384 km, indien slapen in Seligman)
17/5 via grand canyon caverns naar peach springs en naar Supai, slapen in Havasupai Lodge (148 km)
18/5 Supai
19/5 via Truxton naar Kingman
20/5 via Boulder City (helikoptervlucht) naar Las Vegas (171 km)
21/5 Las Vegas
22/5 naar huis
Nog enkele vraagjes, kunnen we onze GPS van hier, daar ook gebruiken? Onze gsm’s?

Heeft iemand ervaring met een helikoptervlucht vanuit Boulder? Reserveren we dit best vooraf?
Laat de extra tips maar komen en alvast bedankt,
Groetjes, Petra

Nou, dat is een mooie reis Petra.
Dag 1: Kijk hoe ver je kan komen. In Winnemuca is ook een aantal hotels en in een “Western” omgeving. Stop west van SLC even bij Bonneville Speedway.
Sequoia NP. Komende van Yosemite zou ik Seki bezoeken en dan net buiten het park in Three Rivers slapen. Leuk dorp.
Death Valley K\Junction. Haha, als je niet bang voor spoken bent kan je in het Opera House slapen bij Martha, maar ik zou toch proberen in DV zelf te overnachten of anders in Beatty. Maar Martha kan alle steun gebruiken.
Cedar Breaks: Kan nog dicht zijn in mei zoals wij ondervonden hebben.
Natural Bridges (zijn we 2 keer geweest en vonden 2 uur genoeg) via Moki Dugway en Gooseneck SP naar Monument Valley. Ik zou proberen daar te slapen voor de zonsondergang en opgang. Kayenta vinden sommigen een beetke creepy. Wij niet hoor, maar ik zeg het maar even.
Antelope Canyon is bijna in Page. Denk er aan dat het in Page een uur vroeger is (je verliest dat uur tussen DV en Zion)
Grand Canyon: Probeer in het park te slapen www.grandcanyonlodges.com, anders in Tusayan bij de zuidingang.
Gsm heeft lang niet overal bereik. Geen noodzakelijk attribuut, we zijn 10tallen jaren zonder op vakantie geweest.
Gps: Ook dat hebben we nooit nodig gehad en op deze route, zonder steden, onnodig. Een goede kaart mag echter nooit ontbreken, met of zonder gps. PS. Wij zijn niet ouderwets hoor. Nemen ook een telefoontje mee en kopen voor $ 100,-- een gps bij Wal*Mart. Onze eigen gps is ingebouwd in de auto en kan niet meegenomen worden… Vertrouw in het Westen niet op je gps. Kan je er horrostories over vertellen. Vertrouw de kaart.
Wat voor helivlucht wil je maken? Naar Grand Canyon West? Zelf nooit gedaan.
Yeehaw

Hoi,
Als je in Boulder bent en LAG VEGAS, vergeet niet het geweldige spectakel te zien HOOVER DAM.

hey,

alvast bedankt voor het reageren!

Voor de lodge in Grand Canyon zijn we blijkbaar al te laat, jammer eigenlijk. Ik heb ergens gelezen dat je het gewoon kan blijven checken omdat er regelmatig iets wordt afgezegd, zou ik dit doen of beter al reserveren in Tusayan?

Eigenlijk hebben we zelf nog geen gps (waarschijnlijk zijn we bij de laatsten :slight_smile: ). We hadden gedacht er een te kopen, maar als kaart ook gemakkelijk is, zullen we het daar waarschijnlijk wel bij houden. Voor de GSM zijn we nog wat aan het twijfelen aangezien het toch leuk blijft om op reis eens echt ‘alleen’ te zijn, we hebben internet ook nog he.

Mijn vriend had graag een helikoptervlucht gedaan boven de Grand Canyon (vermoedelijk vertrekken vanuit Boulder City), zowel voor de uitzichten als de ervaring. En als je vertrekt uit Boulder City zou je ook een mooi uitzicht hebben op Hoover Dam. Gewoon een half uurtje (of misschien een uurtje, we weten het nog niet goed) vliegen en kijken en genieten.

Ik denk dat we dan toch beter in Death Valley zelf zullen slapen (alhoewel, spoken :wink: ). Wat kan je me daar aanraden, ik weet dat ik het al ergens gelezen heb, maar ben het vergeten (oeps).
De rest van de tips moet ik nog even opzoeken, maar zullen wel worden opgenomen in ons reisschema. Nog een goeie drie maand en het is zover :slight_smile:

Petra

hallo,

wij nemen onze eigen navigatie mee en dat werkt daar perfect, ook onze gsm nemen we mee.
mooie reis, jammer dat je maar 1 dag in vegas bent, want dat is echt super mooi

Hier ben ik terug,
Sequoia NP. Komende van Yosemite zou ik Seki bezoeken en dan net buiten het park in Three Rivers slapen. Leuk dorp.
Ik vind Seki niet terug op kaart, heb gezocht via Google Maps. Nu zie ik ook dat er een verschil is tussen Sequioa NP en Sequioa National Forest. Is dit enorm verschillend? We kunnen waarschijnlijk door National Forest rijden op weg naar Lone Pine?

En over de helikoptervlucht zijn we enorm aan het twijfelen. Boulder City zou het gemakkelijkste zijn, past beter in ons planning :slywink:
Ze vliegen wel over de West Rime, dus nu weet ik niet of we beter die kant bekijken of de andere of maakt het eigenlijk weinig uit? Moeilijke keuze

Alvast bedankt allemaal, zowel voor de complimentjes als voor de tips!!!

Sorry, sorry, Seki is Sequoia-Kings Canyon NP. "Beroeps"deformatie…

ok, geen probleem, nu snap ik het. Tips voor overnachting in Death Valley?

Hi Petra (Guustje?)
Ik houd me buiten de heliflight discussie. Zelf nooit gedaan.
In Death Valley probeer Stovepipe Wells Village of Furnace Creek Ranch. Amargosa Opera House gaan we dit jaar zelf proberen en het net weer geopende restaurant steunen. Goedkope kamers en heel eenvoudig maar in de Ranch en in SPW hebben we al gelogeerd. Mijn favorite is SPW trouwens. je hebt gelijk vwb de cancellation in GC. Dat gebeurt dagelijks maar de tel. kosten zijn misschien aanzienlijk.
Vergeet Sequoia National Forest en Giant Sequoia National Monument. Als je daar die hoge bomen wil zien moet je ver rijden. Rijd van Three Rivers via Bakersfield en Mojave. Dat is de snelste weg. De mooiste weg is de weg langs Kern River (178) van Bakersfield naar us395. Je kan ook in Ridgecrest overnachten (genoeg hotels) maar Lone Pine ligt veel mooier aan de voet van Mount Whitney maar via Ridgecrest rijd je eerder door DV.
Yeehaw

1 like

Hey Yeehaw,

Guustje is idd mijn kat :slywink:.

GC ga ik nog even over nadenken, ik dacht om het gewoon elke dag te checken, maar dat zal een beetje te eenvoudig geweest zijn. De overnachting in Death Valley ga ik nog eens verder uitzoeken.
Sequioa is nu ook duidelijker, ik denk dat ik er ver ben :slight_smile:
Petra

hier ben ik nog eens, onze route is bijna af, we twijfelen nog juist waar we best overnachten na Route 66 (op weg naar Las Vegas) Bullhead City, Lauglin of Needles?
Petra

Van waar kom je en welk stuk van R66 wil je rijden die dag. Via Oatman?

We komen dan op de eerste dag van Grand Canyon, vertrekken in de namiddag via R66 (Ash Fork) om te slapen in Grand Canyon Caverns (nog niet geboekt, maar ziet er wel leuk uit).

De volgende dag willen we lekker rustig verder rijden en diverse stops doen:
Truxton (frontier café met lekkere pie :wink:
Valentine (Keepers of the wild)
Hackberry
Kingman
Shaffers fishbowl
Sitgreaves pass
Oatman

Slapen willen we dan op een leuk plekje doen, maar we raken er niet goed aan uit.

Petra

I see.
Het eerste stuk R66 van Ash Fork is niet veel aan. Je kan net zo goed bij Seligman van de snelweg af. Je weet trouwens meer dan ik, ik wist niet dat dat restaurant in Truxton open was…
Keepers of the Wild zijn we niet geweest maar het zal al gauw enkele uren nemen. Let op de openingstijden.
Motel bij GCCaverns is eenvoudig maar wij houden ook wel van dat soort locaties dus waarom niet? (Je kan natuurlijk ook in Seligman overnachten maar die treinen…) Ik zou hier (GCCaverns)liever willen logeren dan in dat hotel in Peach Springs.
Maar nu je vraag. Helaas, ik ken de omgeving van Bullhead etc vrij goed. Needles absoluut niet. Bullhead City is groter, veel groter, heeft winkels, restaurants etc. maar niet locatie locatie. En Laughlin is Nevada met zijn casinos. Als je hiervan houdt zou ik Golden Nuggett aanbevelen en een kamer met riverview. In Bullhead zijn diverse chain hotels maar wij logeerden hier: www.lodgeontheriver.com Verwacht geen luxe en vraag om een kamer met riverview met balkon. Je kan de vissen in de Colorado River zien zwemmen en het zwembad is meteen tussen de kamer en de rivier. Verder hebben wij echt niets aantrekkelijks gezien in Bullhead. Het hotel is spotgoedkoop en een goed restaurant is op ca. 150 meter. Het maakt hier een groot verschil uit of je de “suite” met riverview hebt, of een van de kamers aan de binnenzijde. Nu ik er aan denk, er is ook een motel met een fraaie locatie even buiten Bullhead bij Katherine Landing aan de jachthaven. Maar het ligt wel verlaten. We hebben dit motel wel gechecked maar hebben er niet gelogeerd. http://www.sevencrown.com/lakes/lake_mohave/lake_mohave_resort/lodging.htm
Yeehaw

Ik zie dat die link niet werk, misschien deze http://www.lodgeonriver.com/area-info.html en ik bedoel dat je niet in Needles zou moeten overnachten als het niet nodig is. Beetje ongelukkig geformuleerd :frowning:

Opnieuw bedankt voor je tips, ik heb het hotel geboekt, het ziet er leuk uit!!!

Als het inderdaad de moeite niet is om de R66 te nemen in Ash Fork, gaan we dit overslaan en pas starten in Seligman.

De tip in Truxton heb ik ook ergens gelezen, dus ik hoop dat het nog open is.

Onze reis is nu zo goed als af, ik zal hem er nog eens volledig op zetten:

1/5 ’s avonds laat aankomst in Salt Lake City (Candlewood Suites Airport)
2/5 vertrek ri Yosemite, hopelijk rijden tot Carson City, onderweg even stoppen in Bonnevill Speedway en Winnemuca (880 km)
3/5 verder naar Yosemite (oude goudzoekersroute) (**Housekeeping Camp Area) **(337 km)
4/5 en 5/5 verkennen Yosemite
6/5 naar Sequoia, General Grant Grove (als hij sneeuwvrij is Highway 180), Sherman Tree, Moro Rock (Three Rivers, Western Holiday Lodge) (435 km)
7/5 via Lake Isabelle en Ballarat naar hotel, zonsondergang (Zabriskie) (Stovepipe Wells Village) (537 km)
8/5 Death Valley verkennen en naar Las Vegas via Tecopa (eventueel China Ranch), stoppen in Red Rock Canyon (390 km)
9/5 via Lake Mead naar Valley of Fire en verder naar Zion, (Canyon Ranch Motel) (328 km)
10/5 en 11/5 verkennen Zion (misschien ook eens naar Grafton)
12/5 stoppen aan Canyon Overlook Trail en via Cedar Breaks NM naar Bryce (Rubby’s Inn) (212 km)
13/5 zonsopgang, via Boulder, Reef NP naar Bullfrog Basin (Defiance House Lodge) (335 km)
14/5 overzet nemen en via Natural bridges, Moki Dugway, Muley Point en Gooseneck naar Monument Valley (Gouldings Campground) (220 km)
15/5 via Navajo NM naar Page, (Best Western Arizonainn) (223 km)
16/5 Page (Horseshoe bend, Lake Powell, Antelope Canyon, Toadstool Hoodoo misschien rainbow bridge of rafting)
17/5 naar Grand Canyon, misschien rond voor Little Colorado Gorge , stoppen in Cameron en view points, zonsondergang ( Maswik Lodge South, het id me toch gelukt, plots nog plaats vrij) (296 km)
18/5 helikoptervlucht en een wandeling en dan verder via Seligman (R66) naar grand canyon caverns (misschien paardrijden) (197 km)
19/5 via Truxton, Valentine, Kingman, Sitgreaves pass, Oatman (**Lodge on the river) ** (204 km)
20/5 via Boulder City, hooverdam naar Las Vegas (171 km)
21/5 Las Vegas
22/5 naar huis

Ja, mooie route. Zal je nog een paar hints geven
Die dag 2 met de jetlag in je lijf zal misschien te veel zijn. Neem geen risico’s.
Via Lake Isabella en Ballarat naar hotel…komende van Three Rivers. Dat is een lange route…Probeer in ieder geval Mosaic Canyon naast SPW Village te bezoeken. Echt mooi! En ik denk niet dat je daarna ook nog naar Zabriskie Point wil en weer terug. Ik zou zonsondergang over SPW dunes de voorkeur willen geven.
Als je DV wil bekijken zou ik niet via Tecopa rijden. Dat stuk 178 neemt veel meer tijd dan je denkt. En stoppen in red Rock Canyon heeft weinig zin. Er is een loopdrive door het park maar ik zou zo lang mogelijk voor DV nemen en alleen als je tijd over hebt (lol) naar red Canyon gaan.
Canyon overlook trail is prachtig maar ligt na de tunnel. Cedar Breaks is echt een behoorlijke omweg en er kan nog veel sneeuw liggen. Ik zou meteen naar Bryce gaan na Canyon Overlook trail.
Dan voor Bullfrog en de ferry. Dat klinkt leuk maar je hoeft het niet voor extra scenery to doen. Voor Capitol Reef heb je tijd nodig. Dit is een onderschat park en een halve dag is al kort. Ik zou je willen aanraden in Torrey te overnachten. het stuk tussen Torrey en Monument Valley over ut95 is schittrend en fraaier dan via Bullfrog en je mist Hite Overlook. je zal het wel merken. ut12, Capitol Reef en dan nog naar Bullfrog is wat veel van het goede imo. Als je wel gaat let dan goed op de ferryschedules. Wij hebben deze omweg niet genomen op advies van diverse locals (die wij ook persoonlijk kennen) zoals Bob in Torrey en Susan in Salt Lake City. Die kennen deze omgeving als hun broekzak. Als je wel gaat zou ik het zeer waarderen als je me vertelt hoe het geweest is.
Voor die dag in Page. Horseshoe bend overlook, Antelope Canyon, Glen Canyon Dam en Lake Powell. Voor Rainbow Bridge en www.ratftthecanyon zal je geen tijd hebben in een dag ben ik bang. Zeker Rainbow Bridge niet.
Tussen Cameron en Desert View zijn uitzichten over de Little Colorado. Meer dan een stop onderweg zou ik niet doen en misschien iets kopen bij de stands van de Navajo’s. Let op de komische teksten
En gefeliciteerd met je reservering voor Maswik!
Yeehaw

Hey Yeehaw,

voor dag twee gaan we inderdaad kijken hoe ver we geraken (heb verschillende hotels genoteerd onderweg).

De rest van de tips staan ook terug genoteerd.

De route voor Death Valley snap ik niet zo goed, ons idee was om het volgende te doen:

Vroeg opstaan om zonsopgang te zien aan Sunrise Zabriskie Point (*Tussen Zabriskie Point en de afslag naar Dante’s View is ook een *mooie dirt road, Twenty Mule Canyon road, (one way). **
Terugrijden naar Furnace Creek (de Ranch). Ontbijt bij 49’er Cafe Furnace Creek en bezoekje aan naastgelegen General Store en eventueel het Borax museum. Bezoek aan Visitor Center. Ten noorden van Furnace Creek (bij Harmony Borax Works) loopt een mooie dirt road door Mustard Canyon.
Naar het zuiden, op de splitsing rechts de 178 nemen, korte stop bij Golden Canyon (nu links van de weg). Een stukje Golden Canyon Trail lopen, voor zover de temperatuur dat toelaat (in de zomer af te raden).
Verder naar artists drive (B). Er loopt een onverharde weg naar devil’s golf course (C). Vervolgens via Dante’s view (D) naar Badwater (E) dit is het laagste punt onder zeeniveau, een zoutmeer. Je kunt daar via een heel mooi aangelegd vlonder naar de zoutmeren lopen (ook toiletten en drinkwaterfonteintjes).
Daarna zou ik doorgereden hebben via Tecopa naar Las Vegas? Misschien een beetje teveel van het goede? :o

We gaan toch voor Torrey gaan, weet je daar een leuk hotel? Ik heb al iets gelezen over Capitol Reef Inn.
Met de lodge in Grand Canyon hebben we inderdaad geluk gehad. Ik ging nog eens kijken op de site en zag plots nog vrije plaatsen, natuurlijk onmiddellijk gereserveerd :zon02:.
Bedankt ook nog eens voor alle tips die je hier al gegeven hebt!!!
Petra

Petra, je had het over zonsondergang bij Stovepipe Wells komende van Sequoia NP op 7/5. Dan op 8/5 naar LV. Het is een lange rit van Sequoia naar SPW. Als dit mijn reis was zou ik doen (aannemende dat je in SPW overnacht).
Vroeg op en zonsopgang over de dunes, dan stoppen bij Devils Cornfield (rechts van de weg) en voor de uitzichten over de dunes.(links) Dan naar Zabriskie Point. Loop het bergje op en geniet van de Badlands en de uitzichten over de valley. Dan terug naar het visitor center om iets over DV op te steken. Dan zuid via 178 en de korte onverharde weg naar Devils Golf Course. Terug naar 178 dan rechts naar Badwater. Na een bezoek aan Badwater weer dezelfde weg terug en de zijweg via Artists drive. (Een richtingsverkeer vanaf het zuiden). Je komt dan weer op 178. Rijd noord en neem 190 rechtsaf. Je kan nu Twenty Mule Team canyon rijden (eenrichtsverkeer vanaf het westen). Terug op 190 en daarna de zijweg naar Dante’s View. 13 miles de berg op, de uitzichten en dan weer terug naar 190. Sla rechtsaf tot Death Valley Junction. In DVJ rechtsaf en meteen weer links op State Line road (staat een bordje) naar Pahrump en naar Las Vegas. Als je tijd hebt kan je Golden Canyon nog een stukje lopen als het niet te heet is vanaf 178 rechts voor de afslag naar 190.
Deze route is de beste als je maar korte tijd voor DV hebt. Trust me ;)Yeehaw

Yeehaw, mijn aankomst in Death Valley heb ik al aangepast en jouw idee voor de volgende dag ga ik ook volledig overnemen (dat is het gemakkelijkste :wink: ).

Wat vind je van het hotel in Torrey, of als je een beter idee hebt, mag je het ook zeker laten weten.

Voor Las Vegas, daar zitten we twee keer, de ene nacht voor we naar Zion gaan en dan nog eens op het einde van de reis. De keuze is daar ook immens, ik had gedacht die eerste nacht downtown te nemen en de laatste twee op de Strip. Is dat een goed idee of beter twee keer op de strip?
Misschien ideetjes voor hotels of zoek ik dat beter zelf op?

Als je wil, stuur ik je na de reis eens verslag eens door?

En nog eens bedankt voor al je tips!!!

Petra