namibie/ botswana oktober campings reserveren?

Hoi hoi,

Wij willen in oktober (5-10 tot 27-10) door namibie en botswana reizen. Aangezien dit nog in het hoogseizoen valt, vragen we ons af of het nodig is om vooruit te boeken op campings of in lodges?? (we zijn er nog niet uit of we ervoor kiezen om met een 4x4 + tent op het dak te gaan reizen of met een 2x4 en dan in lodges verblijven -> tips?).

In onze reis willen we in ieder geval Etosha, Chobe national park, Maun en de Sossusvlei opnemen (dit zullen de mee toeristische en dus drukke plekken zijn).

Heeft iemand tips?

Groet,

Remco en Jolanda

Sossusvlei, Etosha en de campsites in de NP’s van Botswana zou ik vooraf boeken. In Botswana heb je een 4x4 nodig!

Gr. Hans

1 like

Ik zou alles van te voren vastleggen ivm grote afstanden tussen verschillende lodges, en omdat je in het hoogseizoen reist, wil je niet riskeren nog eens 100km verder te moeten voor een fijne slaapplaats omdat alles vol zit!

Botswana zeker 4x4 rijden… Namibie volstaat een degelijke, liefst jeep ook.

Is naar mijn mening wel vrij kort om dit alles in een reis te proppen…
Veel rijden hoort erbij, vooral in Namibie, maar het is ook fijn om te kunnen genieten van alle mooie dingen die deze reis jullie gaat bieden!

1 like

Hoi hoi,

Onze vluchten zijn inmiddels geboekt (eerder dan in eerste instantie de bedoeling was). Wij vliegen eind september naar Windhoek (aankomst 29-09 terugvlucht op 19-10). Wij twijfelen er nog over om met de klok mee of tegen de klok in te reizen (dus vanuit windhoek richting sossusvlei, swakopmund, damaraland Etosha en dan botswana in -> via Maun terug naar windhoek of vanuit windhoek richting maun (okavango delta), kasane (chobe np), victoria falls, bovenlangs richting Etosha en dan naar beneden via sossusvlei terug naar windhoek). Heeft iemand voors en tegens voor wat betreft deze twee tegengestelde routes?

Heeft iemand nog tips over welke plaatsen gezien moeten worden en welke plaatsen gezien de beperkte tijd overgeslagen kunnen worden om meer tijd over te houden voor andere bezienswaardigheden?

Alvast bedankt voor de reacties,
Remco en Jolanda

Hoi Remco en Jolanda,
Wij zijn van Windhoek naar boven gegaan:
Windhoek
Waterberg Plateau
Etosha
Twyfelfontijn
Cape Cross
Swakopmund
Sossusvlei
Aus
Fish River Canon
Windhoek

Daar een vlucht genomen naar Victoria Falls, en zo verder naar Botswana (Kasane-Maun) Maar dat was georganiseerd…

Wij vonden Swakopmund op zich niet zo heel bijzonder. Ja grappige oude Duitse huisjes, maar verder…
Wat wij wel echt helemaal geweldig vonden was Walvisbaai, ligt niet heel veel verder dan Swakopmund. Vanuit hier zijn er fantastische trips te doen zoals een ‘Dune day’ (Halve dag over water: zeeleeuwen, pelicanen, dolfijnen en met geluk nog meer wild spotten; Na een heerlijke lunch op het strand (met verse oesters!) met een 4x4 door de duinen)
Er waren nog veel meer dingen te zien en te doen in deze omgeving maar door gebrek aan tijd moesten wij helaas verder…

Sossusvlei en dode vlei zijn ook echt must-see’s. Wij sliepen in het nationaal park zelf en dat is ook echt een aanrader. Doe je dit niet kun je niet op de duinen staan bij zonsopkomst, omdat de poorten dan nog niet open zijn. Dit was voor ons ook echt een magisch moment.

Succes met plannen, en laat maar weten als er meer vragen zijn…

1 like

Alvast bedankt voor je tips en we zullen je zeker nog eens benaderen wanneer we nog vragen hebben!

Groetjes Remco en Jolanda