Rondreis Namibië - Botswana

Wij plannen een rondreis van ±30 dagen doorheen Namibië – Botswana in de periode juni/juli 2017.

Een groepsreis zien we niet zitten. We hebben bij heel wat agentschappen prijs gevraagd voor een reis op individuele basis maar helaas valt de prijs toch wel wat tegen. Is het haalbaar om zelf een reis uit te stippelen en zelf boekingen voor accommodaties en campings te doen?

Het traject dat we voor ogen hebben: Windhoek, Kalahari Woestijn, Sossusvlei, Swakopmund, Damaraland, Etosha National Park, Kavango Regio, Caprivi, Chobe National Park, Victoria Watervallen, Makgadikgadi Pans, Maun / Moremi, Windhoek.

Is dit traject doenbaar met een gewone wagen of is een 4x4 aan te raden?
Indien een 4x4 noodzakelijk is overwegen we om te reizen met een kampeerjeep. We willen het kamperen afwisselen met overnachtingen in een lodge.

Hoi Heidi,

Een 4x4 is absoluut noodzakelijk om deze reis te kunnen ondernemen, vooral vanwege het Botswana gedeelte. Moremi, Chobe etc. zijn niet te doen/toegestaan zonder 4x4. Zelf boeken van de accommodaties en campingplaatsen is over het algemeen goed te doen, zeker nu je het voor Etosha ook makkelijk zelf kunt doen via de website van Namibia Wildlife Resorts. Campsites in de parken van Botswana zijn wat lastiger maar dit zou je eventueel door een agent kunnen laten regelen tegen een kleine vergoeding. Wil je ergens op terug kunnen vallen gedurende de reis zou je eventueel toch een agent in kunnen schakelen voor het plannen/boeken van de reis, dan kun je hem/haar aanspreken in plaats de autoverhuurder en alle verschillende accommodaties.

In ieder geval een mooi vooruitzicht, Botswana en Namibië zijn schitterend! Succes met de planning!

Gr. Michel

Zoals Michel aangeeft is voor de genoemde route zeker een 4x4 nodig en als je die huurt incl. alle benodigde kampeerspullen, dan heb je je ‘kampeerjeep’. Ik zou trouwens zelf dan wel kiezen voor bijv. de Toyota Landcruiser. Vooral als je maar met 1 auto door de genoemde natuurparken rijdt, zou ik het liefste dan de grootste auto meenemen en bij voorkeur ook met een lier (en schep en platen). De kans dat je ergens een keertje vast komt te zitten in het zand is aanwezig. En anders is het fijn als je langs de route nog eens iemand anders kunt helpen…

Alvast heel veel plezier. Botswana en Namibie zijn prachtbestemmingen dus geniet ervan!

(en wil je zo’n daktent eens goed bekijken, kom dan deze week 11 t/m 15 januari naar de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Vaak staan dergelijke auto’s hier opgesteld zodat je er eens in kunt kruipen!)

Met warme groet,
Natascha Snelder
ZaZoe Xperience

Kijk eens op deze site, http://www.khudugabotswanaselfdrives.com/ wij gaan in oktober voor de tweede keer met dit reisbureau, bevalt ons erg goed!! Zijn Idd pracht landen[emoji106][emoji106][emoji106]