Rondreis Namibië - Botswana

Wij plannen een rondreis van ±30 dagen doorheen Namibië – Botswana in de periode juni/juli 2017.

Een groepsreis zien we niet zitten. We hebben bij heel wat agentschappen prijs gevraagd voor een reis op individuele basis maar helaas valt de prijs toch wel wat tegen. Is het haalbaar om zelf een reis uit te stippelen en zelf boekingen voor accommodaties en campings te doen?

Het traject dat we voor ogen hebben: Windhoek, Kalahari Woestijn, Sossusvlei, Swakopmund, Damaraland, Etosha National Park, Kavango Regio, Caprivi, Chobe National Park, Victoria Watervallen, Makgadikgadi Pans, Maun / Moremi, Windhoek.

Is dit traject doenbaar met een gewone wagen of is een 4x4 aan te raden?
Indien een 4x4 noodzakelijk is overwegen we om te reizen met een kampeerjeep. We willen het kamperen afwisselen met overnachtingen in een lodge.

Is best zelf te regelen, maar kost natuurlijk aardig wat uitzoekwerk. Wat is je budget dan wel? Je stelt dus niet veel eisen aan accommodatie?

Dag Jeroen,

Ik vind dat we een behoorlijk reisbudget hebben. Max 4.500€ per persoon all-in (vlucht, overnachtingen, huurauto, tanken, verzekeringen tot maaltijden en excursies).

Met de offertes van reisagentschappen die we binnenkrijgen komen we met dit budget helaas niet toe.
Ik verwacht absoluut geen luxe, maar na een paar nachten overnachten in een tent is het altijd wel eens fijn om op hotel te kunnen gaan.

Ik krijg meer en meer het gevoel dat de huurprijs en verzekering van de 4x4 met daktent een serieuze hap uit het budget is.

Met een budget van € 4.500,- per persoon all-in moet je naar mijn idee met gemak 30 dagen door Namibië en Botswana kunnen reizen, zeker met de nog altijd zwakke Rand waar je in Namibië mee te maken hebt. De grote reisagentschappen kunnen je ongetwijfeld een poot uitdraaien maar er zijn ook kleinere die je voor dat budget een geweldige tijd kunnen bieden, daar ben ik van overtuigd. Zeker in Namibië kun je voor ca. € 25,- per nacht op de mooiste locaties kamperen, waar je dan ook nog vaak de beschikking hebt over een eigen douche en toilet. Luxe kamperen dus… De campsites in de wildparken in Botswana zijn een stuk duurder, ik dacht $ 50 per persoon per nacht maar dat komt meer door de beperkte beschikbaarheid en de locaties middenin de wildparken. Lodges/hotels zijn in Namibië en Botswana over het algemeen wel prijziger dan in Zuid-Afrika maar als je daar maar af en toe gebruik van maakt hoeft dit echt geen probleem te zijn met jullie budget.

Na een aantal dagen in een daktent is het inderdaad wel lekker om weer even een nacht of 2 nachten in een lodge te verblijven, zo hebben mijn vrouw en ik het ook gedaan toen we in 2012 Zuid-Afrika combineerden met Botswana en in 2014 het Kgalagadi Transfrontier Park combineerden met Namibië. Je hebt gelijk dat de 4x4 met daktent en goede verzekering een belangrijk deel van je budget vormen maar dit is dan ook een essentieel onderdeel van de reis.

Het geheel zelf regelen is prima te doen, behalve wellicht de campsites in de bijvoorbeeld Moremi en Chobe in Botswana is wat omslachtiger maar hier zou je ook een agent voor kunnen inschakelen die dit voor een kleine vergoeding voor je kan regelen. Als je wellicht wat minder ervaren bent in dit soort dingen regelen en je op iemand terug wilt kunnen vallen bij problemen dan kun je het ook laten regelen door een (lokale) agent. Kan je eventueel een prive berichtje sturen met wat tips.

Gr. Michel

Kom eens langs bij ons…
www.selfdrive4x4.com/selfdrive-reizen/namibië-botswana-self-drive-24-dagen/

Ik zou wel adviseren om voor de komende Kerst al je reisplan klaar te hebben en in ieder geval de campsites in Moremi & Chobe NP al vastgelegd te hebben!

Gr.Hans

Wij hebben ea geboekt via de zuid Afrika specialist voor september 2017 en rijden met een klein campertje rond. We vliegen vanuit Frankfurt is misschien voor jullie ook een optie?

Hallo, vorig jaar zijn wij in Botswana en Namibië geweest, een selfdrive gedaan. Dit jaar gaan we terug voor 38 dagen ook weer zelf rijden, dit geboekt bij http://www.khudugabotswanaselfdrives.com/ dit is een klein reisbureau van 2 Nederlanders die in Botswana wonen, bijna alles is mogelijk en alles in zeer goed en snel overleg. Kijk eens op hun site… veel voorpret alvast, Richard