Mooie gebieden Groot-Brittannië in het najaar

Goedemorgen mensen,

ik zou graag van jullie willen weten welke gebieden van Engeland, Wales en Schotland jullie in het najaar (herfstperiode) geschikt vinden om heen te gaan. Wat is bevallen of waar gaan jullie zelf bijvoorbeeld heen?

Bij voorbaat dank voor de reacties.

Tja, het hangt helemaal van je verwachtingspatroon af. Engels weer is even warm als NL en zelden zonniger om het met stiff-upper-lip understatements te zeggen, dus als je dat ook niet verwacht en vooral voor stevig wandelen met soms mooie uitzichten gaat, regenjas in bagage, kom je heel ver. Fijne van najaar is dat het minder druk is, risico is dat de regen een aantal wandelpaden langs heuvels te slecht begaanbaar gemaakt heeft.
Norfolk en Noord Wales zeker 3-4 x in die periode bezocht, en genoten; Lake District staat nog op de lijst en lijkt dan ook haalbaar.

Sukses,

<Erik> & [Sandya]

Ik kan je van harte het Peak District en de Yorkshire Moors aanraden.
Wij wonen zelf in Hull en maken regelmatig hike- en motortrips naar deze gebieden omdat ze het dichtste bij zijn qua afstand. In het najaar, vanaf september, is alles prachtig paars van de heide die overal groeit en in combinatie met de andere herfstkleuren is het puur genieten, zeker met heerlijk nazomer weer.

Yorkshire Dales en Lake District zijn ook zeer aan te raden, eigenlijk elk National Park wel.

Foto van de Moors vorig jaar augustus, in september was het nog steeds zo mooi:

http://faithy.nl/photoalbums/Yorkshire_Moors/slides/ymoors08.jpg

Foto van het Peak District in september:

http://faithy.nl/photoalbums/Peak_District/slides/peak17.jpg

Ja, Lake District vond ik ook prachtig toen ik er ooit was in nazomer.