Medicijnen en budget

Hallo iedereen,

Ik zou graag in februari een rondreis door Nieuw-Zeeland maken. Maar is het ook toegelaten om medicijnen vanuit België mee te nemen? Het gaat om pijnstillers en ontstekingsremmers tegen sinusitis. En hoeveel budget voorzie je best? Ik zou geen camper of wagen willen huren, maar zoveel mogelijk te voet en per bus willen doen.

Alvast bedankt.

Voor medicijnen-op-recept het beste kopie van doktersrecept meenemen. Voor gewone toonbankmedicijnen ken ik geen beperkingen, bij ons nooit gecheckt.

Budget zal erg afhangen van hoe je wilt slapen: slaapzaal-hostel, privekamer-hostel, hotelletje. En voor de bussen zijn er buspassen, vaak goedkoper dan losse ritten. Totaal zal het niet makkelijk worden onder de 50-75 euro per dag te komen, salarissen daar zijn zelfde als bij ons en kostenniveau dus ook…

<Erik> & [Sandya]

Kwa kosten is het denk het het voordeligst als je ver van te voren met greyhound achtige bussen (ik weet even de naam niet) losse tickets boekt.

Misschien niet het goedkoopst, maar wel een stuk leuker: neem de bus van Stray. Ik heb dat een paar jaar terug gedaan en het was super leuk. Je koopt vooraf een ticket voor een specifieke route. Stray stuurt je dan een schema met dagen waarop je reist. Als je op bepaalde plaatsen langer wilt blijven kan je dit online of per telefoon regelen. Er wordt gegarandeerd dat er op de dag van aankomst op een plaats altijd een hostel bed voor je beschikbaar is. Enerzijds hoef je dus amper wat te regelen en kan je gewoon je vakantie consumeren, maar je hebt wel de flexibiliteit om het aan te passen naar eigen wens.

Tussen hostels wordt redelijk op prijs geconcurreerd, ik zie dat je bijvoorbeeld in Queenstown bij Base Backpackers 30 dollar betaalt, wat overeenkomt met 18 euro. Als je dan met een paar mensen uit de bus samen boodschappen doet en kookt hoeft het niet super veel te kosten.

Overigens wordt je wel vaak verleid om veel geld uit te geven, zeker als je in de Stray bus zit. Ik heb zelf een walvis excursie gedaan, ben gaan raften en ik heb in Franz Josef met een helicopter een gletsjer bezocht. Dat hoeft natuurlijk allemaal niet, maar ik had op dat moment zelf zoiets van: ik ben er nu toch en zal hier niet snel nog een keer komen. Het is kwa gemiddelde kosten per dag mijn duurste vakantie ooit geweest, ondanks goedkope hostels.

Bedankt voor de info. Zou het wat het weer betreft ook nog te doen zijn in maart?

Op Noordereiland zeker, dat is wat meer subtropisch qua klimaat. Zuidereiland zal varieeren, het is qua klimaat ongeveer Schotland-Nederland-Noordduitsland in September-Oktober.

<Erik> & [Sandya]

Medicatie is geen probleem met een medicijnpaspoort, welke je bij je apotheek kunt vragen.

Wat betreft de accomodaties zou ik je aanbevelen een BBH kaart te kopen, deze geeft korting op je overnachtingen.
De kostprijs heb je er vaak na 5 nachten al uit.

Om een idee te krijgen van de busprijzen kan je de websites van intercity of mana even opzoeken. Zo heb je al snel genoeg een indicatie van alle kosten voor vervoer. Verder inderdaad de BBH aanschaffen! Nadeel is dat je online kan boeken maar niet direct een bevestiging krijgt van beschikbaarheid (dat was 3 jaar geleden tenminste).
Het weer in maart vond ik prima.

De ontstekingsremmers zullen geen probleem zijn.
Voor de pijnstillers hangt het er vanaf welke het zijn.
Tramadol wordt bijv. niet in alle landen zomaar geaccepteerd.
Neem altijd een reisdocument mee waarin staat wat je op voorschrift gebruikt (met zowel merk- als generieke naam) Ik weet niet of de Belgische apotheken die verstrekken, anders een brief van je huisarts of specialist vragen.
Zo’n document/brief is niet alleen praktisch bij de douane maar ook, indien je je medicatie kwijt mocht raken,bij plaatselijke arts of apotheek te kunnen tonen wat je gebruikt .

Doe ook je medicatie in je handbagage (liefst over twee personen verspreidt). Het gebeurt al te vaak dat de bagage al in het vliegtuig ligt, maar het vliegtuig niet of later vertrekt en dan zit je zonder.
Ook kan het in het ruim vriezen, waar ook niet alle medicatie beter van wordt.