Manila naar Angelcity en omgeving

Vraag,

Wie weet of het inmiddels veilig en zonder omwegen (door stormen/water) te reizen is van Manila naar Angelcity, rijstvelden (Unesco) en omgeving.
We gaan febr. dus we hebben nog even tijd.
Alvast bedankt :kus:

groet Olga

De ravage van de laatste tyfoon op Luzon is inmiddels grotendeels opgeruimd,maar het tyfoonseizoen duurd nog tot eind december/ begin januari, en er zullen zeker nog meerdere tyfoons volgen, dus het is onmogelijk om ver te voren te zeggen hoe de situatie dan is. Jullie gaan in februari dus dat is gelukkig buiten het tyfoonseizoen. Er zijn diverse busmaatschappijen die vanuit Manila naar Angeles en ook richting de rijstterrassen gaan. naar Angeles kun je bijv . met de Rabbitbus http://tourism-philippines.com/philppine-rabbit-bus-lines/ Voor naar de rijstterrassen kun je vanuit Manila met Victorylinerbus www.victoryliner.com Is best een heel eind rijden, dus beste is het traject in 2 delen te doen. Bijvoorbeeld eerst met de bus van Manila naar Baguio( duurd 6 uur) daar overnachten en de volgende dag naar de rijstvelden. De wegen zijn niet allemaal goed te noemen ,het eerste stuk wel ,namelijk tussen manila en Angeles ( 85 kilometer) dit is een brede tolweg, en is voor filippijnse begrippen zeer goed te noemen. Noordelijker van Angeles zijn de wegen van wisselende kwaliteit. Mag ik vragen met welk doel jullie naar Angeles gaan ? Dit is nou niet echt een bestemming voor toeristen. De stad is het centrum van de filippijnse sex-industie, en word dan ook om die reden door touristen gemeden. [ame=“http://www.youtube.com/watch?v=MVhp8dYNYeM”]YouTube- A cutie and an ugly dancing at Blue Nile in Angeles City Philippines (Fields Ave)[/ame] zoals je op dit filmpje kan zien dit is het soort vermaak dat in Angeles de boventoon voert

:redface:We wisten niet dat Angelcity een niet touristische plaats was. Fijn dat je ons er op attendeerd, want op dat soort uitstappen zitten wij als happy couple echt niet te wachten. Kunnen we ons lijstje weer kleiner maken.
Fijn dat je zo duidelijk aan geeft hoe het beste te reizen.
Het komt mij zo over dat we ook beter niet zelf met een auto moeten gaan reizen klopt dat?

groet

Zou ik niet doen zelf met de auto gaan reizen in de |Filippijnen,zeker niet als jullie daar voor het eerst komen . Er word net als in Nederland wel rechts gereden,dus dat is het probleem niet. Maar het verkeer is enorm chaotisch, vrijwel niemand houd zich aan de verkeersregels, en zowel links als rechts inhalen word heel gewoon gevonden. Tel daar bij op de slechte wegbewijzering. Allemaal reden om niet zelf te gaan rijden. Trouwens de bus is naar Nederlandse maatstaven spotgoedkoop,zelfs als je een luxe aicon touristbus neemt. Angeles is wel degelijk een plek waar veel toeristen heen gaan, maar dan vooral voor een bezoekje aan de dames van lichte zeden. Toch is er in de buurt van Angeles wel een leuke bezienswaardigheid, namelijk de overblijfselen van de vulkaan Pinatubo, de krater is inmiddels veranderd in een groot meer, en zwemmen hierin is heel goed voor je huid vanwege de sulfer in het water http://pinatubotours.blogspot.com/ Dagelijks worden trektochten naar het kratermeer georganiseerd. In dit filmpje is goed te zien wat je zoal kan verwachten en of het wat voor jullie is [ame=“Think Like A Mountain : Pinatubo Trek ( High Definition Video ) - YouTube”]YouTube- Think Like A Mountain : Pinatubo Trek ( High Definition Video )[/ame]

We overwegen naar Palawan te vliegen heb je nog advies of tips voor bezoeken.
groet Olga en Peter>>>

Beste is om in de hoofdstad van het eiland Puerto princesa te beginnen. Leuk om te doen is hier vroeg in de ochtend met een bootje dolfijen te spotten in Puerto Princesa Bay, Verder een bezoekje aan de krokodillenfarm net buiten de stad, en de Iwahig penal colony, waar je goedkoop souveniers kan kopen. Beste restaurant in de stad is Ka Loui, ruim van te voren boeken en zonder reservering geen toegang, andere goede zijn Kinabuchs en Balinsasayaw. Andere must see platsen zijn de undergrounriver in Sabang en El Nido met zijn steile kliffen en mooie eilandjes. Beide plaatsen zijn met openbaar vervoer te berijken, maar je kan ook een privee-busje huren, of voor de trip een motor huren in Puerto Princesa,helemaal afhankelijk van hoe avontuurlijk U ben ingesteld. Let op voor dat je P P verlaat wissel of pin voldoende geld, vrijwel nergens anders op het eiland zijn mogelijkheden tot pinnen. Sinds 1 september 2009 schijnt er in Roxas een bank met pinmogelijkheid te zijn. Geldwisselen kan verder alleen in Coron. Vanuit El Nido kun je met de boot naar het eiland Busuanga dat ook bij de provincie Palawan behoord. Leuk om te zien zijn hier Calauit wildpark, Lake cayanga en lake Barracuda. Rond Busuanga liggen veel schepswrakken uit wereldoorlog 2, en is een paradijs voor wrakduikers.