Madarental? Oplichters!

Een waarschuwing aan allen die erover denken om zaken te doen met Madarental. Dit is ons verhaal.
We huurden een 4x4 van hen in oktober 2011 in Tana. Nummer een auto, een gehavende Mazda, die rook naar dode honden, had een gebroken achterdeur slot, achterdeur dicht gelast. Later kwamen we erachter dat de airco stuk was, in Tana het is niet zo warm. De beloofde luifel was er niet en de achterruit was gebroken.
Ergens langs de weg, met 85 kmh brak de achterdeur open en we verloren bijna onze bagage. Madarental (Daniel) gebeld, die had alleen maar een slechte excuses en leugens. We moesten een dag wachten tot een andere auto was gebracht.
De 2e auto was nog erger! Brandstofmeter stuk, de remmen werkten pas na 3 keer pompen, koppeling bijna op en de bedrading van de distributeur was zo slecht dat de auto moeilijk was te starten. Op de veerboot in Belo Tsiribihina was de auto niet meer te starten. Een lokale monteur, schudde zijn hoofd, zei dat het een wrak en wist na 1,5 uur de auto aan de praat te krijgen door een bypass aan te leggen…
Toen we inschakelden begaf de koppeling het volledig. Madarental opnieuw gebeld. Weer niets dan leugens en verhalen.
De volgende dag stuurden ze een auto met een chauffeur van een ander bedrijf die bij ons bleef tot het eind van onze reis.
Dacht dat al onze problemen voorbij waren, maar helaas …
Daniel heeft geen geld gestuurd naar onze chauffeur, dus moesten we hem geld lenen voor zijn onkosten. Onze chauffeur ging een dag uit zijn plaat en wilde terugrijden naar Tana om zijn geld te halen. We zijn erin geslaagd om hem te kalmeren, meer te lenen zodat hij ons niet in de rimboe zou achterlaten…
We planden een afspraak in Tana met Daniel in zijn kantoor om direct dingen uit te spreken. Dit hebben we nogmaals bevestigd een uur van te voren per telefoon met hem zelf.
De lafaard durfde zijn gezicht niet te laten zien en liet de medewerkers het vuile werk opknappen. Het personeel was geïnstrueerd door hem en hij had ineens (hadden hem een uur daarvoor nog gebeld!!) een ander telefoonnummer en was onbereikbaar.
Toen we boos werden en onze stem verheven was de politie binnen 2 minuten ter plaatse. Mooi in elkaar gezet dus……
Madarental heeft 800 euro van onze borg ingepikt, omdat WIJ (!) de koppeling zouden hebben gemold!
300 reparatie voor de koppeling en 500 voor het sturen van een monteur van Tulear naar Belo. Ze wisten dat we machteloos waren, onze vlucht uit Tana was begin volgende ochtend.
Onze conclusie. Daniel is een leugenachtige klootzak die bedriegt verhuurt oude belabberde auto’s!
Je “borg” wordt gebruikt voor het onderhoud van zijn auto’s.

PS. Dit was de enige smet op een fantastische reis naar dit eiland!