Los Angeles en Universal Studio' s

Wij willen een dagje Los Angeles doen, heeft iemand tips? We zijn met de camper; ik weet niet handig in LA, maar het kan even niet anders. We komen vanaf de kust en denken dan op ons gemakje langs de kust (S. Monica) naar LA te rijden. We hoeven niet downtown, maar willen even wat meepakken voor de kinderen, om iets van een indruk te krijgen. Dag 2 is universal studios.

Is het mogelijk om met openbaar vervoer te reizen door bv. LA? Langs wat highlights in plaats van de camper?
Welk RV park dichtbij Universal studio’s ? kun je dan met een bus/ transfer naar de studio’s ? Is dat een beetje betaalbaar?
wat raden jullie aan voor een dagje U.S? Een one-day General admission? Of beter een Front of Line ticket kopen? Zitten de attracties/ tours daar dan bij in?

Ik hoor het graag.

Hoi hoi,

LA metro is niet slecht, al is het vrij grofmazig. Maar die doet alleen Universal City aan, niet de Studios. Naast metro alleen wat buslijnen maar zowel dekking en frequentie als info vonden we wat ondermaats.
Hopelijk helpt het een beetje,

<Erik> & [Sandya]

Hoe verloopt je route? is LA een startpunt, een eindpunt of ergens tussendoor?
Als het een begin of eindpunt is kun je evt ervoor kiezen om eerst een auto te huren voor je de camper ophaalt.
Tussendoor kun je uiteraard ook een auto voor 1 dag huren. Maar dan zijn die kosten extra.

Probeer de grote snelwegen te mijden. Daar is het bijna altijd druk.

Je kan naar het Griffith Observatory, dat heb je een mooi uitzicht over de stad en op het Hollywood sign en kun je het observatory bekijken. 3 vliegen in 1 klap.

Je kan de camper ook ergens in Venice parkeren en dan daar een fiets huren en via het fietspad op het strand naar Santa Monica Pier fietsen.

Wellicht staat er nog wat leuks in een van onze reisverslagen

het is midden in onze trip, na LA rijden we langs de 101 naar SFO. En camping Bilbao (Hollywood RV) heeft al geen plek meer…

dat wordt overnachten misschien bij Malibu RV park? Of…?
En dan met een taxi of metro naar Hollywood, daar een fiets huren en dan rondje rijden en evt. Beverly Hills. Zijn we een halve dag zoet, is ook wel genoeg denk ik.

Of overnachten vlakbij Venice beach? Maar om dan naar Hollywood te komen is wel wat ingewikkelder toch? Is fietsen te ver?

Je kan gerust met de camper door LA rijden hoor. Het zal je misschien ff wat tijd kosten om een parkeer plekje te vinden op de plekken waar je uit wil stappen. Neem er ook gewoon de tijd voor, je rijdt nu eenmaal met een flinke bak door de stad.

Wij hebben vorig jaar de west-kust reis gemaakt door Amerika en hebben ook LA gedaan in het midden van onze reis ongeveer. Wij stonden met onze camper op het Bilbao RV park. De metro is niet erg handig. In Amerika is het verstandig om een Uber account te nemen (app downloaden en registreren met creditcard). Dit is helemaal niet duur omdat het super veel gebruikt wordt in Amerika! Wij zijn naar universal gewoon met de camper gegaan. Ze zijn er bij universal al op voorbereid dat er veel mensen met campers komen dus je kan daar gewoon parkeren (wij hadden een 7 pers. camper).

Wat betreft die andere dag: wij zijn in de avond naar Hollywood geweest. Op de strip waar de sterren liggen is genoeg te zien voor kinderen. Er lopen allemaal actiehelden over straat! Ook zijn wij naar een wedstrijd geweest van de LA Dodgers. Dit zou ik iedereen aanraden. Je kan de tickets gewoon online kopen!

Succes en veel plezier!

Groetjes Eva