Leuk hotel voor kinderen?

Hallo allen,

Wij zijn net terug vanuit Gambia mijn man en ik! En hebben het naar onze zin gehad in Baobab beach resort. Echter waren daar geen kinderen! Wel lekker rustig, maar als wij volgend jaar weer kunnen dan willen wij onze zoon graag meenemen die dan bijna 10 jr is! Hij is Italië gewend en luxe camping dus zou ik graag wat tips krijgen over hotels waar iets te doen is alhoewel t niet luxe hoeft te zijn we hebben nl gezien dat er bij sunset beach wel waterpolo is af en toe en dat de locals daar s middags voetballen op t strand daar houdt onze zoon ook wel van! Of hotel djeliba daar zag ik op de foto s ook een klein speeltuintje! Graag jullie tips!

Alvast bedankt!

Bekijk www.paradise-inn-lodge.com een keertje. Gespecialiseerd in de omgang met de Locals. Zelfs weekendfestivals en Village festivals worden er georganiseerd. Dit met een hoop lokale mensen. Je maakt er kennis met Fula, Jola, Wolf, Mandinka, Lokal coocking, Kankuran, Zimba, .

1 like

Wij hebben een aantal jaren geleden in het Bakotu Hotel overnacht. Dat was erg leuk, met een grote schildpad en varaan die daar rondliepen in de prachtige tuin. En brutale apen die alle eetbare dingen die je even onbeheerd op je terras achterliet mee de bomen in namen.

1 like

Hoi Peter, ligt het ook aan t strand? Op de kaart zie ik alleen een rivier nl.

Gr, Monique
Ziet er trouwens wel erg leuk en goed uit!

Bij het Bakoteh Hotel is er voor de kids buiten het hotel niets te doen.
Je zit gelijk bij de craftmarket en moet daar zelfs langs om bij het strand te komen.
Dus of dat zo handig en fijn is met een jongen van bijna tien jaar.
Besef wel dat de voorjaarsvakantie stukken duurder is en je niet vrij krijgt van scholen voor dit soort dingen (mijn inziens terecht, want dan is er geen houden meer aan.)
In Sunset kun je wel met z’n drieën in zo’n appartement, ze zetten gewoon een bed bij.
Dat beperkt de ruimte binnen wel weer, maar zo vaak ben je daar toch niet.
Meestal zijn er ook wel meer kinderen, maar dat is dan inderdaad in februari. Eigenlijk zijn er altijd wel zweedse en / of engelse kinderen.

Als je kijkt op de site van Paradise Inn, dan zie je dit staan: The beach (a typical working fishing village where you can watch the local boats bring in the daily catch) is 20 minutes away by foot and 15 minutes away by donkey trip.
Dus de lodge ligt niet gelijk bij het strand en het lijkt mij vrij basic, want er is ook geen warme douche.
Het is maar wat je precies wilt, want al het andere lijkt me wel weer leuk.

1 like

Leuk om te horen dat het zo goed bevallen is Moon!

Persoonlijk denk ik al snel aan het Senegambia Beach Hotel in Kololi. Dit omdat het wat betreft zijn ligging erg prettig is met een kind en het altijd goed bezet is. Senegambia Beach is het altijd gezellig druk en ook kinderen kom je daar tegen. De animatie rondom zwembad richt zich wel voornamelijk op jongere kids, maar potjes waterpolo en andere spellen worden volop gegeven daar.
Ook een potje volleyballen of tennis is mogelijk.
Je hoeft niet bang te zijn dat het te massaal is. De kamers liggen in blokken in de enorme tuin waardoor het geen hotelgevoel geeft en je genoeg rust hebt.

Blijft overeind dat Gambia niet veel bezocht wordt door gezinnen met kids. Het zijn voornamelijk stellen, jonge en wat meer op leeftijd. Er tussenin gaat toch meer naar die camping in Italië :wink:

Ja Er, camping is voor kids natuurlijk het leukste maar Italië is zo duurrr ! We hebben nu een goedkope stacaravan in Nederland voor de grote vakantie en als de financieen het toelaten willen we weer naar Gambia!

Het is 2 min wandelen van het strand. Het kan ook per boot via de rivier die van bij The Paradise tot in de zee loopt. De optie voor een ezelskar (erg tof en lokaal vervoersmiddel. Traag maar gezellig) kan ook. Op het strand zelf is er nog een Beach bar met elke middag lokaal vermaak.
Groetjes
Peter

1 like

Hallo wij zijn een gepensioneerd stel en gaan voor de eerste keer naar The Gambia, we verblijven in Baobab resort. Wat moeten we zeker gaan doen en zien?
We willen meer van de bevolking weten. Hoe ze leven bijvoorbeeld.

Hallo, goede keus Baobab! Heel gezellig en goed! Wij hebben een kennis die vrouw gaat elk jaar en eenngoede vriend van haar Ousman the ferryman noemen ze hem, weet alle leuke plekken en om t geld hoef je t niet te laten ze zijn daar zo blij met een beetje geld en blijven als je dst wilt de hele dag bij je!
Een taxichauffeur is met ons naar de markt in Serrakunda geweest omdat Ousman die dag al iets gepland had, deze man heeft ons ook goed begeleid en ons ook z n compound laten zien de mensen zijn heel vriendelijk allemaal alleen moet je wel een beetje sellectief zijn je kunt niet iedereen helpen! Je kunt beter een zak rijst of fruit of brood voor ze kopen! Een aanrader is een dagtrip naar Kunte Kinta s Island heel bijzonder! Er zijn zoveel dingen te bezoeken, wij zijn 8 dagen lang on the road geweest, dus gaan zeker een keer terug om lekker op t strand te zitten aan de overkant van Baobab bij eenNederlander het heet beachbar Kasumai, helaas hebben wij hier maar 1 middagje kunnen genieten van t heerlijke uitzicht vriendelijk personeel en t fruitvrouwtje met vers fruit zaaaalig! Dit jaar gaat t ons financieel niet lukken denk ik maar volgend jaar gaannwe zeker terug! Wens u veel plezier! Groeten, Monique

Wanneer denken jullie naar hier te komen?
12 Februari is het de eerste uitrol van gscgambia.com. Daar staat het dan alles netjes op een rij wat er te doen is tijdens jullie vakantieperiode.
Mvg.
Peter Kegels

Monique heeft het over een kennis … ik vermoed dat ze mij bedoelt …
Ik hoop in maart voor de negende keer naar Gambia te gaan.
Wil je meer informatie weten over Ousman, dan wil ik altijd helpen hoor. Geen probleem.
Ook met andere dingen wil ik zeker wel helpen.
Jammer dat het niet lukt om te gaan Monique, maar wie weet volgend jaar joh!
Als ik nog wat voor jullie moet meenemen, trek je dan aan de bel? Moet vast nog wel in die koffer passen … ook al zal hij wel weer vol komen.

Ja ik bedoel jou Lighthouse hihi! Bel je zeker nog voordat je gaat! Groetjes

Wij komen 18 feb aan en blijven een week.

Beste Edwin,

Begin november (2 nov t/m 10 nov) gaan wij met onze 2 kids (2 en 5) naar het senegambia beach hotel gaan.
Denk je dat ze zich daar kunnen vermaken?
Heb je nog tips?
Zag ook eerder dat je een goede gids noemde? Spreekt hij engels/Nederlands misschien?

Goedenavond,

In het Senegambia hotel zullen ze zich rondom het zwembad prima vermaken lijk me. Er is een heel fijn kindergedeelte daar waar ik zelf als volwassene ook altijd ga liggen. Erg fijn dus!

Als je meer info wilt over de gids Abdu, prijzen en trips dan mag je mij wel een privé bericht sturen met daarin je e-mailadres. Dan mail ik je uitgebreid terug :wink: En ja, hij spreekt prima Engels. Maar verstaat het meeste Nederlands ook wel…

Groeten, Erwin