Voor 4 personen:
- 400 gr taze fasulye (in Nederland: ik denk dat sperziebonen het dichtst bij komen)
- 300 gr gehakt
- 1 grote ui
- 2 tomaten
- 100 ml bouillon van 1 tablet (zijn in TR niet zo sterk overigens)
- peper en zout
- eventueel verse munt
Maak de boontjes schoon en snijd ze in 2en. Kook ze 10 minuten voor in een pannetje water.
Snijd ondertussen de ui en tomaat fijn. Eventueel wat knoflook.
Giet de boontjes af.
Bak in een andere pan met anti-aanbaklaag de uien tot ze glazig zijn, voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg dan in 1 keer de tomaat, boontjes en bouillon toe. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Laat nog even sudderen en dien op, eventueel bestrooid met wat verse munt. Afiyet olsun!
Ik vind dit zelf een simpel gerecht, toch lekker, makkelijk voor als je veel (Turkse) visite over de vloer krijgt. Laat even weten wat jij ervan vindt!