Kisumu - Ayweyo

Ben naar een voordracht geweest van een zekere Rudy. Op een school in Brugge. De kinderen daar hadden een projectweek
over Kenya. (ik heb er Mandaazi gemaakt met ze en UJI)

De vijfde klassers hebben 10 km gewandeld met een emmer water om zich in te leven in het leven van Kenyaanse kinderen.

Rudy is met een groep mensen bezig met een project in Kenya en dat is zeker (ook) de moeite waard.

ALs je ooit in de buurt bent daar, zeker eens gaan kijken.

KITANDA

[quote=“Masaku, post:1, topic:140808”]

Ben naar een voordracht geweest van een zekere Rudy. Op een school in Brugge. De kinderen daar hadden een projectweek
over Kenya. (ik heb er Mandaazi gemaakt met ze en UJI)

Hoe maak je hier UJI ?

vriendelijke groet
Jaap

Sorry, zie je vraag nu pas.
Het recept wat ik kreeg van Ezekiel, onze kok :

KENYAN Basic Uji for ten to eleven years can make the traditional porridge from brown flour[ground millet or sorghum] which is used mostly for african breakfast or around 10am out of the farm= recipe let the water boil and in a separate bowl mix few spoons of flour with cold water and stir into the boiling water with sugar and lime,lemon juice to taste.Keep stirring as it thickens and lower the heat.