Invulling 6 weken vakantie

The Pacific islands, dat moet het al jaren gaan worden. Iedere keer lijkt het te duur en te ingewikkeld om er te gaan backpacken. Dit jaar weer een nieuwe poging. Ik heb een kleine 6 weken vakantie halverwege november tot aan de kerst. Cook Islands, Frans Polynesië, Somoa en Fiji zijn eilanden die me al jaren mega aantrekken. Zaken waar ik alleen altijd tegenaan loop is, hoe boek ik een geschikt ticket, met welke kosten moet ik rekening houden en hoe eenvoudig is het om van eiland te hoppen. 6 weken op deze eilanden is misschien iets teveel van het goede. Dus combineren met een ander land voor 3 weken is prima, Nieuw Zeeland, Filipijnen, China… Hoe boek ik het best zo’n combinatieticket en wat zijn tegenwoordig de kosten op deze eilanden?

Ik zou eerst eens wat rondkijken op de site van bijvoorbeeld Pacific Island Travel om een indruk te krijgen van de mogelijkheden (http://www.pacificislandtravel.nl/). Ook de info sites van de eilanden zelf leveren veel relevante info op (zoals b.v. http://www.ck/ of http://www.samoa.travel/ etc). Ik heb het jaren terug gecombineerd met Nieuw Zeeland. Air New Zealand was destijds de aangewezen vliegmaatschappij voor deze regio. Ik heb destijds mijn tickets geregeld via wereldcontact. Over de prijzen die op dit moment gelden durf ik niets te zeggen behalve dan dat het (heel) duur is. Maar als je je goed hebt ingelezen ben je waarschijnlijk toch op een (goed) reisbureau aangewezen om één en ander te laten uitzoeken/regelen, want alles moet natuurlijk wel goed op elkaar aansluiten, te meer omdat je 6 weken gaat en niet een half jaar of een jaar o.i.d. Leg hen je wensen voor en zij kijken dan wel wat er wel of niet mogelijk is en hoe het kostenplaatje eruit ziet. Maar nogmaals het is duur, vooral Tahiti is heel erg duur. En tot slot: regel het allemaal wel vroegtijdig, anders zitten de vluchten vol.

thanks mattheus. Ja duur gaat het wel worden ;). Wat ik in gedachten had is een retour Auckland, met op de heen- en terugweg een tussenstop. Heen 1,5 week Fiji - 3 weken Nieuw Zeeland - terug 1,5 week Cook. Ik heb hier wel het een en ander inmiddels over gelezen, maar ik kom op een dikke 4000,- euro uit voor zo’n ticket :dag: Ik ben nog nooit op een reisbureau geweest en ben nu de afgelopen 5 jaar altijd 1,5 / 3 maanden aan het backpacken, is het nu echt nodig?

Als je het zo doet (beperkt tot 2 eilanden, 1 op heenweg en 1 op terugweg) dan is het redelijk te overzien en te regelen. Je hoeft trouwens niet fysiek naar een reisbureau; de telefoon of email werkt ook uitstekend :slight_smile: Ik denk bij zo’n reis toch aan Air New Zealand; kijk eens op hun site: Gateway | Air New Zealand

Hoi Ibroeks,

Ik sluit me aan bij Mattheus. Eind deze maand vertrek ik zelf richting Oceanië. Toen in mijn ticket boekte heb ik best wel even rondgeshopt door zelf op internet te kijken en bij verschillende reisbureaus online of telefonisch een gratis offerte aan te vragen. Tunafish in Breda beweert de voordeligste te zijn en dit klopte ook. Uiteindelijk heb ik mijn tickets voor 100 euro meer bij pacific island travel geboekt omdat ik meerdere malen telefonisch contact met ze heb gehad over de invulling van mijn reis en ook via hen een auto heb geboekt voor in Australië en Nieuw-Zeeland. Mooie plannen heb je in het vooruitzicht, succes met de voorbereidingen!

Groetjes,
Aline

De 1e keer heb ik bij Air Newzealand zelf een retourticket naar Auckland geboekt met op de heenweg een stopover van 2 weken in Fiji, toen naar Auckland vliegen en een paar dagen in Auckland en vervolgens op de terugweg naar huis een stopover van 3 weken in Samoa. Dit ticket heb ik geboekt door Air Newzealand gewoon te bellen. Achteraf had ik beter 3 weken Fiji kunnen doen en 2 weken Samoa.

Ter plaatse is het in Fiji niet duur. Wat het duur maakt is dat Fiji zoveel eilanden heeft en je er alleen met de boot kan komen. Hoe meer gebruik je maakt van de boot hoe duurder het wordt natuurlijk. Een accomodatie lijkt duur bv eur 45 pppn maar je zit vaak op een eiland waar verder helemaal niets maar dan ook niets is alleen dit budgetresort dus je ontbijt, lunch en diner is dan altijd inbegrepen. Dus dan valt het qua prijs mee ook omdat er toch verder niets is op het eiland om je geld aan op te maken! Ja drinken bij je resort maar dat is heel redelijk geprijsd en niet echt duur.

Samoa is ter plaatse ook niet duur maar je moet wel een auto huren om de 2 grootste eilanden te bekijken. Ook dien je je even in te lezen over de gebruiken van Samoa waar je je als toerist wel aan dient te houden. En om een auto te huren moet je ook eerst een rijbewijs/toestemming kopen in Upolu.

De 2e keer heb ik het goedkoopste roundtheworld ticket geboekt (combi van KLM en AirNZ) bij World Ticket Center. Ik ben toen via Tahiti naar de Cook Eilanden gevlogen en op het hoofdeiland geweest en naar Aitutaki. Je kan op de Cook eilanden goedkope accomodatie vinden maar ter plaatse is het er veel duurder dan Fiji en Samoa. Beetje prijsniveau van Nieuw Zeeland zelf. De eilanden zijn zo klein dat het volstaat om een scooter te huren of een fiets. Ter plaatse dien je dan wel een rijbewijs te halen om de scooter te mogen besturen en dat is een belevenis op zich! Scooter of fietshuur is dan weer normaal geprijsd.

Op de terugweg ben ik met dit ticket via Auckland naar Tokyo gevolgen en ben ik nog een weekje in Tokyo gebleven.

De Pacific Islands zijn echt niet ingewikkeld om te backpacken maar juist superleuk en zoooo mooi!! Zolang je maar een normaal geprijsd ticket kan vinden zo rond de eur 1000 - eur 1500. Maar eur 4000 is een belachelijke prijs.

Ik raad je aan om je ticket zelf te boeken of via AirNZ zelf of bv via World Ticket Center want die hebben een afdeling die hierin is gespecialiseerd. En dan alle accomodatie gewoon zelf te boeken. Budgetaccomodatie op de Pacific Islands is prima en de eilanden zijn klein dus je zit gewoon in je budgethotel naast de luxe dure resorts of er tegenover. En in Samoa heb je ook accomodatie dat je gewoon in een open hutje slaapt. De Pacific is gewoon zooooooooooo warm dat je toch niet in je hotelkamer gaat zitten, je slaapt er alleen en je bagage staat er thats it! Douchen is ook vaak gewoon een douche zonder plafond naast de kamers. En accomodatie is ter plaatse ook simpel te boeken. En backpackers in de Pacific die zitten niet stil dus als er voor de aankomende 2 nachten geen plek is dan is er daarna wel weer plek want dan zijn er alweer wat vertrokken naar een ander eiland.

Ik heb zelf wel vaak bij Pacific Islands Travel gekeken en ik vind hun prijzen eerlijk gezegd belachelijk duur. Zij bieden bv ook accomodaties aan die veel goedkoper zijn als je ze gewoon zelf boekt. Zij bieden bv tours aan in Fiji die als je deze tours ter plaatse zelf boekt vele malen goedkoper zijn.