Internationaal rijbewijs

Normaal gezien worden we rondgereden door vrienden, maar moesten er nog losse vrije dagen zijn zouden we een wagen willen huren. Is een internationaal rijbewijs noodzakelijk of is het gewone Belgisch rijbewijs voldoende?

Hoi Vera.

Dit blijft een lastige. Officieel is een internationaal rijbewijs nog steeds verplicht. Op de Belgische en Nederlandse rijbewijzen staat ook in het Engels dat het een rijbewijs is, en zou dus voldoende moeten zijn. Er is ons bijna nooit gevraagd naar een internationaal rijbewijs bij het afhalen van de huurauto behalve de laatste twee keer, toen vroeg men er wel weer naar. In Nederland kost zo’n vertaalpapiertje 15 euro bij de ANWB en wij halen hem maar elke keer, want voor zo’n bedrag willen wij niet moeilijk gaan doen. Ook onze klanten adviseren wij altijd een internationaal rijbewijs te halen.

Groetjes Remco.

1 like

Bedankt Ihlosi Travel. We zullen best dan maar op voorzichtig spelen en er eentje gaan aanvragen bij de gemeente. Als de reis ons bevalt zullen we zeker de volgende keer jullie programma nekeer nakijken. Bedankt.>>>

Om hier te rijden heb je geen international rijbewijs nodig. Maar de verhuurmaatschappijen vragen vaak wel om een international rijbewijs.
En ik heb begrepen dat een Belgisch Int. rijbewijs ook veel langer geldig is, dus zeker handig als jullie misschien het volgende jaar weer komen.

Wij zijn vorig jaar in de Drakensbergen met ons Vlaamse rijbewijs in een routinecontrole terechtgekomen waar de politie-agente zag dat de foto overeenkwam en ook de geboortedatum bleek te kunnen kloppen, maar verder kon ze er niks van maken want “I don’t know Afrikaans”…

Ach, is normaal, de politie agenten zijn hier niet zo snugger. Je kan gewoon met je NL of Belgisch rijbewijs hier rijden. Doen wij al sinds we hier wonen en nog nooit problemen gehad.