Indonesie

Beste forumleden

In mei gaan mijn man en ik voor 4 weken naar Indonesie.we willen eerts Java verkennen, dan Bali Lombok en mogelijk Flores?
Zijn op zoek naar een betrouwbare leuke chauffeur.
Heeft er iemand tips?
Tips tav de reis,overnachtingen etc zijn ook zeer welkom.

Ik begrijp dat U veel van Indonesie wil zien en ervaren,want je komt er ten slotte niet elk jaar ,maar 4 eilanden in 4 weken is wel erg veel.Als U van West naar Oost Java wil reizen bv bent U al gauw 14 dagen kwijt,tenzij U een aantal highlights overslaat.
Indonesie is enorm groot en de reistijden zijn lang,de gemiddelde snelheid is niet hoger dan ca 30 km/uur
Reizen is ook vermoeiend in Indonesie en U doet zoveel indrukken op dat het beter is het land in een rustig tempo te ontdekken

Het kan nuttig zijn voor Java zelf al een reisroute te maken eventueel met behulp van google maps,zodat de grote lijnen al bekend zijn.Voor de andere eilanden is dat van minder belang

Voor transport en /of een prive rondreis op maat kunt U contact opnemen met Rachman Priatna E-mail rafttbogor@yahoo.com
referenties :
Indonesië | ReisForum

www.rachmantravel.com , www.rachmanreizen.nl

Wij hebben goede ervaringen met Biancatours (zie biancatours.com). Biancatours is een in Yogyakarta gevestigde reisorganisatie. Biancatours kan complete maatwerk reizen samenstellen (Java, Bali, Lombok etc).Guntur (de eigenaar van Biancatours) heeft jarenlange ervaring in de reiswereld (werkt o.a. veel samen met Belgische reisorganisaties). Guntur kent zeer veel mensen en hij kan dingen regelen die vele anderen niet kunnen regelen. Guntur spreekt goed Nederlands en reageert altijd snel op e-mails. Hij heeft in totaal 4 goede auto’s met airco en ervaren chauffeurs. Zijn e-mail adres is: ekap.guntur72@yahoo.co.id.
Tips voor een leuke (bijzondere) overnachting: zie onze site. Wat we bieden is uniek. Een prachtige villa vlakbij Yogyakarta. In de omgeving van onze villa zie je het echte authentieke Indonesie. Bijv. heerlijk fietsen tussen de rijstvelden met op de achtergrond de Merapi vulkaan. Iets wat je, als je in Yogyakarta verblijft, niet zo gemakkelijk zal kunnen doen. Via Biancatours kunnen dagtochten worden geregeld. Bij een bezetting van 2 personen of langer dan een week hanteren we voor de villahuur andere tarieven dan op de site vermeld staan. Als je geinteresseerd ben, kan je even contact met ons opnemen (onze gegevens staan op onze site).