Humus


Ingredienten:
400 gram kikkererwten(kant-en-klaar)
120 ml warm water
4 el sesampasta(Tahin goed met een lepel roeren voor gebruik)
zout en peper
rode peperpoeder
6 el olijfolie
1 citroen sap
2-3 teentjes knoflook(uit de knijper)
1 tomaat
14 stuks olijven
1-2 takjes peterselie(fijngesneden)
http://turkserecepten.files.wordpress.com/2007/08/kikkererwten_tahin_sesampasta-in-olie.thumbnail.jpg http://turkserecepten.files.wordpress.com/2007/08/kikkererwten12.thumbnail.jpg http://turkserecepten.files.wordpress.com/2007/08/gepureerd.thumbnail.jpg
1.erwten(kant-en-klaar) en tahin(sesampasta)
(hazir nohut ve tahin)
2.erwten in de hakmolen
(mixerde nohutlar)
3.erwten gepureerd
(purelenmis nohut)
———————————————————————
1.Pureer de erwten in de hakmolen en voeg warm water,tahin,citroensap,knoflook,zout en peper toe.Laat de machine nog een paar keer draaien.
2.Verwarm de olie en meng de rodepeperpoeder erdoor.Laat de mengsel niet te warm worden.
3.Snij de tomaten in stukjes.
4.Verdeel de erwten mengsel over twee serveer borden en versier met tomaten en olijven.Strooi met lepel olie over de borden en leg een paar blaadjes peterselie bovenop.Eet smakelijk
——————————————————————————
Malzemeler:
400 gram haslanmis nohut(veya kenkdiniz haslayin)
120 ml sicak su
4 yk tahin(kavanozu kullanmadan once karistirin)
tuz ve karabiber
kirmizi toz biber
6 yk zeytinyagi
1 limonsuyu
2-3 dis sarmsak purelenmis(havanda veya el aletiyle)
1 domates
14 tane zeytin
1-2 dal maydonoz
Yapilisi:
1.Nohutlari haslayin veya hazir kullanin.Mixerde pure haline getirin ve sicak su,limonsuyu,sarimsak,tuz ve karabiberi ekleyin.Karisimi mixerde bir kac kez cevirin.
2.Yagi tavada isitin ve tozbiberi zeytinyag ile karistirin.
3.Domatesleri dilimlere ayirin.
4.Purelenmis nohutlari iki servis tabagina alin ve tomates,zeytinlerle susleyin.Kasikla zeytinyag karisimindan uzerinde gezdirin,maydonoz yapraklariyla susleyin.Afiyet Olsun
——————————————————
Hier kunt u meer Turkse recepten vinden.
http://turkserecepten.wordpress.com/

Deze site bestaat niet meer!!!

Nou ik ben wel blij met het recept! Dank je wel!