Hulp bij reis Sri Lanka

Hi,

Wij hebben al een heleboel nuttige tips gelezen op dit forum, super bedankt hiervoor! Nu toch nog een aantal vraagjes. Wij gaan volgende week +/- 14 dagen reizen in Sri Lanka en dan nog een aantal dagen naar de Malediven.

Wat is nou handige qua reizen, tegen de klok in of met de klok mee? Wij willen de mooiste bezienswaardigheden zien (must sees?), de mooiste natuurpark(en) (welke is dit volgens jullie?), liefst rond de 10/11e dag voornamelijk de oostkust vertoeven. Tips voor de leukste plaatsen met mooie stranden?

En heeft iemand een tip voor een leuk plaatsje als we aankomen om te overnachten(2 nachten). Negombo veel over gelezen, 30 min met taxi van vliegveld? Maar ligt er dan misschien aan of we via het zuiden of noorden beginnen of niet? Verder willen we niet teveel vooruit vastleggen qua slaapplaatsen. Wat moeten we echt niet vergeten?

Alvast bedankt! :dag:

Hoi hoi,

Oostkust accommodatie móet je echt nu vastleggen anders is alles volgeboekt! Met de klok mee doet men als het eindstation een strand in het zuidwesten is (dus winterseizoen kerst-maart) maar ook wel voor Arugam Bay, dat is de zomerplek voor surfers. Ik begrijp dat jullie toch ook stranden in Lanka willen ondanks dat je ook Malediven gaat wat gewoon mooier strand kent? Dan zou het Passekudah of Trinco-Nilaveli worden en een tegen de klok in route. In 14 dagen bijvoorbeeld Uda Walawe 1 nacht, Ella 2 nachten, Kandy 2 nachten, Dambulla 2 nachten en natuurlijk Negombo 1e nacht (echt geen 2 nachten waard en die tijd hebben jullie ook niet). Trein kan Ella-Kandy en oostkust-Colombo (1 na laatste dag) en bus voor de rest, de route waarmee je de dienstregelingen en reserveringsopties enzo kunt vinden is geregeld in forum gemeld - stuur privebericht als je het spoor bijster bent:dag:

Sukses,

<Erik> & [Sandya]

Hi Erik & Sandya,

Top bedankt voor deze tips! Kunnen we weer wat meer gaan regelen. Dan doen we Negombo 1 nacht en dan de bus tegen de klok in richting Uda Walawe , dit is mooier dan bijv. Yala?

Hoi maar weer,Belangrijkste redenen dat we UW aanbevolen is

a] Kombinatie met Elephant Transit Home (leuker dan Pinawala en ook veel diervriendelijker)
b] Iets korter reizen; bus vanuit Colombo is uur of 5 versus Yala uur of 7

‘Mooier’ is subjectieflol2: UW is meest fotogenieke park in het eiland en relatief rustig maar qua grote dieren zijn het vooral massa’s jumbo’s; Yala heeft met Wilpattu de meeste variatie namelijk ook kansje op luipaard en lippenbeer (doch alleen kleine olifantengroepjes).

Sukses,

<Erik> & [Sandya]