Hulp bij planning 21-daagse reis

Liefste mensen

Graag had ik jullie tips en ideeën gehoord over mijn ruwe planning voor mijn reis volgende week. Door omstandigheden ben ik pas zeer laat kunnen beginnen plannen dus ik had hier graag wat hulp bij gekregen. Op dit forum is er zodanig veel informatie te vinden dat ik gewoon niet meer weet waar beginnen. Hier gaan we :

Dag 1 : Brussel - Bangkok
Dag 2 : Bangkok (toekomen in de vroege namiddag)
Dag 3 : Bangkok
Dag 4 : Bangkok
Dag 5 : Ayutthaya
Dag 6 : Sukhotai
Dag 7 : Chiang Mai (+ 2 of 3 daagse trektocht)
Dag 8 : Chiang Mai
Dag 9 : Chiang Mai
Dag 10 : Chiang Mai
Dag 11 : Chiang Mai
Dag 12 : Chiang Rai
Dag 13 : Chiang Rai
Dag 14 : Nationaal Park?
Dag 15 : Nationaal Park?
Dag 16 : Eiland 1
Dag 17 : Eiland 1
Dag 18 : Eiland 1/2
Dag 19 : Eiland 2
Dag 20 : Eiland 2
Dag 21 : Bangkok ('s nachts vliegtuig op)
Dag 22 : Bangkok - Brussel

Zo. Ik weet dat een van de eerste opmerkingen zal zijn dat ik BK. beter op het einde van de reis doe, en hoewel ik hiermee akkoord ben, zal het praktisch moeilijk zijn. Ik ga nl de eerste twee weken samen reizen met een vriend, en de laatste week alleen. Aangezien ik Bangkok graag met hem had gedaan, en samen wil afsluiten met een eiland, kan het niet anders dan te starten met BK.

Vervolgens Ayutthaya en Sukhotai. Hier twijfel ik reeds, zijn deze elk op 1 dag te doen? Of laat ik beter 1 van de 2 vallen? Het is mijn eerste Thailand-reis dus ik wil voornamelijk de highlights gezien hebben.

Daarna had ik graag een trektocht gedaan rond Chiang Mai, waarna we doorreizen naar Chiang Rai. Denken jullie dat dit oké zit qua aantal dagen, incl verplaatsing?

Daarna had ik evt graag een Nationaal Park gedaan, al heb ik nog niet beslist het welke. Of hebben jullie een ander idee wat hier de moeite kan zijn voor twee dagen?

Aangezien mijn vriend het vliegtuig reeds heeft op dag 18 ’s avonds had ik graag dag 16 en 17 doorgebracht op een eiland. Daarna zou ik zelf doorreizen naar nog een ander eiland, om op dag 21 terug te gaan naar Bangkok. Qua eilanden moet ik nog verder het internet afschuimen, maar als iemand al zin heeft om hier reeds enkele suggesties te geven… Het eerste eiland mag gerust wat te beleven vallen qua uitgaan en plezier.
Het tweede eiland, waar ik alleen zal vertoeven, wil ik de rust opzoeken en op mijn gemak wat duiken en snorkelen.

Zo, ik hoop dat ik niet te veel vragen heb gesteld, maar het is nl de eerste reis die ik alleen plan en er is een zodanig aanbod aan informatie en websites dat ik er een beetje in verdrink. Hetgeen waar ik het meest moeite mee heb is het inschatten van het aantal dagen + de tijd die het transport heen/terug.

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen, bedankt!

Qua Bkk heb ik voor elke mening dat je het op het einde moet doen al evenveel keer gehoord dat je er mee moet beginnen, dus ik denk dat dat een beetje een persoonlijk voorkeur is. Wij gaan er ook mee beginnen en bevalt dat ons niet, reizen we gelijk verder. Voor de rest heb je niets geboekt, dus een beetje zoals wij het gaan doen in september. Hoe ik het plan is : een ruwe planning van wat we willen zien en dan gewoon gaan. Blijkt de timing tijdens de reis te moeilijk, dan reizen we gewoon door, no stress. Al wat we deze keer niet zien, zien we de volgende keer wel. En de keer daarop. En de keer daarop, en… je snapt me wel ;). Persoonlijk wil ik me niet heel de reis blijven vastpinnen op een strikte planning. Komen we onderweg met de bus door een mooi dorpje dan stappen we gewoon af en zoeken daar ergens een slaapplaats. Bevalt het ons, dan blijven we wat langer.Maar ik zeg het, dat is onze manier van reizen. Ik ben er zeker van dat je op elk deel van je vraag passend antwoord zult krijgen van de vele geangangeerde mensen die dit forum bevolken! Alvast veel plezier met de voorbereiding en de reis!!! :)Grts,Jelle

Hallo,

Ik denk dat je planning er op zicht best goed uit ziet en je hebt eingelijk wel voor alles goed de tijd genomen. Ik denk dat je in Bangkok wel een tour kunt regelen naar Ayuttha en sukothai. Ik zou dat dus regelen met overnachtingen erbij. Greenwoodtravel is een NL reisbureau die goed bekend staat.
Verder kwa eiland zou ik je de groep Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao kunnen aanraden.
Koh Phangan is echt zo’n feest en party eiland. Koh Tao is geweldig voor Snorkelen en duiken. Daarnaast ook lekker een relax eiland.
Je kunt vanuit Bangkok met de nachttrein naar Chumphon of Suratthani en daar de boot nemen of naar Koh Samui of Koh Tao net hoe je wilt gaan.
Je kunt ook vliegen van Bangkok naar Koh Samui of met Nokair die hebben nu een pakket waarmee je zeer goedkoop naar Koh Samui of Koh Phangan kunt reizen. Moet je maar even op hun website kijken http://www.nokair.com