Hotel lebua (met een kleine l) in de State Tower aan Silom Road te Bangkok wil vanaf 2008 het beste hotel van Thailand zijn. Dan zijn de zes penthouses klaar op de 60ste, 61ste en 62ste verdieping van dit opmerkelijke gebouw. De appartementen worden op dit moment voor 12 miljoen euro in stijl verbouwd, elk met een oppervlak van 1200 vierkante meter en voorzien van een eigen zwembad en een eetkamer. De prijs van een overnachting ligt tussen 15.000 en 20.000 euro per nacht. lebua is daarmee zonder twijfel de duurste verhuurder van penthouses in Thailand.
Het hotel wil daarnaast in de buurt van Chiang Rai in Noord-Thailand voor 16 miljoen euro 20 luxueuze ‘tent-villa’s’ neerzetten op 16 hectare grond. Die onderkomens hebben een oppervlak van 1100 vierkante meter en gaan de deur uit voor ‘slechts’ 8000 euro per nacht.
lebua, the Pensinsula en the Oriental zijn de enige hotels in Bangkok die door het onafhankelijke agentschap Kiwi Collection met vijf sterren worden gewaardeerd.
Die fijnproevers moeten zich tussen 6 en 10 februari in de Thaise hoofdstad melden voor het culinaire hoogtepunt van de eeuw. Want dan komen in The Dome op de bovenste etages van de State Tower maar liefst 8 culinaire ‘topdogs’ bij elkaar voor een serie lunches en diners dat zijn weerga niet kent. Bij elkaar zijn de 8 chef-koks uit Frankrijk, Italië en Duitsland goed voor maar liefst 21 sterren in de Guide Michelin. Alleen Jacques Lameloise uit de Bourgogne moet het met twee sterren doen, terwijl Antoine Westermann (Alsace), Jean-Michel Lorain (Bourgogne), Marc Meneau (Bourgogne), Annie Feolde (Florence), Heinz Winkler (Beieren), Alain Soliveres (Parijs) en Louisa Valazza (Piemonte) gekroond zijn met de hoogste onderscheiding in de culinaire wereld: drie sterren in de wereldwijde eetbijbel, de Guide Michelin.
De voor-, tussen- en hoofdgerechten die begin februari uit handen komen van genoemde chefkoks liegen er dan ook niet om. Thon rouge et Saumon mi fumé, petites gelées, Radis et Chou nouveau au Raifort, crème légère de Wasabi of een Bar légèrement fumé au Caviar osciètre? Of liever een Homard cuit dans sa carapace risotto carnaroli émulsion de crustacés of een Foie gras de Canard poêlé, et Pommes de terre écrasées aux Olives? Om over de bijbehorende wijnen nog maar te zwijgen. De Puligny Montrachets, Meursaults, Chablis premier cru’s, en Sancerres volgen elkaar op.
De deelnemers dienen er overigens rekening mee te houden dat het ook hier ‘alle waar naar zijn geld’ is. Een lunch komt (exclusief wijn) al gauw op 100 euro, terwijl u voor een diner van Louisa Valazza ruim 800 euro neer moet tellen. Dat wil zeggen: inclusief de bijbehorende wijnen en p.p…
De culinaire pièce de résistance vindt op 10 februari plaats met het galadiner in restaurant Mezzaluna. Dat laten 6 driesterren-topkoks zich van hun meest smakelijke kant zien. Zij halen ècht alles uit de kast. Het tiengangenmenu vermeldt onder meer ‘Tartar of Kobe beef with Imperial Beluga caviar and Belon Oyster’ en ‘Brittany lobster Osso Buco’, gevolgd door ‘Supreme of pigeon en croute with Perigord truffles’. Ook de wijnliefhebbers komen aan hun trekken. Ze beginnen met een 1990 Louis Roederer Cristal, gevolgd door een 1995 Krug, een 2000 Corton Charlemagne, 1996 Montrachet, 1985 Romanée Conti, 1961 Chateau Palmer, 1959 Chateau Mouton Rothschild, 1961 Haut Brion, 1955 Latour met als sluitstuk een 1967 Chateau d’Yquem.
De prijs voor dit alles? Een dikke € 20.000 p.p., maar dan zijn de cadeautjes en herinneringsplaquettes ook inbegrepen. Wie wil mee-eten moet niet te lang wachten met reserveren, want het aantal stoelen aan tafel is beperkt.
*Bron: Thais Verkeersbureau / www.thaisverkeersbureau.nl *