Bangkok ontwikkelt zich in snel tempo tot een internationaal culinair centrum van betekenis. Onlangs vond in de Four Seasons Hotel voor de achtste keer het ‘World Gourmet Festival’ plaats en wie herinnert zich niet de met veel tromgeroffel aangekondigde ‘Epicurean Masters of the World’, in The Dome en lebua (met een kleine l)op de bovenste etages van de State Tower. Dat is inmiddels uitgegroeid tot een waar culinair pelgrimsoord. Er gaat daaarnaast geen maand voorbij of hotels, restaurants of winkelcentra organiseren een groots opgezet eet- en drinkfestijn van grote klasse om de plaats van Bangkok op de internationale culinaire ladder te onderstrepen. Uiteraard geven daarbij vermaarde chefkoks uit Europa of Amerika acte de présence.
The Dome telt inmiddels de vier belangrijkste culinaire pleisterplaatsen van Bangkok, met het Italiaanse restaurant Mezzaluna, het mediterrane buitenrestaurant Sirocco, de Distil Bar en Breeze, het Aziatische visrestaurant dat evenens in de openlucht is gevestigd. De restaurants zijn alle internationaal onderscheiden.
Als de voortekenen niet bedriegen, werkt lebua aan een revolutionair concept met de fijne Indiase keuken in de hoofdrol. Ook wordt gewerkt aan een Frans toprestaurant met een chefkok die is onderscheiden met een ster in de Guide Michelin. Beide zouden begin volgend jaar hun deuren openen.
Breeze, pas open sinds december vorig jaar, is inmiddels onderscheiden door Condé Nast Traveller als een van de Hot Tables in 2007 en ‘het beste nieuwe openlucht visrestaurant van Azië’. Ook de Art of Travel, een fraai koffietafel-boek dat in Nederland wordt uitgegeven, heeft Breeze onderscheiden.
*Bron: Thais Verkeersbureau / www.thaisverkeersbureau.nl *