hoe/wat/waar het amazonegebied en trekkings..

In juni/juli ga ik naar Peru, Dan wil ik ook graag een bezoek brengen aan het amazonegebied en dan bijvoorbeeld een trekking doen van 3 dagen/2 nachten, ik kom er alleen niet helemaal uit waar ik dan het best naartoe kan gaan, of ik dit van te voren moet boeken of ter plekke en anders waar ik dat zou kunnen boeken en zodat het ook nog beetje betaalbaar is, heb al wat rondgezocht maar vind het een wirwar en kom een hoop duure tripjes tegen.
Heeft iemand tips en ideeen? Alvast bedankt

De meeste reizigers gaan naar Puerto Maldonado of Iquitos. Dit is zeker de moeite waard maar soms overdreven duur.
Ga eens naar de jungle van Puerto bermudez. Dit ligt op 15 uur vanaf Lima. Primair regenwoud, tussen de indianen, je kunt ook bij de indianen thuis slapen (nee niet toeristich zoals de nepindianen in Puerto of Iquitos, ik ken ze allebei) en je betaald vrijwel niets.
Ik ben er zelf nu 2 maal geweest en betaalde voor de boot, eten een lokale gids (geen Engels) voor een 4 daagse tour door het regenwoud en slapen bij de indianen ongeveer 60 euro p.p.
hier zie je het verschil met de rest, het is even doorbijten om er te komen, maar zo de moeite waard, ohh ja toeristen komen hier niet, echt helemaal niet, en dat maakt het ook weer zo leuk.

Kijk maar even op internet staat wel wat op.

Beste Sylvia,

De maanden juni en juli vallen in de droge tijd en zijn goede maanden om trekkings te lopen en om naar het regenwoud te gaan. Iquitos, Tambopata en Manu zijn de gangbare plekken in Peru voor een bezoek aan het regenwoud. Tambopata en Manu zijn vanaf de stad Cusco te bereiken.
De stad Cusco is ook het startpunt van bekendere trekkings als de Incatrail en Salkantay (met als einddoel Machu Picchu) of wat minder bekendere trekkings als de Ausangate of Choquequirao. Zelf ben ik erg fan van de trekking Santa Cruz naar Vaqueria. Dit is een vierdaagse trekking door de Cordillera Blanca in Noord Peru. De stad Huaraz is het startpunt van deze trekking. De Incatrail is erg populair en een tip is om deze tijdig te boeken.
Juni, maar helemaal juli vallen in het hoogseizoen. Dit betekent dat de prijzen van veel dingen hoger zijn. Dit kan je voor zijn door bijvoorbeeld tijdig binnenlandse vluchten te regelen, maar dan moet je al wel duidelijk voor jezelf hebben waar je naar toe wilt gaan. Indien je niet een strak programma hebt van wat je allemaal in Peru wilt gaan doen, kan je ook de gok nemen alles ter plekke te regelen. Lastige keuzes allemaal….
Ik hoop dat je wat hebt aan deze info.

Groet, Donald
www.tura-travel.nl

Beste Sylvia,

Zelf ben ik net terug uit Peru en heb ik een zeer leuke tijd gehad. Ik heb mijn volledige reis laten opmaken door een lokaal reisbureau uit cusco. Ik ben meer dan tevreden over de organisatie en het verloop van de reis. Ik kan deze reisorganisatie dan ook zeker en vast aanbevelen!

Xtreme Tourbulencia is een reisbureau dat gespecialiseerd is in duurzame reizen, dit was zeker en vast belangrijk voor mij! Ook hechten ze zeer veel belang aan hun gidsen, wat voor mij ook zeel een belangrijk aspect was. Je kan een prachtige reis maken maar indien de gidsen niet oke zijn valt het geheel tegen.

Ik heb werkelijk niets te klagen gehad !

hun website: www.x-tremetourbulencia.com

Hoi allen,

Mijn vriend en ik zijn volgend jaar juli in Peru en willen ook graag de omgeving bij de Cordillera Blanca bezoeken.
Wat kost de Santa Cruz trekking ongeveer pp? (wij zitten er in het hoogseizoen)

Bedankt alvast!

Groet, Renate

Mijn favoriet in Peru is Puerto Maldonado, omdat je meer kans hebt om veel dieren te zien (van dichtbij). Op het Sandovalmeer zie je bovendien adembenemende landschappen (zonsondergangen) die je nergens anders in het land zo te zien krijgt. VOor mij echt een topper. Je kan kiezen hoeveel dagen je wil gaan, maar ik raad toch vier dagen aan.

Samen met mijn Peruaanse partner organiseren wij uitstappen naar daar, stuur ons gerust een bericht voor meer info of kijk alvast eens op onze website!