Hoe lang en duur is boottocht Amazone?

wij gaan met zn 2en over 2 weken naar zuid amerika, we hebben 1 maand gepland voor argentinie, 1 maand voor chili en 3 maanden voor brazilie. Midden maart komen 2 goede vrienden ons opzoeken in brazilie, ze vliegen naar Belem en 15 dagen later weer terug vanaf Fortaleza.
Nou hebben we het een beetje gehad over de krappe tijd die we hebben, en hoe zij die willen invullen. Ze hebben aangegeven heel graag de amazone te willen zien, en op de terugweg naar fortaleza bijvoorbeel via Sao Luiz te gaan.
Probleem is dat er veel tegenstrijdige berichten zijn over de kosten van een boottocht over de amazone, en over hoe lang het duurt.
Het liefst zouden we 3 dagen doen over belem -> santarem, dan 2 dagen in alter do chao en dan in 2dagen terug naar belem. In de lonely planet staat dit omschreven. In de footprint, en op de meeste websites lees ik dat het heen 4 dagen is en terug 3 dagen. Dan houden zij nog maar zo weinig tijd over dat het misschien beter is een alternatief te zoeken (bijvoorbeeld een tweedaagse tocht ofzo).
Wie of wie kan ons helpen? mag ook per email: daanvandam at gmail punt com