Heb wat tips nodig voor reis door Midden-Zuid China en Hongkong

Wij willen graag volgend jaar zomer een rondreis maken door het zuiden-midden van China.
Dit jaar hebben we een rondreis gemaakt van Chengdu-Xi’an-Beijing-Shanghai-Wuzhen, tot Hangzhou, en dit jaar willen we meer het binnenland in.

Volgens mij gaan er maar een paar vluchten van Chengdu naar Zhangjiajie per week.
Dus we dachten om te vliegen van Amsterdam naar Dubai, daar 2 dagen blijven en vanuit Dubai door te vliegen naar Guangzhou, en na een dag verblijf in Guangzhou vandaar uit te vliegen naar Zhangjiajie.
Daar een dag of vier blijven. Dan van Zhangjiajie vliegen naar Guilin, vandaar uit een transfer-bustocht naar Yanghuo, daar 2 dagen verblijven en weer terug naar Guilin, vandaar uit de hogesnelheidstrein naar Guangzhou nemen en van Guangzhou met de sneltrein naar Hongkong, en vandaar uit terug naar Amsterdam.
Is dit een goede planning? Of kan het beter? Wie heeft er ervaring mee?

Nu zie ik een reisschema staan op 09-03 -17, als reactie op een vraag van anderen, die ook eigenlijk een deel hetzelfde traject wilden afleggen.
Namelijk vanuit Zhangjiajie naar Fenghuan te rijden met een bus, en na een dag daar de volgende dag met een bus??? of trein??? naar Liushou te rijden en vandaar uit met de trein naar Guilin.
Is met een vliegtuig niet veel makkelijker?

Of zijn de routes erg mooi om doorheen te rijden??
Is het makkelijk om een bus te regelen van uit Zhangjiajie naar Fenghuan? En treinreizen? Want onze ervaring is dat de chinezen weinig Engels spreken, en dat zal zeker in het binnenland zo zijn.

Is de rivercruise met koffers en al van Guilin naar Yanghuo een goede optie in augustus? Of beter met een touringcar? En waar kan ik dat dan regelen?

Omdat wij bang zijn dat we met slecht weer te maken krijgen in Zhangjiajie, kiezen we voor een verblijf van 4 dagen, dan heb je speling, om op de beste dag die tochten naar boven te maken, met de lift, en over de glazen brug. En het Tianmen National park te bezoeken.

Heel graag ontvang ik wat advies.
O ja, is het verstandig om in Zhangjiajie zelf, de grote stad, een hotel te boeken en dan met een bustransfer naar het National park te rijden?

Groetjes,
Hatojo

Ik zat vlakbij ingang van het park zelf. Op loopafstand :). Ik zat aan de andere kant van tiamen. Stuk rustiger en betaalbaar.

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

O het weer :). Ik zat er in mei dit jaar. 4 dagen. 2 dagen regen :). Je kan park prima bezoeken in regen.

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Hier zat ik

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20171117/cea6df30651c7dd10494f12039721e85.jpg

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

En dit is kaart hele
Gebied. Zhangjiajie zelf is niet leuk. 1
Kakafonie van toeristisch troep. Die lift is wel aardig (zorg dat je er vroeg
Bent ) en brug is vooral druk. Tiamen mountain is bizar druk.

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20171117/6a0a5065a59485d09ef32afceca001aa.jpg

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Tianzi. Auto correct

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Zorg dat je deze kaart te pakken krijgt. Overal te
Koop in NP zelf.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20171117/5925e9b9ba9ffb870d4eec2de1e6d6fd.jpg

Hallo Claire, dankjewel voor de info. Zijn jullie ook met de kabelbaan naar boven gegaan? En gewandeld over de glazenwandelweggetjes die aan de kliffen verankert zijn? Moet je tickets van tevoren kopen? Ik las namelijk dat er maar een beperkt aantal mensen per dag wordt toegelaten op de glazen brug. Jullie hadden 2 dagen regen, maar dan heb je toch niet veel verre en diepe uitzichten? Want juist dat moet zo mooi zijn omdat de natuur daar zo overweldigend is. Was het goed te doen door zelf deze reis te plannen i.p.v. in groepsverband?
Hoop vragen hé, wellicht wil je ze beantwoorden. O ja, nog één: was 4 dagen Zhangjiajie niet te lang? Groetjes, hatojo

Ik was alleen :). Ik heb met bus en kabelbaan en wandelen gedaan. Stond voor de deur als park open ging en ging weg als het sloot. Had een kaart voor 4 dagen (is persoonsgebonden met vingerafdruk ). Brug heb ik via mijn hotel geregeld idd van te voren. Ja was met slecht weer ook jammer qua zicht maar ook wel weer spectaculair. Het is en blijft schitterend. Ga vooral niet in een groep ! Lekker zelf je route kiezen. Die chinezen gaan massaal in groepen. Het is overal druk eigenlijk. Waar ik zat viel het mee. Zat vaak alleen in kabelbaan gondel. . Die kaart is handig en overal in park bij alle stations ook bij kabelbaan stations heb je routes. En 4 dagen was precies goed. Het is een gok qua weer natuurlijk. Ik ben daarna maar yangshou gegaan en daarna met bullettrein naar shenzen en via Hong Kong naar macau ;). Ben 4 weken alleen op reis geweest in China :slight_smile:

Vraag gerust.

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Ik heb overigens mijn hele reis niet georganiseerd gedaan :). Alles op eigen gelegenheid gedaan. China is verrassend makkelijk te bereizen. Point it boekje mee en gaan :slight_smile:

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Hallo, wij denken erover om volgend jaar in oktober 3 weken naar China te gaan. Het enige wat mij eigenlijk een beetje tegen houd is de taal. Claire je zegt dat China verrassend makkelijk te bereizen is. Wat ik vaak lees dat er alleen chinees gesproken word en alles alleen in het chinees aangegeven staat. Is het wel makkelijk om je weg er te vinden ?? Het enige waar ik dan bang voor ben dat je daardoor niet je vervoer kunt vinden en daardoor je bus/trein of evt vliegtuig mist. Hoe was jullie vorige ervaring erin Hatojo?
En op via welke site’s kun je evt voordelig vliegtickets boeken (binnenlands). Wij zijn wel gewend om ter plekke alles te regelen maar dat was o.a. in Vietnam en Laos en Thailand en Cambodja. Dat was gemakkelijk want daar spreken ze wel engels.
Daarbij vergt dit wel een betere voorbereiding maar boeken jullie veel vooraf of alles onderweg zodat je nog wat flexibel bent? Als je 3 weken reist heb je zo wie zo natuurlijk een strakker schema als dat je 2 maanden zou reizen.

Ik boekte via c-trip vluchten en trein. Ging in Engels en ging prima.
Ik had de maps.me app op telefoon zodat ik goede navigatie had (heb je geen internet voor nodig. Op WiFi kaarten downloaden van gebied en gaan ). En ik had Google translate.

Point it boekje was ook handig.

Engels was idd niet erg veel gesproken maar met wat aanwijzen en je lonely planet kom je ver hoor. Bussen etc goed van te voren uitzoeken en op laten schrijven door hostel
Helpt ook.

Ik vond het prima te
Doen. Als je meer wil weten stuur me gerust mailtje Mijn naam aan elkaar. Apenstaartje Gmail punt com

Dank je Claire, mocht ik vragen hebben tijdens de voorbereiding dan zal ik je mailen.

Ik sluit mij aan bij Claire, ik ben drie weken alleen door een deel van China getrokken.

Mijn route was als volgt: Hong Kong (visumaanvraag omdat ik vanuit Thailand kwam) - Peking - Pingyao - Xi’an - Chengdu - Shanghai. Met de trein van Peking naar Pingyao, Xi’an en Chengu. Met het vliegtuig van Hong Kong naar Shanghai en van Chengdu naar Shanghai. Ik ben bij een vriend in Peking op bezoek geweest en had het geluk dat hij voor mij al alle treinkaartjes had gereserveerd, deze lagen mooi klaar op de stations. Via Ctrip mijn ticket naar Shanghai geboekt. Kwam op het vliegveld en bleek dat mijn vlucht niet vertrok (‘Waarom niet?’ ‘Ja, hij gaat niet.’) Kon met een vlucht eerder mee en was allemaal zo geregeld.

In de hostels sprak het personeel goed Engels, daar buiten is het inderdaad wat uitdagender. Ik was moe na die drie weken maar zo voldaan. Het was intens maar ik vond het een geweldige ervaring!

Ik ben zelf met de bus naar het panda breeding centre in Chengdu geweest, na niet al te lang zoeken was de goede bus gevonden. Ook zelf met de trein naar Leshan geweest, vervolgens met de bus naar de grote buddha gegaan. Maps.me en gps doen wonderen. Tip: koop na aankomst meteen je treinkaartje voor de terugweg. Vanuit het hostel heb ik een tour geboekt naar het terracottaleger omdat ik graag meer over de achtergrond wilde horen maar heb begrepen dat dit ook goed zelfstandig te doen is. Omdat ik er in december was (koud en sneeuw) ben ik ook georganiseerd naar de Muur geweest.

In restaurants zul je vaak plaatjesmenu’s krijgen, maar point it boekje is zeker een goed idee. Zijn op aanraden van het hostel in Chengdu bij een goed restaurant gaan eten, de medewerkster had voor ons de Chinese tekens opgeschreven en het werd voor ons een soort speurtocht :wink: Vervolgens ons eten bij elkaar gesprokkeld middels mijn point it boekje. Eerlijk is eerlijk, ben relatief vaak naar de McDonald’s geweest omdat ik soms geen puf meer had om naar een lokaal restaurant te gaan :wink: Wat ik ook handig vond ik het tot tien tellen met je vingers voor het onderhandelen met de tuktukchauffeurs. 1 t/m 5 is volgens mij hetzelfde als bij ons maar 6 t/m 10 is anders.

Dank jullie voor de info, we hebben inmiddels de vliegtickets geboekt vorige week. we gaan 3 weken in oktober. Komen 5 oktober aan, hopelijk niet te veel last van het laatste weekend van golden week. Maar dat zien we wel.
We vliegen op Beijing en komen terug vanaf Hong Kong. Ik zal zeker nog de nodige vragen stellen hier op het forum.
Allereerst het aanvragen van het visum… daar zie ik verschillende meningen/versies van. Moet je echt alles kunnen aantonen als bewijs , dus vliegtickets , trein en openbaar vervoer, hostels/hotels. Dus ook echt de boekingen of is een schema en hoe je het vervoer wil gaan regelen voldoende. Met eventueel hostels/hotels zonder ze besproken te hebben. (weet dat je bv bij booking weer kunt annuleren, maar wat moet je nu daadwerkelijk aanleveren?)
Gaan ons nog beraden over de route, maar zal ongeveer Beijing- Pingyao - Xi’an - Chengdu - Kunming - Zhangjiajie - Yangshou - Hong Kong worden. Nog bekijken wat we waar willen zien en hoe lang we ergens willen blijven. En dan nog trein of vliegtuig of bus.

Ik heb dat bij de aanvraag in Hong Kong niet hoeven doen, maar in Nederland moet dat wel. Ik begreep van een Nederlandse die ik daar ontmoette dat ze via booking.com een hotel van begin tot eind had geboekt dat ze later annuleerde. Dat werkte, maar dat was in 2015 en ik weet niet hoe de regels nu zijn.

Vanuit nl moet je idd alles doorgeven. Ik heb een random schema gemaakt. Hotels geboekt via booking . Com
Die je weer kon annuleren. En daar gingen ze mee akkoord. Gewoon formulier zorgvuldig invullen. Ook je financiële stuk. Ik heb het via de ANWB gedaan maar ik had spoed procedure ;). Ik ging nogal last minute (dinsdag spul naar ANWB gebracht en zaterdag vloog ik en lag alles klaar op Schiphol ).

Je moet alle bevestigingen mee sturen

Je hoeft geen boekingen van het openbaar vervoer te overleggen. Zeg alleen in het te overleggen van dag tot dag reisschema dat je bijvoorbeeld van stad A naar stad B gaat vliegen.
En dit te overleggen dag tot dag reisschema met bijbehorende hotelboekingen kan een gefingeerd reisprogramma zijn en hoeft niet jullie daadwerkelijke reisschema. Eenmaal in China controleert niemand jullie reisschema.