Goedkoop naar Azië? Air Asia.

Hee hallo,

De prijzen van Londen Stansted naar Kuala Lumpur met Air Asia zijn rond de 1000 pond (zo’n 1050 euro) retour voor TWEE PERSONEN (dus ongeveer 550 euro per persoon).
Het is waarschijnlijk mogelijk om eerst vanaf Dusseldorf naar Londen Stansted te vliegen met Ryan Air en zo over te stappen.
Bij terugkomst kun je zelfs van Londen Stansted naar Eindhoven met Ryan Air.
Wel moet ik aanraden genoeg overstaptijd te hebben, want je hebt wel geen garantie op overstappen.

De totale prijs van de internationale vlucht zal dan waarschijnlijk rond de 1150 - 1300 euro uitkomen. (dus 575 - 650 euro PER PERSOON)
Op woensdag 11 maart 2009 zal waarschijnlijk de eerste vlucht naar Kuala Lumpur plaatsvinden. Dit gebeurt waarschijnlijk met een Airbus A340. De vluchten zijn al boekbaar op de Air Asia website: http://www.airasia.com/site/gb/en/home.jsp
Ook kun je met Air Asia van Kuala Lumpur naar Clark (Manilla) vliegen voor de mensen die naar de filippijnen willen.

Ik hoop jullie hier zo goed mogelijk te hebben geïnformeerd.
Als er vragen zijn hoor ik ze wel.

Groeten,

Robert.

Is inderdaad niet duur als je ziet dat KLM voor rechtstreekse vluchten naar Manila toch altijd prijzen boven de 1000 euro vraagd. Maar het is wel een hoop gedoe je moet eerst naar Londen toe , en dan in K L overstappen voor de vlucht naar Clark airport. En Clark is niet zoals gesuggereerd word het vliegveld van Manila, maar het vliegveld van Angelescity, en das toch altijd nog 80 kilometer boven Manila. Maar voor die mensen die low budged reizen en bijvoorbeeld de rijstterassen en de bergstammen en het noorden van de Filippijnen willen bezoeken kan het een aantrekkelijk alternatief zijn.

Ik heb een ticket geboekt vanaf London en ik ben voor 2 personen 627 pond kwijt, daar komt dan nog het ticket van dusseldorf naar KL bij. Maar voor het prijsverschil wil ik wel wat langer vliegen :slight_smile:

Hallo,

Ik heb alles goed berekend:
-Eindhoven…Londen Stansted…150 €…voor 2 pers…retour…mei…Ryanair
OF
-Dusseldorf…Londen St.st…90 €…voor 2 pers…retour…mei of juni…Ryanair

-Londen…Kuala Lumpur…1.025 €…voor 2 pers…retour…mei…AirAsia
" " 955 € " " juni "

-Kuala Lumpur…Manilla…115 €…voor 2 pers…retour…mei…Cebu Pacifics
" " 160 € " " juni "

MAAR…

-Bij KLM.be kun je boeken vanuit Brussel naar Manilla voor 1.340 €…voor 2 pers en retour.
Dit is alleen overstappen in Amsterdam.

Dus veel minder rompslomp hé voor maar een paar eurotjes meer.

Ik heb alles uitgezocht.
bv. vliegen naar Bangkok en van daaruit doorvliegen naar Manilla.

Maar ik denk dat KLM op dit moment als de beste oplossing uitkomt.:nod:

Mijn vriend heeft me net bezocht in davao. 930€ heen en terug. Brussel-amsterdam-Manilla
Hij heeft met klm klm gevlogen

Haai.

Ik heb online geboekt bij KLM, vertrek in mei.

Voor één persoon komt dit op 670 €, retour en alles inbegrepen.

Dus je vriend komt wel een stukje duurder uit hé.
Dat scheelt 260 €.:dag:

hij vliegt wel vanuit brussel hé. Niet vanuit Amsterdam. Hij was ook gekomen net met het chinees nieuwjaar en dat schijnt ook een beetje te schelen. Van brussel naar Amsterdam was met een klein vliegtuigje wist hij me te vertellen.

Wij ook.
Vliegen vanuit Brussel-Amsterdam-Manilla.

Dat zou inderdaad wel kloppen dat het met t Chinees Nieuwjaar het weer duurder is.

Om vanuit Amsterdam naar Manilla te vliegen (dus niet eerst Brussel) scheelde ook alweer een paar honderd euro.

Gekke wereld hé.

Woon jij op de Filipijnen?
Woon je er al lang?
Als je wat info hierover hebt of tips om de Filipijnen te bezoeken (hoe minder toeristen, hoe liever hoor!!!..over gekke wereld gesproken…ben zelf toerist maar ben ook allergisch aan toeristen…afin…)
dan hoor ik dat heel graag.

De planning is om toch te probere om direkt naar Donsol te vliegen ivm walvishaaien.
Hopen/bidden/smeken dat er tenminste der nog ééntje is achtergebleven.
De rijstterassen in Noord-Luzon en Palawan.

Heb je adresjes van leuke/gezellige “local markets” enzo?
Iets over de inheemse bergstammen in Luzon?

Dààààg…:dag:

Ja ik woon in Davao city. Geen toeristen hier. Ik denk voor de plaatsen die jij opnoemt dat je best eens een berichtje naar Korikong stuurt. Hij is de specialist ter zake en bouwt een ecoresort daar in Palawan. Corrigeer me als ik verkeerd ben Korikong. Ik plan zelf ook om ééns naar palawan te gaan naar het resort van Korikong en de wonderen van Palawan te gaan ontdekken en mss Korikong ééns in levende lijve te ontmoeten. Vragen omtrent Mindanao Samal Manilla en cebu kunnen aan mij gesteld worden. Veel succes en een goede reis…:dag:

Hallo,

Ik ga met mijn vriend binnenkort voor langere periode (ongeveer 1 jaar) naar de Filipijnen. Momenteel zijn we druk bezig om een goedkope vlucht te boeken, maar met weinig succes. Vooral na de bedragen die ik hier lees :wink:
Of komt dit puur omdat het een late retour is?
Heeft iemand tips/sites om mij te helpen hiermee?

Hilaine

Hilaine de prijzen van 670 euro voor een retour Manila die genoemd worden zijn waarschijnlijk tickets die maar 1 maand geldig zijn. Tickets die 1 jaar geldig zijn zijn bij KLM en veel andere maatschappijen stukken duurder dan tickets met een geldigheid van 1 maand. Helaas is het hebben van een retourticket een vereiste om naar Filippijnen toe te gaan. Vraag je een visum aan bij de ambassade in den Haag word er goed op gelet dat je een retourticket heb. En reis je zonder visum dan let de vliegmaatschappij er op of je inderdaad een retourticket heb. De voordeligste jaarretours naar azie vind je vaak bij Britisch airways, vertrekken vanaf Amsterdam of Brussel via Londen naar Hongkong. Vanaf Hongkong kun je met cebupacificairlines voordelig naar Manila vliegen. Eventueel zou je ook nog kunnen kijken wat Emirates of Etihad voor een jaarretour vraagd. Succes bij het vinden van een ticket. O ja ik heb vandaag en deel van de fotos vanmijn verblijf in Filippijnen op het forum geplaatst ze zijn te zien op http://korikonginpalawan.reismee.nl

Hey Korikong, Bedankt voor je antwoord. We hebben een site gevonden waar de prijzen tot nu toe het laagste zijn. www.expedia.nl Hier vinden we een retour ticket voor 879 euro, voor bijna een jaar. We hebben ook je foto’s bekeken. Echt super mooi en gaaf! je bent zelf dat resort aan het opbouwen? Wij zijn van plan om voor langere tijd op de filipijnen te verblijven en ook rond te trekken. Misschien dat we eens langskomen om een handje mee te helpen :wink: Nogmaals bedankt! Groetjes!

Ik ben in december met Malasia airlines naar Manilla gevlogen. Ik hoefde dit niet zelf te betalen.
Van Schiphol naar Kuala Lumpur en vandaar na een paar uur naar Manilla.
Ik heb gevraagd waarom niet rechtstreeks naar Manilla met de KLM.
KLM is te duur was het antwoord.

Hoi Hilaine, goed dat jullie toch een ticket voor een redelijke prijs hebben gevonden.Ben reuze beniewd met welke maatschappij jullie vliegen. Nee ik heb het resort niet zelf gebouwd, er is al zoveel werkloosheid in Filippijnen ,dus ik wil hier niemand werk uit handen nemen , wel ben ik er van mei 2008 tot december vrijwel constant bij geweest. het resort is gebouwd door 10 timmerlieden hier uit het dorp Caramay. Dat lijkt heel veel 10 personen om 4 cottages te bouwen, maar vergeet niet dat alles met de hand word gedaan hier. een deur maken zijn ze met 2 man 1 week aan bezig, en alles zonder eletrisch gereedschap, ook het kopen van bouwmateriaal is moeilijk hier, je kan niet naar een bouwmaterialenzaak stappen want die is er niet, je moet hier hout ,bamboe, stenen,grind en zand allemaal zelf uit de bergen halen, en daar gaat veel tijd in zitten,maar ik ben tevreden met het resultaat . Ik had afgelopen december mijn eerste gasten, Italianen en die waren laaiend enthausiast over het resort. Ik weet nog niet wanneer ik terug ga daar heen, maar er is altijd iemand aanwezig op het resort, dus als jullie daar willen overnachten of een dagje snorkelen op de vele eilandjes voor de kust zijn jullie welkom. Prettige reis toegewenst