Fotoverslag Tsjernobyl en Prypjat

Als je in Oekraïne bent moet je zeker Tsjernobyl bezoeken! Wat indrukwekkend zeg. Het was een tijdje niet mogelijk, maar nu kun je bijvoorbeeld vanuit Kiev gewoon weer dagexcursies maken.

Mijn foto’s: Reportage: bezoek aan spookstad Tsjernobyl | Reisaddict.nl

Tsjernobyl was gisteren trouwens ook op 3 op Reis: http://3opreis.bnn.nl/afleveringen/ (seizoen 7, aflevering 6)

tsjernobyl19.jpg

Op de een of andere manier heeft het verval na zo’n vreselijke ramp toch iets moois. Lijkt me zeer indrukwekkend om te bezoeken.

Zeer herkenbaar!

Ik was er 2,5 jaar geleden: IkReis - Oekraine.

Helemaal mee eens! Staat ook nog altijd hoog op mijn wensenlijst.

Wat is de beste manier om Oekraine te bezoeken? Wij willen Prypjat ook bezoeken, kunnen we het beste met de Auto/Trein of vliegtuig gaan?
Moet je een excursie vooraf boeken?

Naar Kiev vliegen en online moet je een excursie boeken. En dit moet geloof ik twee weken van te voren al. Toen ik er heen ging was de pick up plaatst bij de McDonalds op het Maidan Plein in Kiev. Maar dit zal wel niet meer zijn door al de onrust. Gewoon mailtje sturen naar bedrijven die de excursies geven

Die McDonalds is er nog steeds. Maar meestal wordt je gewoon in je hotel opgehaald. Beste is idd de reis van te voren te boeken omdat er slechts enkele plaatsen zijn en er niet al te veel groepen naar toe gaan. Individuele reizen zijn misschien ook mogelijk, maar heb ik nog niet gezien.

Indrukwekkende plek en was tot voor kort gelukkig uniek in de wereld. Zeker een must see.

Mooie foto’s! Van zowel Grunner als jenny. Ik hoop er binnenkort heen te gaan. En natuurlijk ook naar het voormalig paleis van Janoekovytsj, om daar binnen te kijken en de dierentuin en het nagebouwde galjoen te bezichtigen!

http://www.lindanieuws.nl/wp-content/uploads/2014/02/villa6-e1393322344423.png

http://cdn1.welingelichtekringen.nl/wp-content/uploads/2014/02/BhFU-WpCQAAEQ0v.png