Bezienswaardigheden in Oekraine

Hallo,

Ik ga in het voorjaar een rondreis door de Oekraine maken, waarbij ik van plan ben om Kiev, Lviv, Odessa en Yalta aan te doen.
Ik reis per nachttrein tussen deze plaatsten.
Heeft iemand nog interessante tips met betrekking tot bezienswaardigheden enzovoort?
Heeft iemand ervaring met een dagtrip naar Tsjernobyl?

Dank en groet,

Ton

Als je vanuit Kiev naar Tsjernobyl en Pripyat wilt reizen, kun je dit eenvoudig boeken op bijvoorbeeld http://www.tour2kiev.com/en/Chernobyl.html
Zelf ben ik afgelopen juli geweest (was toevallig in Kiev voor werk).

Mocht je daar zijn zou ik het absoluut doen! Zo een reis vergeet je nooit meer. Kost rond de € 130 - € 160 euro, maar absoluut de moeite waard!

Mijn reisverslag is te lezen op http://www.joertje.nl/reis/index.php?show=inhoud&id=72

Kiev is een fantastische stad. Er is een park met herdenkingen uit de 2de wereld oorlog. Alleen al de uitzichten zijn de moeite waard, net als het verhaal over kanibalisme. Verder is er een klooster waar in ondergrondse gangen kisten liggen met heiligen. Bizar gewoon.
Neem de tijd in Kiev. Het is een stad waar je moet lopen om wat te zien.
De metro is duidelijk en goed te gebruiken. De stations zijn ook prima maar niemand spreekt engels achter de balie. Met een beetje russchisch is het prima te doen.

Reis je alleen of ongeoorganiseerd? Let dan goed op bij het landen in Kiev. Je moet een formulier invullen (ligt voor de douane). Dat voorkomt lang wachten bij de douane en teruggestuurd worden. Dit hoeft trouwens niet op andere vliegvelden waar ik ben geweest in de Oekraine. Kiev is trouwens corrupt. Maar speel dit mee. Als je een Taxi nodig hebt, helaas wel bij de uitgang (mensen spreken je aan) akkoord gaan. En aan de Taxi chauffeur vragen om een appartement. voor 40 euro met airco zit je prima midden in de stad.
De treinen zijn overvol in de laagste klasse. Boek dit nooit. Neem een cabin, die zijn goed.

gr. Rene

Hoi,

Bedankt voor de tips, maar ik ben al in 2007 geweest en het was inderdaad prachtig.
Uiteraard kunnen anderen wat met jullie tips:).
Een (ingekort) reisverslag van mijn reis is te vinden op www.andersreizen.nl (Reisverslagen Oekraine), voor de liefhebber.

Groet,

Ton

Haha 2007… niet gelet op de datum van jouw eerste post. Hopelijk zijn er meer mensen die hier iets aan hebben :dag:

Wij zijn een touroperator die zich helemaal gespecialiseerd heeft in bijzondere vakanties. Ons standaard aanbod is klein, omdat onze reizigers niet standaard zijn. En wij trouwens ook niet. Ons team bestaat uit native-Oost Europeanen, w.o. Russisch. Die kennen de bestemmingen van binnen en buiten en weten waar ze het over hebben. Kijk eens op onze site: www.bayuca.com. Daar staan voorbeelduitwerkingen van steden- en rondreizen. Maar het meeste doen we op maat. Op basis van het budget van onze klant. Misschien kunnen we wat voor je betekenen? En o ja, bij ons betaal je je reis pas achteraf, dus bieden je financiele zekerheid voor de geboekte reis.

Joertje,

Ik zag dat je Chernobyl via Tour2kiev hebt bezocht (wel 2 jaar geleden) haha maar toch. Ben zelf ook van plan om via hun te boeken. Hoe zijn jou ervaringen met hun?

Alvast bedankt!