Excursies Patagonië

Hoi,

In november verblijven wij een week in Patagonië. 3 dagen in El Chalten en 2 dagen in El Calafate.

We hebben twee excursies op het oog in El Calafate, maar de prijzen van excursies zijn extreem hoog.
We willen graag een big ice trekking (hielo y aventura) doen en de aventura excursie van Glaciar Sur (http://www.glaciarsur.com/#!gs-aventura/c7q2).

Beide excursies kosten ongeveer 250€ per persoon. Indien we beide excursies doen zijn we 1000€ kwijt op amper 2 dagen en dat is uiteraard een grote hap uit ons budget.

Is het nodig om deze excursies op voorhand te boeken of kunnen we ook wachten en ter plekke boeken en hopen dat er dan last-minute kortingen gegeven worden?

Zijn er nog andere excursies die jullie kunnen aanraden die budgetvriendelijker zijn?

Last minute korting kan je wel vergeten, prijzen liggen gewoon vast. De enige manier om het goedkoper te maken is de excursies te betalen in Pesos, die je “goedkoop” kan wisselen op straat tegen de Dollar Blue koers (zijn meer onderwerpen op WW over te vinden). Maar je loopt het risico dat de excursies dan al zijn uitverkocht, zeker de Big Ice trekking is populair en november is een vrij drukke maand. Of dat de organisatie verplicht stelt dat buitenlandse toeristen in dollars/euro´s moeten betalen. Persoonlijk zou ik de excursies dus vooraf boeken om teleurstelling te voorkomen.

De Minitrekking is goedkoper, maar niet zo uitdagend als de Big Ice. En nog steeds prijzig, ik geloof dat deze rond de US$150 pp kost voor toeristen.