Ervaring met Neckermann

gaan in augustus naar kenia.Hebben geboekt bij neckermann. Eerst een safari naar masai mara en daarna strandverblijf in sentido palm beach. Heeft iemand hier ervaring mee?

Hoi Wiemaraner,
Goede keuze. Neem aan dat je de safari ook via Neckermann hebt geboekt?
Is prima, wij hebben het zelf geregeld, maar zo kan het ook.
Wij hebben ook bij Sentido PB afgesloten. Fantastisch. Hele goede keuze gemaakt! Heel mooi resort, ontzettend vriendelijke mensen. Tip; neem kleren, speelgoed etc mee voor kinderen in de buurt en medewerkers. Stellen ze zeer op prijs. Veel plezier, maar dat gaat wel lukken!@

welke inspuitingen heb jij gehad?
kun je ginder ook nog veilige uitstappen doen en bij wie?

Je hebt standaard naar buiten-Europa-bestemmingen Hepatitis Twinrix nodig (AenB).
Als je van plan bent vaker buiten Europa te reizen, is het aan te raden deze voor en na de vakantie te laten spuiten. Want dan ben je vervolgens je leven lang beschermt.
Verder is een vaccin voor Gele Koorts verplicht en moet je Malaria-tabletten slikken.
Voor laatstgenoemde zijn twee versies. Optie een is goedkoper, slik je per week, maar heeft meer bijverschijnselen. Optie twee (Malerone) is duurder (3eu per tablet in NL), slik je dagelijks en levert hoogstens diaree op. De twinrix kost hier ongeveer 65euro per keer. Gele Koorts ong. 35 euro.

Het zijn kosten, die je altijd moet bijrekenen wanneer je een dergelijke vakantie boekt, want het kan flink aantikken. Maar het is de moeite waard!

Je kan prima exursies doen in en rondom Mombasa/Diani Beach. Een bezoek aan de oue stad, markten etc. Een zeiltocht, vissen, dagsafari… Je kan het bij lokale travelagencies boeken, maar op de informatiebijeenkomst van Neckerman kan je het ook boeken. Ik raad je aan van te voren niks te boeken. Ga eerst lekker op safari en kijk maar wat je daarna wil doen.

Have fun!

Voor Kenia is gele koorts niet verplicht; behalve als je recentelijk uit een een gele koort gebied komt
Ik heb deze link gevonden op een Keniaanse site…

Groetjes, Marike

Vaccination Requirements for International Travellers
[ul]
[li]No yellow fever vaccination certificates are required of all travellers from the East African Community Partner States, Europe, Asia, North America, Australia, North and South Africa.[/li][li]No cholera vaccination certificates are required of travellers coming from all over the world.[/li][li]Only valid yellow fever vaccination certificates are required of all travellers over one year old, arriving from yellow fever infected countries mainly in central and West Africa, South and Central America South East Asia, India, Nepal Sri Lanka, Bangladesh.Vaccination for international travellers are obtainable from all international air and sea ports, city’s and major municipal councils[/li][/ul]

**MALARIA
**Malaria met endemisch karakter is aanwezig langs de ganse kuststrook, alsook in Kisumu, het gebied rond het Victoriameer. Goede raad over gezondheid en eventuele vaccins, wordt best gevraagd aan de huisarts en/of een medisch centrum gespecialiseerd in reisziekten. Voor een korte reis (minder dan een maand) en bij verantwoordelijk gedrag (slapen onder een muggennet en gebruiken muggenmelk) is de kans op besmetting erg klein.

EN

ALs je gestoken wordt door een malariamug, krijg je sowieso malarie. of je nu medicatie neemt of niet. Het zou zelfs zo zijn, dat als je GEEN medicijnen neemt, je behandeling sneller aanslaat. Ik reis al sinds mijn 18de jaarlijks naar Kenya (en ben nu 45) en heb nog nooit mamaria preventie geslikt en ook nog nooit malaria gehad…

Omdat ik vaak langer verblijf in Kenia kan ik geen malarone verdragen.
Nam vroeger nooit voorzorgsmaatregelen en heb drie keer malaria gehad, niet de tropicana variant gelukkig.
In kenia kunnen ze je er vanaf helpen voor 6 tot 15 euro.
Vier spuitjes en een week lang medicijnen, wat een lol.
Neem als je op vakantie gaat, ook aan de kust WEL malariatabletten in.
Het is veel erger dan een griep, vooral als je het voor de eerste keer krijgt en in Nederland is het veel moeilijker te behandelen dan in Kenia.

Hai,

Ik ben nog niet in kenia geweest en ga eind juli. Heb wel info gevraagd over inentingen e.d.
Vraag even bij je zorgverzekering na wat ze vergoeden. Bij menzis vergoeden ze in ons geval 75 euro p.p. (extra verzorgd 2 en bij ggd inenten)

Scheelt toch weer!!

Wij gaan naar diani en willen wel tabletten gaan slikken tegen malaria.
Krijg je meestal bijwerkingen? Onze medische achtergrond: astma en schildklierproblemen.

Wij kijken er nu al naar uit om te gaan! Toch best spannend!!:wereld:

Hallo Gilling,
Ik denk het niet maar kijk anders even op deze site.
In mijn geval: ik krijg maagproblemen van Malarone.
Als je het te duur vindt kun je het in Kenia kopen, kost ongeveer Kes 175 per stuk.
Raadpleeg wel eerst even een arts hier, en koop in ieder geval een aantal pillen om de kuur te starten.

1 like

Hoi!

Het is niet te hopen dat ik er ook maagproblemen van krijg. Slik al erg lang omeprazol omdat ik altijd al maagproblemen heb…dat is een maagbeschermer. Misschien werkt die nu in mijn voordeel.
Maar even bij ggd overleggen.
Dank je voor je goede info!!

Groetjes Lae-titia

Hoi !

Het spijt me maar je krijgt gegarandeerd maagproblemen. Daarom zijn mijn moeder, zus en ik gestopt met het slikken toen we 3 weken geslikt hadden. Ook hadden we constant vaginale bloedingen omdat je bloed er dunner van wordt. Als jij al die ongemakken erbij wil nemen…
Zoals ik hierboven al zei : Voor een korte reis (minder dan een maand) en bij verantwoordelijk gedrag (slapen onder een muggennet en gebruiken muggenmelk) is de kans op besmetting erg klein.

EN

ALs je gestoken wordt door een malariamug, krijg je sowieso malaria. of je nu preventieve medicatie neemt of niet. Het zou zelfs zo zijn, dat als je GEEN medicijnen neemt, je behandeling sneller aanslaat. Ik reis al sinds mijn 18de jaarlijks naar Kenya (en ben nu 45) en heb nog nooit mamaria preventie geslikt en ook nog nooit malaria gehad…(mijn ouders en zus ook niet, mijn kinderen en man ook niet)

De bedoeling is dat je je gedrag aanpast aan de beestjes. Onder een muggennet slapen en veel DEET smeren. Tegen dat het gaat schemeren een muggenbroek (aan lange broek tot over de enkels van een dun stofje dat wappert) en t-shirt met lange mouwen.

Kwestie van risico’s en ongemakken afwegen. Vraaghet ook eens aan je huisarts en in het tropen-instituut.

GL
:zon02:

Ik heb 21 dagen Malarone geslikt en daarbij gebruik van Ventolin en Omeprazol en totaal geen maagproblemen gehad. Dus dat je gegarandeerd maagproblemen krijgt kan ik weerleggen.
Mijn vriend had ook geen maagklachten van de Malarone. Wij namen de tabletten tijdens de maaltijd in; misschien een idee?

Groetjes, Marike

1 like

Ik kan het ook weerleggen.
Ik weet van veel vrienden en familiebezoek uit Nederland naar Kenia dat ik een van de weinigen ben met maagproblemen (mombasa express:D).
Als je voor een periode van bijna een jaar in Kenia verblijft wordt malarone afgeraden.
Dat betekend niet dat men onnodig risico moet nemen bij een korter verblijf.
Malaria hebben is verschrikkelijk en er zijn ook alternatieven, voor als je bijvoorbeeld zwanger bent.
Gewoon even bij je huisarts informeren, die kent je medische achtergrond en geeft je een persoonlijk advies.
Ventolin, Omeprazol, Pantazol zouden inderdaad heel goed de oplossing bij (reguliere) maagproblemen kunnen zijn.
De tabletten moeten met een goede maaltijd in worden genomen, maar een goede maaltijd is in Kenia ook geen probleem :wink:

Klopt helemaal Kenya! Er staat ook in de bijsluiter dat het met een vetrijke maaltijd of met een melkprodukt moet worden ingenomen, waarschijnlijk juist vanwege eventuele maagproblemen?

Groetjes, Marike

Dat moet het antwoord zijn Marike.
Melk en vet neutraliseerd de zuurtegraad in de maag.
Dat is dan ook meteen een goed excuus voor de kilootjes die er tijdens de vakantie in Kenia bij zijn gekomen :tongue:

Dank jullie wel. Jullie nemen een hoop zorgen bij mij weg.

Ik heb er zin in !!!:dag:

Haha, en al weer moet ik je gelijk geven:lol:

Je moet ook genieten en je niet te veel zorgen maken! Alle medicijnen kunnen bijwerkingen geven (ook een onschuldig paracetamolletje) Het is nu eenmaal verplicht om alle eventuele bijwerkingen te vermelden in de bijsluiter.
Sterker nog; ik heb een tijdje Primperan moeten nemen (zetpillen tegen misselijkheid en braken, bijwerkingen waren o.a. misselijkheid en maagklachten…tja…

Zou mijn huisarts dan toch gek zijn? Hij heeft zelf ook in Afrika gewoond. Of hebben jullie gewoon geen zin om over zijn argument na te denken ? ALs je je voorzorgen neemt wordt je ook ziek. EN moet je ook behandeld worden. De behandeling slaat beter aan als Malerone nieuw is voor je lichaam.
Is dat niet dezelfde redenering als bij antiibiotica ? Het klonk mij superlogisch in de oren en heb zelf nog nooit malaria gehad. Ook iedereen die ik ken/meeneem enzo niet. hebben wij dan allemaal troevallig geluk gehad ? Kan misschien wel.
Moest jij Primperan nemen om de bijwerkingen van Malerone weg te krijgen ?
Je kan ook heel veel knoflook eten, dan lusten de muggen je niet … hihi
Elk doet wat hij wil uiteraard, ik zei het alleen om iedereen aan het denken te zetten.
De film ‘’ constant gardener’’ al gezien ? i.v.m. de pharmaceutische industrie in Kenya ?