Ervaring met Filippijnen reisorganisaties? Eerste reis naar Filippijnen!

Hallo allemaal,

Ik probeer wat ervaringen te vinden op het web over gemaakte reizen via filitravel (vroeger suba) of ontdekfilippijnen bv maar hier is weinig over te vinden. Iemand ervaring met een van beiden of andere organsaties die reizen op maat samenstellen, positief of negatief alle ervaringen en adviezen zijn welkom!

We denken nu aan;

3 dagen manila
korte cruise ??? of 4 dagen puerta princessa (met honda)
4 dagen bohol
6 dagen boracay

We zijn ervaren azie reizigers maar eerste keer filippijnen dus denken maar wel alles van te voren te regelen door specialist ook ivm vele transfers en na wat lezen tot dit programma gekomen tenzij ervaringsdeskundigen goede adviezen hebben uiteraard!

Groeten Birgitte

Volgens mij is er vrij weinig te vinden op het net van mensen die ervaring hebben met deze organisties. Ontdekfilippijnen is een nog vrij nieuwe organisatie, En Suba die al langer bestaat heeft jaarlijks maar een heel beperkt aantal klanten. Maar het is heel goed mogelijk om filippijnen op eigen houtje te doen, zeker om dat jullie ervaring al hebben met azie. En het voordeel van Filippijnen is dat er overal engels als 2de taal word gesproken. Je tickets naar de verschillende eilanden kun je vanuit nederland al online boeken bij Cebupacific. Dat is een low-budget vliegmaatschappij die dagelijks naar diverse eilanden vliegt vanuit Manila.
Ik zou wel jullie reischema iets wijzigen en manila als laatste doen i.pv. Boracay. Zeker als jullie vanuit manila een internationale vlucht hebben naar huis of naar een ander land. Hou je namelijk Boracay als laatst, dan kan het zijn dat je niet op tijd in Manila aankomt door, slecht weer, staking van luchthavenpernoneel, een typhoon, of noem maar op. In filippijnen krijg je soms met de meest vreemde reden te maken waarom een vlucht gecanceld word. Dus ik zou om die reden Manila voor het laatst houden. 6 dagen boracay is ook wat aan de lange kant, je moet bedenken dat boracay maar een piepklein eilandje is, en in 4 dagen heb je alles wel gezien.

Ik wil ook graag een reis boeken naar de filipijnen. Zijn er mensen hier op het forum die ervaring hebben met bij voorkeur Nederlandse reisorganisaties?

Vind het namelijk een fijn gevoel om zaken als transport en hotels van te voren vastgelegd te hebben. En mocht er iets misgaan dat ik dan een organisatie heb die mij kan helpen.

Hopelijk kunnen jullie mij helpen !!

Groetjes,

Hoi,

Graag zou ik in de periode van feb 13 een reis maken naar de filipijnen.
Zijn er mensen die interesse hebben om mee te gaan.

Groet silvia

Filipijnse reisorganisaties die ik vertrouw, dat zijn er maar verdomd weinig.

In NL is dat bmair.nl en die is ook niet duur met de vliegtickets.

In de Filipijnen vertrouw ik 100 % op Swagman travel. Deze zitten in Manila, Angeles en Baquio.

Ook zit er een klein reisbureau in het Clarkton hotel in Angeles, ook die is correct.

Verder doe ik alles met de lonely planet en eventueel de travel guide van Jens Peters.

Groet, Foots :wereld:

Ach, ik zie hier mijn strenge/sterke visie volledig beantwoord.
Zelf regelen is gemakkelijk, bijna iedereen spreekt engels en een locale Filipino weet veel minder van het land dan iemand die een avondtje door de lonely planet leest.

Ik heb nooit van Filitravel gehoord maar ik had al veel eerder afscheid genomen. Liefst boek ik alleen de vliegreis en de eerste hotel nacht op voorhand en ik neem in Manila airport nu altijd de coupontaxi. Dat is het wel de rest boek ik ter plekke, dan zie ik wat ik krijg en ook het eten boek ik er bijna nooit bij.

Ik houd van mijn vrijheid, de Filipijnen bieden de mogelijkheid om volledig anarchistisch op vakantie te gaan, heerlijk.

Groet, Foots :wereld:

p.s.

Trouwens de meeste verplaatsingen met een vliegtuig ook al is het een 3 kwartier vliegen kosten een ganze dag, ook een paar honderd kilometer met in en uitchecken van hotel, trike en jeepney ook. Trek er ook die dag voor uit en geniet van het uitzicht en de locale keuken bv buko-pie een kokosnoot cake, erg lekker.

Hallo Brigitte,

Ik ben afgelopen jaar naar de Filipijnen geweest met Filitravel en ik moet zeggen dat de reis me zeer goed is bevallen. De gemaakte afspraken zijn exact nagekomen en overal werden mijn vouw en ik keurig opgewacht aan de vliegvelden. De resorts en hotels waren zonder uitzondering goed te noemen.

Ik begrijp ook het verhaal over de ‘mindere’ duiklocaties niet. Ik ben onder meer op Apo Island geweest en het duiken was daar werkelijk fantastisch: schildpadden, haaien, prachtig koraal.

Mijn volgende reis naar de Filipijnen boek ik weer bij Filitravel en ik laat na afloop hier op het forum weten hoe het is geweest.

Ab.

Afgelopen zaterdag zijn wij teruggekomen van onze huwelijksreis. We hebben deze laten organiseren door Filitravel en ik heb niks dan lof voor Hans en zijn vrouw. We hebben in goed overleg de reis samengesteld en zonder problemen zijn de locaties een aantal keren aangepast. Verder was alles tot in de puntjes verzorgd, stonden overal de chauffeurs op ons te wachten en waren ze in alle resorts/hotels op de hoogte van onze komst (te merken aan de heerlijke koele welkomsdrankjes). Op vragen per email volgde zeer snel een passend antwoord en alle locaties beantwoordden aan onze wensen. Kortom, een heerlijke vakantie en zonder twijfel zal ik mijn volgende reis naar de Filippijnen weer door Filitravel laten organiseren!
Ter info, wij zijn eerste een aantal dagen op Busuanga, vlakbij het stadje Coron, geweest om een aantal spectaculaire wrakduiken te maken (RockSteady Diveschool, erg ok!). Toen twee dagen naar Donsol voor de walvishaaien (1 keer op 1,5 mtr gesnorkeld). Vervolgens 4 dagen op ‘magical’ Malapascua, wat een paradijs, zowel boven als onderwater (duiken met haaien!) en ten slotte nog bijna een week op Panglao (Bohol).
Super!:vak02:

@pietervhm:

Ik ben hier niet om Filitravel te verdedigen en het zal ongetwijfeld waar zijn dat er in het verleden misschien wel eens iets is misgegaan. Maar om ze nou indirect mede verantwoordelijk te houden voor de teloorgang van het koraal gaat wel erg ver, denk je niet?
Ik ben het helemaal met je eens dat Monad Shoal compleet vernietigd wordt/is en het zal, naar mijn mening, niet lang meer duren of de Tresher sharks zullen ook hier verdwijnen, maar wij hebben zelf een duikschool uitgezocht die ons hierheen heeft gebracht, dit is buiten Filitravel omgegaan.

Als Filitravel hebben we de discussie gevolgd en de uiteindelijke wending van het onderwerp is behoorlijk afgedwaald van het originele onderwerp. Maar we willen graag reageren op de gehele discussie:

Op de eerste plaats is Filitravel de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid en zijn we nu de grootste tour operator op het gebied van reizen naar de Filippijnen. Dat maakt ons nog zeker geen grote onderneming want het totale toerisme richting de Filippijnen vanuit Nederland is nog zeer beperkt. Per jaar hebben we tussen de 200 en 300 reizigers die via ons naar de Filippijnen reizen. Daarvoor hebben we op de Filippijnen een netwerk van hotels, resorts, vervoerders en andere dienstverleners. Die selecteren wij zo goed mogelijk zodat een reis zo glad mogelijk verloopt. Een reis zonder problemen voor de reizigers is namelijk voor ons ook een reis zonder problemen.

Het beschreven incident met de bus is een voorbeeld van een probleem met een vervoerder en dienstverlener. Hoewel we al ruim 1 jaar met deze onderneming zonder probleem hebben gewerkt, is de beschrijving correct. Voor ons is het aanleiding geweest om onze zakelijke relatie met de onderneming te beëindigen. Waarschijnlijk betekent dat ook dat de onderneming ter ziele gaat.

We willen wel een pleidooi houden voor onze reisleider. Op de eerste plaats is hij dus geen gids. Op de Filippijnen is het verboden om gidsen naar een bepaald gebied te sturen. De gidsen moeten namelijk plaatselijk erkende gidsen zijn. Hij heeft zich optimaal ingespannen om de groep een fijne vakantie te bezorgen. We hebben vanuit de groep ook heel veel complimenten over hem ontvangen.
Overigens hoeft u niet bang te zijn dat de reisleider stiekem bij u in bed aanschuift als niet uitdrukkelijk vooraf afgesproken is om kamers te delen.

Ruim tachtig procent van onze reizen zijn individuele reizen, die naar de wens van de reizigers worden samengesteld. We leven niet van de commissies van resorts en hebben op die manier geen financieel belang bij de keuze van verblijven. De keuze van de soort reis (luxe, eenvoudig, actief, duiken, eco-tourisme) ligt op die manier bij de reizigers. Wij doen gewoon ons best om de wensen van een reiziger in een reis te vertalen en die vervolgens goed te organiseren.

Bij groepsreizen ligt die samenstelling wat moeilijker. Bij een groep van twintig mensen zijn er ook twintig manieren van een ‘leuke’ vakantie. Uitgaanders zijn niet blij met een hutje in het woud en natuurliefhebbers zitten niet graag op een discostrand. Wat voor de een een fantastische vakantie is, is voor de ander nietszeggend. De woordvoerders van een dergelijke groep zitten in feite met hetzelfde probleem. Ook zij maken keuzes die niet door iedereen worden toegejuicht. Een groepsreis heeft nu eenmaal een “grootste gemene deler” in zich en kan zich op het gebied van de echte kennismaking met een land nooit meten met een individueel samengestelde reis.

De opkomst van het toerisme heeft trouwens niet alleen een nadelig effect op het natuurbehoud op de Filippijnen. Zo werden bijvoorbeeld voorheen de walvishaaien bij Donsol voorheen bejaagd en opgegeten. Het toerisme brengt nu meer geld op dan de vangst en het is nu ook verboden om op de walvishaaien te jagen. Het vissen met dynamiet was al verboden maar nu wordt er zelfs ook op gecontroleerd. Er zijn verspreid over het land veel natuurreservaten gecreëerd van de opbrengst van het toerisme.

Kun je het trouwens de Filippijnse bevolking kwalijk nemen dat ze niet zo nauwgezet omgaan met de flora en fauna? Ruim 30 procent van de bevolking leeft onder de armoedegrens en heeft dagelijks moeite om aan voldoende voeding te komen. Er wordt nog volop illegaal hout gekapt en er wordt ook nog steeds met dynamiet gevist. De gevolgen zijn desastreus maar het vult wel magen!

Is het dan de taak van de reisorganisator om hierin een rol te spelen? We hebben te maken met een land met opkomend toerisme. We kunnen de bijzondere plekjes op de Filippijnen niet meer voor onszelf houden. We hebben al verschillende reisdoelen uit onze reizen verwijderd omdat ze té toeristisch werden. Maar we hebben daarbij niet de illusie dat we daarmee werkelijk iets veranderen. Waar moet je trouwens die grens trekken? Wie bepaalt wat wel en niet verantwoord is? Wij kunnen alleen maar een land laten zien zoals het is. Als iemand bijvoorbeeld naar Bohol reist, krijgt hij van ons informatie over het Tarsier Reservaat en ook over de commerciële plaats aan de Loboc rivier. Is dat verkeerd?

Het probleem dat Pieter aansnijdt heeft te maken met het groeiende toerisme. Dat toerisme wordt door de economie van de Filippijnen hartelijk begroet. Er is weinig industrie, de landbouw kan de eigen bevolking vaak niet voorzien van voldoende groenten en rijst. De Filippijnse overheid heeft niet echt te kiezen als het om toerisme gaat; het wordt een steeds belangrijkere vorm van inkomsten.
Maar elke vorm van toerisme maakt inbreuk op het oorspronkelijke leven op de Filippijnen. Ook degene die met respect voor de omgeving zijn vakantie doorbrengt in het land heeft invloed op de omgeving. Het duiken op plaatsen waar andere duikers niet komen betekent tegelijkertijd dat er weer een stukje zee ‘verloren’ gaat voor de dieren. Het begint namelijk altijd bij de eerste bezoeker.

Wij kunnen en willen niet tegenhouden dat de Filippijnen verder opengaan voor toerisme. De economie van het land heeft het extra inkomen hard nodig om te overleven. Daarbij kunnen we niet voorkomen dat er echt toeristische plaatsen ontstaan; dat is nu eenmaal een gevolg van de toename van het toerisme. Dat het toerisme ook negatieve bijwerkingen heeft willen we dus niet ontkennen en voor zover onze invloed reikt zullen we dat proberen te voorkomen. Maar heel eerlijk gesproken is onze invloed daarop nog niet erg groot.

Hallo, wij zijn precies een jaar geleden met het hele gezin naar de Filippijnen geweest. Onze reis werd georganiseerd door Ontdek Filippijnen. Met 5 personen 5 weken naar de Filipijnen. In een woord geweldig. Niets, maar dan ook niets mis gegaan. Fantastische organisatie!!!
Manilla, Banaue, Palawan, Cebu, Boracay, Manilla, Legaspi. Alle binnenlandse vluchten gingen geweldig, de hotels waren prima. Ook onze vraag om wat te regelen voor het zwemmen met de walvishaaien ging goed. Wij zijn echt heel tevreden met deze organisatie en zouden die ook aan iedereen aanbevelen!!
groeten Lia

Het blijft toch wel altijd een beetje oppassen mat die glimlach en vriendelijkheid hier op de Filipijnen. !

Belgian loses P1-M to Ativan Gang
ABS-CBNnews.com
Posted at 03/06/2012 5:18 PM | Updated as of 03/06/2012 10:14 PM

MANILA, Philippines - Authorities have asked tourists to be careful in the wake of what seems to be operations by the Ativan Gang.
The Ativan gang is known for different modus operandi targeting tourists and locals in order to steal their valuables.
In Manila, three tourists have reportedly become the victims of the gang in a period of two weeks.
One Belgian national recently lost 15,000 Euro or almost P1 million.
It was Dr. Lilianne Van Haeren’s first time in the Philippines. The 52-year-old veterinarian Van Haeren was no stranger to traveling alone. On a trip to the Malate Church, she was befriended by two women who invited her on a trip to Tagaytay the next day.
“They asked me if I was alone, if I was a tourist, how long I want to stay in the Philippines. They won my trust because they were very friendly. I said yes to their dinner invitation, and went to Tagaytay together for one day,” Van Haeren said.
The two women then said that if she wanted to tour the Northern Philippines, they would be happy to accompany her.
They would be her tour guides, and would need P10,000 from her to pay for transportation, food and accommodations.
“They asked me when we come back to Manila, if I want to go with them for travel for 10 days in north Philippines. It costs P1,000 for one day, P10,000 for 10 days. I said yes. Monday, February 6, we go,” Van Haeren said.
However, the two women brought two more women and one man with them on their trip to the north, bringing their group to seven people. They went to Dagupan, Baguio and Banawe, and after three days, to Cabanatuan City.
Vacation gone wrong
On February 9, in a hotel in Cabanatuan, Van Haeren woke up late and feeling very dizzy. Her companions were gone.
“I didn’t open my pouch. I think my money was inside, 15,000 Euro. I asked the hotel where are the people, they say oh, they go away at 4 a.m. I don’t understand why they go like this. I came back by bus to Manila,” Van Haeren said.
When she got back to Manila, she opened her pouch and found that her money was gone. She said that she may have been given a drug, which is why she slept so long. She did not hear anybody come into her room.
Before they left, the suspects deleted pictures of themselves in Van Haeren’s camera. However, the files were recovered, and Van Haeren printed out the photos.
Authorities said that the six may have been members of the Ativan gang.
Tourists as targets
The Manila Police District’s (MPD) blotter showed that in a span of three weeks, four tourists became the victims of the same modus operandi that Van Haeren fell for.
One of the victims, 19-year old Tatsuya Kato from Japan, reported the same number of people that Van Haeren said drugged her: one man and five women.
According to the MPD’s Criminal Investigation and Detection Unit (CIDU), the Ativan Gang first became active in the 1980s, and they never went out of circulation because they have an “easy” modus operandi, using a minimum of resources. The only things needed are fast talking and tranquilizers.
According to Chief Inspector Edgardo Carpio, chief of the CIDU, the medicine used may have been lorazepam, which is usually prescribed to calm down hysterics. “Nawawalan sila ng malay at lakas, hindi makatayo. [Maaaring dinikdik muna ang gamot tapos] dinaan sa kwentuhan bago ilagay sa inumin [ng biktima],” he said.

Carpio added that gang members usually target tourists traveling alone.
“Nag-iikot sa ating tourist spot sa Kamaynilaan. Kakaibiganin. Once na nakaibigan niyan, aayain sa snacks, magpapakitang bait para makuha ang trust and confidence,” he said.
Reward
The US Embassy said that in 2010, five Americans fell victim to the Ativan Gang in a span of 10 months. Because they were tourists and only stayed in the country for a short period of time, the victims were not able to press charges against suspected gang members.

Van Haeren, however, said that she will stay in the Philippines until the suspects are caught.
“If somebody will give me information, I will give a big reward. Malaking pabuya,” she said.
She has posted wanted posters of the man and five women who went with her to Cabanatuan in several places in Manila, and warned tourists to be wary.
“It’s enough, I want to catch them. I want the help of the Filipino people. Alone I can do nothing, but together we will be stronger,” Van Haeren said.

  • From a report by Maan Macapagal, ABS-CBN News

Wij {mijn vrouw en ik}, hebben Filitravel een reis van 5 Weken over diverse eilanden van de Filippijnen laten organiseren en ik kan alleen maar zeggen dat dat uitstekend gegaan is, zij regelden vanuit Nederland de permit voor de ondergrondse rivier welke klaarlag in het resort in Porto Princesa wat normaal
een wachttijd van 14 dagen heeft.
Dus onze ervaring met Filitravel is uitstekend.

Hallo Beste Bezoekers Philippines Travel NL is een jonge reis organisatie gespecialiseerd in reizen en vakanties naar de Filipijnen. Kijk voor meer info op:

of mail ons naar: philippinestravel.nl

www.philippinestravel.nl

Erg mooie en frisse website.

Je zegt dat je aangesloten bent bij SGR. Onder welke naam kan ik jullie daar vinden ??

Beste Iggie82,

Bedankt voor jouw bezoek aan onze website en hartelijk dank voor het compliment. Als jonge reisorganisatie zijn wij op dit moment bezig met de voorbereiding voor aansluiting bij SGR. We zijn dus nog niet aangesloten bij SGR.

Op de website hebben we de tekst met betrekking tot SGR aangepast zodat het duidelijker is voor de bezoekers van onze website.

Ik zie dat je een jaar terug hebt aangegeven een reis te willen boeken naar de Filippijnen. Heb je de reis nog geboekt en hoe heb je de Filippijnen ervaren?

Met vriendelijk groet,

Paul
Philippines Travel NL

Nee,

Uiteindelijk heb ik geen reis geboekt naar de filipijnen, maar dat gaat nog van komen. Ben uiteindelijk naar het zuiden van Thailand gegaan.

Ok, Thailand is natuurlijk ook een mooie vakantie bestemming in Azie. Mocht je in de toekomst naar Filippijnen gaan dan kan je altijd contact met ons opnemen.

Met vriendelijk groet,

Paul
Philippines Travel NL

Thailand is natuurlijk ook een mooie bestemming in Azie, mocht u nog meer willen weten over Philippines Travel NL of over de Filipijnen dan kunt u altijd bij ons terecht.