Erg snel ging een visum aanvraag bij mij!

Hai!

Het kan dus ook snel gaan, een visum aanvragen. Eergister heb ik mijn de-facto visum gekregen.
Ik was in Australie gekomen op een WHV en heb mijn Australische vriend ontmoet waar ik nu 13 maanden mee samen woon.
Om langer bij hem te kunnen blijven heb ik een 2de WHV aangevraagd. Gelukkig was ik nog net geen 31 jaar.
Ik werkte als dierenartsassistente op een paardenkliniek (6 maanden) en dat was voldoende om in aanmerking te komen voor een 2de WHV. Ik kon dus bij m’n vriend blijven en aan de eisen voor het de-facto visum voldoen.
Begin Februari 2010 heb ik een afspraak gemaakt voor een interview in Sydney bij de emigratiedienst. Benny (m’n vriend) en ik moesten 4 maart 2010 komen en ik kreeg een email met alles wat ik nodig had.
Heb snel een afspraak gemaakt in Newcastle voor m’n medische test, x-rays en bloedafname en kon 20 februari terecht.
Ook hebben Benny en ik de formulieren 40sp 47sp 80 en 6x form 888 ingevuld en laten invullen. Alle andere papieren opgezocht en laten certificeren. Ik heb een boekwerk gemaakt van al onze uitstapjes samen en foto’s en tickets van reisjes die we hadden gemaakt in het jaar dat we samen zijn.
Toen op naar Sydney en de man waar we een afspraak mee hadden was erg aardig en bladerde wat door het boekwerk. Verder keek hij naar m’n vriend z’n employment gegevens en klaar was het. Betalen en hop naar beneden zodat ze een mooie sticker in m’n paspoort konden zetten.
Zo zie je maar dat het allemaal erg snel kan gaan.
Als je je spul maar netjes voor elkaar hebt denk ik.
Helemaal blij nu! Hoop dat het bij iedereen zo gaat.
Nu had ik wel geluk , want de man vertelde dat als ik een week later een afspraak had, het niet zo makkelijk was want dan zouden ze geen persoonlijke afspraken meer doen, alleen nog maar schriftelijk per post en dat duurt veel langer vertelde hij.
Maar goed, als iemand vragen heeft, ik wil ze graag beantwoorden.

Groetjes Sandra

Hoi sandra,

Ik ga op een working holiday visum naar Australie,maar weet jij misschien of ik dan een enkeltje kan boeken of dat ik een retourtje nodig heb?
Alvast bedankt.

Groeten Martien

Hoi Martien,
Ik had een enkeltje geboekt, maar ik had gelezen dat je moet aantonen dat je een return tivket had, ik heb het rissico genomen dat ze me misschien niet binnen willen laten, maar niemand die er naar keek of om vroeg. Wanneer kom je naar Australie?
Groetjes Sandra

Je bent niet verplicht om bij een WHV een retour ticket te hebben. Als je kan aantonen dat je 3200 euro op je bankrekening hebt staan is er niets aan de hand. Dit kun je aantonen door een recente bankafschrift mee te nemen waar dit bedrag op staat. Wij mijn man en ik zijn in 2009 ook zo binnen gekomen. Wij zijn er niet op gecheckt maar er word streekproef gewijs af en toe wel mensen eruit gehaald.