Eilanden tussen Brisbane en Cairns

Hallo!

Maart/April 2010 zijn wij 5 weken in Australie, dit als onderdeel van onze reis van een jaar. Wij willen van Sydney naar Cairns, daarna vliegen naar Darwin en vanuit Darwin naar Indonesie.

Momenteel ben ik veel aan het lezen over Australie… en vooral tussen Brisbane en Cairns en ik kom echt ontelbaar eilandjes tegen: Stradbroke Island, Moreton Island, Fraser Island, Magnetic Island, The Whitsundays, Green Island, Lizard Island, Fitzroy Island, Lady Musgrave Island, Heron Island etc etc. :vak02:

Dus mijn vraag: heeft iemand ervaring met deze eilanden? Welke zou je ons aanraden? Ik weet dat The Whit Sundays en Fraser Island het bekendst zijn en dan veel mensen deze aanraden. Maar graag zou ik ook nog 1 of 2 onbekendere eilanden willen bezoeken. Dus de minder toeristische eilanden. Welke eilanden zijn, na The Whit Syndays en Fraser eiland, echt een must??

Ik hoor het graag!


Groeten,

Marja

inderdaad whitsunday en fraser hoor je gewoon te doen. Wij zijn ook met een boottocht vanuit 1770 naar lady muscrave island geweest. Wij vonden het fantastisch. Niet zo toeristisch als de tours in het noorden maar erg behulpzaam, vriendelijk en ontspannen. Neem wel reisziektepillen mee voor onderweg want op de heenweg wordt echt iedereen zeeziek! Maar dat is het absoluut waard om dit prachtige eiland en vooral de coral cay eromheen te bezoeken.

Hallo!

Bedankt voor de info. Muscrave Island spreekt me zeker aan, zijn daar ook geen grote schilpadden, die dan nachts eieren leggen?

Iemand nog ervaring met andere eilanden? Hoor en lees nu ook veel over Magnetic Island? :wereld:

Groeten,

Marja

daar zijn zeker verschillende soorten grote schildpadden. Jammer genoeg waren wij net na het eierseizoen. wij hebben er drie verschillende soorten gezien in het water (waar je dus met ze kunt zwemmen) hoewel de meesten in het koraal liggen